Kristyr

Jag blir bara mer och mer förtjust i färgen i vardagsrummet. Lingonshake är vackert mot vitt och ser nästan isigt ut på vinter. På kvällarna däremot ger det ett varmt och ombonat intryck. Vi har fått två söta minigranar av några bekanta (stor gran har vi redan fått av grannarna – men den tar vi inte in riktigt ännu) Jag gillar att ställa ut smågranar eller grankvistar redan till advent. Det luktar så gott och förtar ändå inte det magiska med att så småningom ta in och klä den riktiga granen!

Stora granar är ju så pampiga. Små granar är mest charmiga och kan se ut lite hur som helst. Den här fick kristyränglar och silvriga pumlor. Min fina vita pappstjärna från Åhléns hänger i hörnet av rummet. Varför ska pappstjärnor bara hänga i fönster?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

26 kommentarer på “Kristyr”

 1. väggfärgen ser grym ut, försöker övertala min kille att rosa visst kan vara en neutral väggfärg o ett varmare alternativ till grått/vitt. Kram

 2. Hej!

  Kan du inte lägga upp en beskrivning på hur man gör sånna där kristyrgrejer till granen?
  /Elin

 3. Vad roligt att du hängt julstjärnan mot väggen! Satt nämligen och funderade på att skaffa mig en stor stjärna och hänga mot väggen tidigare i helgen. Har tröttnat lite på de stora stjärnorna i fönstret. Gillar adventsljusstakar och sådana guldiga änglar och mindre guldiga stjärnor i metall i fönstrena· Men mot väggen tycker jag att de stora är supersnygga!

 4. Vilket härligt tips att ta in gran. Det är en sådan där juldoft jag aldrig riktigt tänker på. pepparkakor och glögg är rätt klassiskt, men gran är ju underbart – jag hade helt glömt det 🙂

  Hur gör man kristyränglarna?

 5. Hej!
  Ditt hem måste vara det mest rofyllda som finns! Jag vill också ha det så fint! Måste börja pyssla mer../Sanna

 6. Ååh åh åh, när får jag komma och hälsa på? 🙂
  Lingonshake? Den ser underbar ut, namn eller NCS-nummer?

 7. ja – lingonshake har jag också målat ett par väggar hemma med – jag kommer ihåg att jag blev så sjukt sugen på jordgubbsmilkshake när jag stod där och rolla… (gillar inte lingon.)

 8. Hej. Jag ville bara tacka för att du med hjälp av din blogg spred lite julstämning ända till USA. Här firas inte advent och jag har inte ens lyckats fixa en ljusstake än. Men tack vare en liten titt i din blogg så fick jag iaf lite julkänsla 🙂

 9. Jag älskar verkligen din blogg och är så glad att jag har hittat hit!
  Och ditt “gilla”-hjärta, är så mysigt. Hur får man ett sådant på sin egen wordpress-blogg?

 10. Lite trivia till dig: För ungefär hundra år sen var det traditionen i sverige att ta in just en minigran till första advent. Man tände ett levande ljus i granen varje dag fram till jul så det i slutändan lyste 24 levande ljus. Ganska fint kan jag tycka..

 11. Så finnurligt att hänga en stjärna i ett hörn! De vill ju liksom aldrig hänga rakt i ett fönster ändå!

 12. Åh, jag vill också ha lingonshake i vårt hobbyrum/kontor, så även maken som faktiskt gillar rosa mer än vad jag gör! Tyvärr har vi upptäckt att “furu”golvet blir ännu gulare till den färgen och jag gillar inte gulnat furu. Byta golv ligger långt ner på att-göra-listan… suck. Jobbigt att “kill your darlings”.

 13. Haha, jag älskade änglarna i granen när jag var liten. Alltid när jag var hos Åsa och Pia gick jag och nallade i deras gran och tuggade på sockret. Vilka barndomsminnen man har!

 14. Härlig färg! Synd att vi precis har målat om sovrummet. 🙂 Nu har jag provat dina ingefärskolor, supergoda! Hoppas det var okej att jag lade ut receptet, med hänvisning till dig förstås… Underbar blogg du har förresten!

 15. Minigranar är bäst 🙂 tar alltid in en till Lilla Jul (första adventshelgen). Färgen är ljuvlig förresten! Hade aldrig trott att rosa kunde kännas så.. frächt.