Julklappar

Jag har slagit in mina första julklappar. Så roligt! Nu är det inte så många kvar. Vi ger inte särskilt mycket i min familj längre vilket jag tycker är skönt för det gör att man slipper en hel del julstress.  Och i år är det extra skönt att vara ute i god tid eftersom jag kanske inte orkar springa på stan i åttonde månaden.

Jag använde en gammal tapet för att slå in paketen och gjorde etiketter av scrapbookpapper.  Nu ska jag bara köpa en lackstång och göra fina sigill. Lackstång luktar ljuvligt.

Sen idag tänkte jag baka saffransskorpor. Jag vet att jag är liiiite tidig med allt detta. Men jag tycker att det är så rackarns roligt – så varför vänta?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

51 kommentarer på “Julklappar”

 1. Jag säger varje år att jag ska börja med julklapparna i september, men förblir ändå hon som hugger en svin dyr tvål eller något i sista sekunden. Precis som jag varje år säger att nästa år ska vi nog ha en gran.
  Men jag älskar julen jag också, tro det eller ej.

 2. Fina paket! Själv är jag inte mycket för julen (mer än att jag gillar doften av gran, apelsin och nybakade godsaker!) men jag inser det praktiska i att påbörja julhandeln redan nu, gravid eller inte. Det brukar vara alltför många som i panik är ute på stan de sista dagarna innan jul. Jag är en av dom…
  Saffransskorpor är för övrigt så goda, dom kan man väl få unna sig fastän det inte är jul än? 😉

 3. Självklart ska man julfixa när man vill! Jag var på Åhlens och gick bananas på deras julkulor häromdan. Längtar tills de sitter på en grankvist. 😀 Så baka på!

 4. Jag har precis börjat fundera på julklappar men nog krävs det mer planering och så. Dock gillar jag att gå i affärerna i början av december när det är julpyntat och fint överallt men julstressen inte kommit än.

 5. Älskar verkligen julen! Min bästa högtid! Men när är det egentligen okej att börja spela julmusik?

 6. Jag bakade saffransbullar igår, efter ett recept av Lotta Voltaire. Bullarna kallas Indiska bullar och innehåller kokos, men de känns extra bra nu när det är för tidigt med lussekatter, trots lite julcravings har infunnit sig.

 7. Fina paket det blev!
  Tycker du är klok som sätter igång tidigt med saffransskorp-baket. De tar ju slut så fort, och nu har du ju fortfarande gott om tid att baka nya, hehe!
  Hoppas du får en fin start på november! (Själv hoppas jag att månaden går fort, så att vi får börja adventspynta snart!)
  /Anna-Karin

 8. På tal om bäbisar (assosciation från åttonde månaden) var jag och hälsade på en ljuvlig 1-månads kille igår. Min man har inte riktigt sett en bäbis sedan han var i lågstadieåldern och jag lyckades fånga hans ansiktsuttryck när han fick hålla lille Theo 🙂 Det var underbart, men ingen av oss kände ett stort barnsug då, märkligt 🙂
  Fick riktigt vackra bilder av mamma och barn också, trots att jag bara hade mitt telezoomobjektiv med mig 🙂

 9. Haha de där får mig att tänka på min morsa. Hon blir klar med julklapparna innan det ens blivit höst. Och för nån vecka sedan hittade hon undangömda julklappar som hon köpte till förra årets jul.

 10. Hej Clara,
  du behöver inte känna dig tidig angående saffransskorpor. Jag gjorde Saffransskopor à la Leila förra helgen, riktigt mumsiga och så snygga. Dom ligger i en genomskinlig burk med lock som knäpper när man stänger det, om du förstår vad jag menar.
  Hoppas dina blir goda också 🙂

 11. Helt rätt! Julen är ju det roligaste på vinterhalvåret, så varför inte dra ut på det lite? Kul att slå in med tapetpapper, bättre än att köpa en massa nytt. Heja återbruk!

 12. snyggt julklappspapper. Själv brukar jag anväda tidningspapper och etiketter från Röda korset…

 13. Kör på! Baka! 🙂
  Jag mumsade på nybakade lussebullar, pepparkakor och glögg igårkväll hos en jobbarkompis. Tidig men fin adventsfeeling!

 14. Hej!
  Fina paket! Jag har oxå provat att slå in paket med tapet, men tejpen ville inte fastna. Hur gjorde du? 🙂 kram

   1. Det var samma för mig, när jag skulle klä om en kartong med tapet, varken tejp eller lim hjälpte,det bara lossnade gång på gång, kan det bero på tapetens yta ?

