Mossig stake


Ett roligt pyssel som jag hade med i min jultidning förra året är detta. Att klä in ljusstakar i mossa. Blir otroligt vackert. Fäst stora sjok av mossa kring en ljusstake och linda fast med en grön ståltråd avsedd för kransbindning och liknande. Men akta! Brandrisk finns om man inte har en ljusmanschett och ljuskopp av metall inuti staken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

23 kommentarer på “Mossig stake”

 1. Jag är riktigt mossig! Jag älskar mossa! Gjorde mosskrans i fjol och har alltid mossa i alla krukor och så. Du har så bra idéer Clara! Tack för all insperation.

 2. jag verkligen älskar din blogg clara! Jag blir så inspirerad av att läsa det du skriver och titta på alla fina bilder 🙂 Tycker att du är en riktigt bra förebild.

  Den där köksalmenackan vill jag verkligen ha, hur får man tag på den??

 3. Man kan spraya på vatten på mossan med en sån sprayflaska. Att hålla mossan fuktig minimerar brandrisken.

 4. Clara, du sa att din köksalmenacka skulle komma ut om några dagar… Jag väntar och väntar och är helt nervös att jag ska missa den och att den ska sälja slut innan jag hinner upptäcka att du börjar sälja den. För jag tror att den kommer vara såååå himla fin!!! När när tror du att den kommer? Kram

 5. Oj så fint. Det hade jag aldrig kommit på själv. Fast jag har aldrig kommit på någonting som inte du har kommit på före mig. 🙂
  Mossa är så fint, och det är också så juligt.

 6. Jättefina =) Kul att jul pyssla. En fråga, den där boken som du lottade ut för ett tag sen, om loppis fynd, har det dragits en vinnare redan? =)
  Ha en fin dag!

 7. Vilken himla succé! Urtjusigt. Liknande kreationer kommer lätt att flytta in hos mig när jag bara hittar litet mossa.
  Hur brukar du förresten göra för att det inte ska börja krypa och kräla ur mossan när du tar in den? Jag har värmt i ugn, men det gör mossan ytterst spröd tycker jag…

  1. låt den ligga på tidningspapper några dagar. Då försvinner djuren. Sedan kan man spraya den med vatten för att få den formbar igen