Förblånat


Förblånat vad kallt det är idag. Vi har städat huset och jag har satt upp ljusnätet i vår fina utegran. Jag kan berätta att antalet svordomar som uttalades under tiden inte får plats på händernas tio fingrar. Knappt om man adderar tårna heller. Ljusnät är verkligen ett straff till människan. Men nu sitter det där det ska!

ag tycker att det är synd att utebelysningar  “ska” plockas ner så snart efter jul. De borde få hänga till februari är slut i alla fall. Man blir så glad när man är ute och promenerar i mörkret och ser alla fint upplysta trädgårdar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

33 kommentarer på “Förblånat”

 1. Håller med absolut. Julgran och tomtar och allt inne utan ljusstakarna åker ut nyårsdagen. Ute får ljusslingarna stanna nästan till februari iallafall :-)!

  Väldigt vacker bild :)!

 2. Tomtar och stakar vill man nog bli av med men utebelysning sitter väl ofta så länge det är mörka dagar. Kör som det känns!

 3. Jag vet inte om jag håller med om att julbelsyningar “ska” plockas ner så tidigt.. Mina föräldrar brukar nog ha sina trädbelysningar i åtminstone till februari, det tycker jag är lagom 🙂

 4. Men vem säger att man “ska” plocka ner utomhusbelysningen direkt efter jul? Tycker att här uppe då det är mörkt så länge kan den faktiskt få hänga fram till påsk. Så tänker i alla fall jag ha det på balkongen! Där belysningen inte åker upp förrän efter jul, för jag är för snål för att köpa nu och inväntar rean 🙂

 5. Nu har jag ingen utebelysning, men mina svärföräldrar låter sina lysa så länge dagarna är mörka och plockar dessutom aldrig ner dem för att de tycker att det är så jobbigt. Fast under sommarhalvåret är de ju inte tända 🙂

 6. Vi låter våran utebelysning vara tänd så länge det är mörkt.. Vi plockar heller inte ner den utan släcker den bara när säsongen är över, så slipper vi böket med att få upp den 🙂

 7. Själv tycker jag det är jättefint med utebelysning även på sommaren… Är det inte vi svenskar som köpt utebyelysning=jul med rubb o stubb, så gör man väl inte utomlands? Vi har belysning i äppelträden på landet året om, det är oerhört fint.

 8. Just utebelysning tycker jag att man får ha kvar längre 🙂 Som du säger det är ju så mysigt och vi behöver ju allt mys man kan få under den mörka årstiden!

 9. På gården där jag bor så sätts slingorna upp i oktober-november (och i år var inte jag först) och tas ner i mars april!!!

 10. Jag brukar låta utebelysningen sitta kvar längre, övriga julsaker åker ut så fort som möjligt efter nyår men utebelysningen blir man som du säger så glad av. Man känner liksom när det är läge att ta bort den, då känns det helt plötsligt inte så mysigt längre.

 11. Ville bara skriva att jag tyckte verkligen om den här bilden på julgranskulan med istapparna! Ha det så bra och tack för en givande blogg.

 12. Mer utebelysning åt folket! Det är så himla fint, ju. Vi behöver allt ljus vi kan få i dessa mörka tider, kan jag tycka.

 13. Utebelysning är ju bara mysigt! Och jag tycker att det kan sitta kvar året om, i princip 😉 (kanske inte på sommarn) Och en sjukt fin bild du har fått till där Clara! 😀

 14. Julbelusning SKA man ha till februari. Eller tills tussilagosarna kommer fram. 😉 (åtminstone de lite mer neutrala ljusen, kanske inte lysande tomtar..)

  Måste för övrigt säga: snälla nån vilken fin bild!

 15. Jag läste en krönika av en inflyttad Jokkmokksbo som hävdade att “i Jokkmokk tar man inte ner ute-julgransbelysningen förrän vintermarknaden (som ju alla vet infaller första veckan i februari)”. riktigt sant var det inte, mer så att alla inflyttade trodde att det var sant och lät julgranarna stå kvar. Numera ser man ofta belysningarna kvar ända tills den mörkaste vintern är över – även hos oss infödingar. Dessutom är det ju nuförtiden inte endast julgranar utan alla möjliga konstruktioner som inte nödvändigtvis är så julrelaterade.

 16. Åh älskar utebesysning i träden! På min gård glimmar det stora trädet året om, hur mysigt som helst!

 17. Önskar också att vi hade en trädgård att få pynta med ljus:-)
  Här i stan får vi nöja oss med lyktbelysning och pyntade gågator:-)

  M @ Lit de Parade

 18. Tycker man kan ha det uppe sålänge man tycker det är fint. Bodde i en lägenhet en gång där hyresvärden lindade in ett litet träds stam i en ljusslinga (fattar verkligen inte hur han lyckades). Det blev för jobbigt att plocka ner så det sitter nog fortfarande kvar fast att det nu har gått sex år haha.

  För övrigt är det första gången jag kommenterar. Har läst din blogg väldigt länge och tycker den är hur bra som helst!