 15. Jag har precis googlat reda på recept till lussekatter som jag ska börja baka alldeles strax! Kan aldrig bli för tidigt med sådant smaskigt!

 16. Gör man pysslet och pyntet själv så får man börja tidigare än pm man köper färdigt 😉

 17. Å saffransskorpor. Går de att göra utan nötter eller mandel? Jag är allergisk mot sånt, och jag vill så gärna ha såna skorpor ändå. Tänk va, om jag kunde få smaka på biscotti. 🙂

  1. Jag är också allergisk mot nötter och mandel, ersätter dem alltid med solroskärnor med bra resultat. Funkar i de flesta recept tycker jag.

 18. När jag gör saffransskorpor så blir det alltid så förfärligt mycket smulor över. Och eftersom de smakar gott (och är dyrbara) så brukar jag skrapa ihop dem och hälla dem i en liten burk som jag sedan tar ifrån när jag vill lyxa till min filtallrik på morgonen, supergott!

 19. Vad roligt att du har lagt till fler bloggar till din favoritlista! Och alla de bloggarna du har lagt till förtjänar verkligen att vara där. Fint också att din egen gamla blog är med där.
  Fina julklappspaket du gör Clara 🙂

 20. Ett hett tips till alla som ledsnat på att köpa julklappar (eller presenter överhuvudtaget) bara för sakens skull är att ge bort årsmedlemskap i exempelvis Naturskyddsföreningen, Världsnaturfonden eller andra organisationer som man vill stödja.

  Vill man ändå köpa en grej, kan man kika på Barncancerfondens, Rädda Barnens eller Naturskyddsföreningens webshops, de har massor av fina saker och då går dessutom en del av summan till respektive organisations arbete 🙂

  Kolla in sidan http://www.bidra.nu för inspiration och ett lite lättare hjärta i jul!

 21. Hihi, jag har också redan börjat köpa julklappar även om jag inte har hunnit slå in dem än. Tycker det är skönt att kunna köpa saker när man kommer på något bra. För då blir det mer genomtänkt än om man rusar runt som en galning sista veckan (vilket jag tyvärr ändå gör 8 jular av tio 🙂 )

 22. Vad skönt att jag inte är ensam. Jag har omgång två av saffransskorpor i ugnen, den första är uppäten redan, och har bakat lussebullar idag också. Kan det vara så att bebisar i magen gillar saffran? Jag tror det!

 23. Varför vänta? Jo, för annars gör jag om inslagningen flera gånger för att det är så roligt!

 24. Hej hej… glöggteet kommer tyvärr inte in förrän nån gång i mitten på november… lovar att höra av mig så fort vi har det i butiken!

 25. Vilka fina paket! Gillar återanvändningen…
  Jag är faktiskt klar med mina julklappar (förutom småsakerna som ska hamna i strumpan). Brukar handla på mig julklappar under hela året (man hittar små skatter här och där.) Det är SÅ skönt att slippa julklappsvåndan i sista stund och bara hänge mig åt julkänslan och pynta, skriva julkort och bry mig.
  …så klart du ska baka! Själv ska jag snart börja baka och fylla frysen. (Buh, vad jag låter förnuftig, men jag gillar inte stress.)

 26. Först tänkte jag att du var knäpp som körde igång redan nu. Men det är ju faktiskt november, vore ju inte helt dumt att slippa panikstressen tre dagar före jul. Hm. You’re on to something.

 27. Vad roligt att du redan har börjat med julklapparna! Jag är också riktigt sugen så det kommer nog upp lite julklappar i bloggen hos mig också snart! Jag är själv i åttonde månaden nu så jag lär ha ännu mindre ork till klappar snart. 🙂 Jag gillar att du har använt lila och beige som färgtema, klapparna är jättefina!

 28. Åh, det är så härligt att pyssla ! Idag har jag piffat upp vårat nyckelskåp,kika gärna in och titta :o)

  Allt gott !

 29. jeg elsker julen, men ikke å få den tredd nedover ørene fra butikkene allerede iseptember! Hva man selv gjør i sitt eget hjem er en helt annen sak! :)Det er jo uansett lurt å være tidlig ute med julegaver, for å spare seg for litt stress…

 30. När jag var liten ville jag så hemskt gärna få lacka mina paket, men mamma och pappa köpte aldrig någon lackstång. Då rev jag istället av den röda vaxen från julosten och knådade ihop. Så smälte jag ner klickar på paketen och stämplade med ett gammalt somborgarmärke! Fungerade finfint det med.