Vilodagen

Åh vilken underbar söndag. Jag har bara dragit fötterna efter mig och myst massor. Jag fyndade en fin korgstol i veckan för 75 kronor. Med tre lager vitt och några kuddar blev den fin. Här är det skönt att sitta och elda.Pepparkakshjärtana har åkt upp i fönsterna. Nästa år måste det bli fler hjärtan så att alla familjens namn får plats.

På jul inreder jag mer Barnen i Bullerbyn än Lotta på bråkmakargatan. Så pynt i äldre stil åker fram. Halmbockar och arvegods. (Men inga adventsstakar förrän nästa helg!!)

Den här fina halmkransen har mamma haft. En spröd gammal grej.

Igår satt jag uppe och sydde halva natten. Hade några gardiner i gammal stil som är för korta för våra fönster. De fick bli kuddvar istället.

Vårt fina gamla vitrinskåp har fått belysning och bredvid står en annan loppisfyndad korgstol.

En förskrämd liten julstjärna har åkt upp för att ge färg nu när pelargonerna slutat blomma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

48 kommentarer på “Vilodagen”

 1. Mysigt som i en saga verkligen. 🙂 Och Melker trippar omkring och dyker upp här och där! Visa mer av honom tycker jag, han är så söt!

 2. Du har ett sådant vackert hem! Mysigt!
  Håll din lille hund borta från julstjärneblomman bara om han brukar har för vana att tugga på växter. Den är hemskt onyttig för små djur.

  1. tack för tipset som väl är har han ännu inte visat intresse just för julstjärnor….frukt däremot 🙂

  1. Nej det står Melker med snirklig stil. Men Millan var väldigt fint förstås 🙂

  1. Med pensel, fast jag skulle i efterhand rekommendera sprayfärg för det var jättesvårt att komma åt överallt…

 3. Jätte mysigt =)
  Jag brukar med vilja ha jul stjärnor men mina pelargoner som är röda tror det är sommar fortfarande och har massor med blommor och nya knoppar på gång.
  Underbart =) Och ni har det underbart mysigt hemma. Fin smak du har!
  Kram och ha en fin kväll….

 4. Upprepar det alla andra skriver 😉 så oerhört vackert ditt kök är! Hemtrevligt till tusen… fint vitrinskåp var det också 🙂

 5. Å, är det en dansk/svensk gårdshund ni har? Jag har också haft en. Underbar ras om det nu är det ni har … 🙂

 6. Du inspirerar verkligen! Älskar att du sitter uppe sent och syr! Jag har också svårt att sluta när jag väl börjat!

 7. Fantastiskt vitrinskåp!
  Ps. Ditt julstök fick mig att bli så julsugen! Jag slog till med både, must, peppisar, lussekatter och vört. Tack för du ger mig så mycket glädje varje dag. Man går in på bloggen, man läser, njuter, slappnar av. Stor kram på dig!

  1. Ja de finns i blått, rosa, beige och grått. Tapeten heter Rut och kommer från Sandbergs

 8. Hej Clara! Jag undrar var du hittat den fantastiska ljuskronan som hänger över vedspisen? Den är helt fantastisk!

  Tack för en fin blogg, med bra tips och trevlig läsning!

  1. Tack du 🙂 på en liten butik för flera år sedan, vet tyvärr inte vad märket heter

 9. Men titta så roligt, jag har en precis likadan korgstol (den översta) från min mors barndomshem i Norsjö! Och den är ju så fantastiskt skön att sitta i – nästan ännu skönare efter att jag målade den vit.. nu blir jag fridfull så fort jag sitter i den. Men jag håller med dig. Det tog tid och det var pilligt med pensel, men det bästa när man målar med vitt är ju att förr eller senare blir saken vit – det är ju alltid en trygghet! Gäller bara att se vem som är tjurigast, prylen eller tösen.

  1. haha, ja det gäller att vara tjurig. Och jag håller med – stolen är GALET skön.

 10. Hej, fint hem, fin blogg!
  Vi pysslar med att smyga in en diskmaskin i vårt 60-talskök och det är så svårt att hitta konkret info/tips. Försäljarna bara “ööööh ett gammalt kök…”.
  Jag undrar helt frankt vad det är för lucka ni “integrerat” er diskmaskin med.

  Hälsningar
  Lisa

  1. Vi hade en femtiotalslucka som vi monterade på en diskmaskin avsedd för helintegrering.Inte jättelätt och smidigt men tillslut hittade vi en diskmaskin som passade luckans bredd och nu är vi toknöjda!

 11. Pingback: Underbart. |