Julblommor

Här kommer några fler fina planteringstips för julblommor. Ett himla bra sätt att piffa en kruka på är att vira fint papper kring en vanlig plastkruka. Jag använde golvpapp från renoveringen och fäste ihop den med randiga snören. Rustikt, vackert och billigt! I en gammal brödform från loppis får tre vita hyacinter stå.

Jag använder en gammal sockerkaksform som kruka för min julstjärna. Bara att stoppa ner en tät plastbytta i botten så att vattnet inte läcker ur och förstör formen. Täck över de fula kanterna med mossa.

Slutligen har två hyacinter tagit plats i en vacker pressglasskål från farmor. Några små julkulor skänker extra glitter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

25 kommentarer på “Julblommor”

 1. Ett annat tips är att sätta julstjärnor eller hyacinter i stora tekoppar eller udda vinglas! Detta gör jag varje jul och dessa arrangemang får alltid komplimanger 🙂

  Tack för en underbar blogg! Mvh Ida

 2. Jag har en massa vackra stenar och snäckor sparade i olika storlekar och former – jättebra att använda till olika jularrangemang, och det blir inte lika “skräpigt” som det kan bli om mossan torkar. Och våra katter tycker inte att stenar är lika kul att leka med som mossa 😉

 3. Åh, exakt en sån grön glasskål har jag! På second hand-butiken jag köpte den påstods att det är Sveriges första chipsskål som började tillverkas någon gång på 60-talet… Undrar om det stämmer, har ännu inte lyckats googla mig till svaret.

  Jättefint med julblommor i, får nog prova det (min står helt tom i fönstret nu).

  Trevlig första advent! //Petronella

 4. Så himla fint! En liten fråga: har du varit förutseende och plockat in mossa tidigare, eller har du lyckats skrapa fram under snön?

  1. Både och! Det mesta plockar jag på hösten men sedan kompletterar jag med att köpa på blomsteraffärer

 5. Vilka roliga och smarta planteringstips!! Jag köpte ett helt gäng olika julblommor idag och har int ekrukor så det räcker. Så dessa tips var mer än välkomna. 🙂

 6. Pingback: Underbart. |