Lev Landlig

Jag är lite nyfiken på norska tidningen Lev Landlig. Är det någon som har koll på den? Verkar mysig, kanske som en blandning av Lantliv och Countryliving? Kanske kan någon norsk läsare ge ett utlåtande? Och är det någon som vet var man kan få tag i den i Sverige? Har letat utan resultat nämligen…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

26 kommentarer på “Lev Landlig”

 1. Den finns att beställa på press-stop.se iallafall. Men i affär vet jag tyvärr inte.

  Tack för en himla fin blogg Clara. Jag får massa inspiration här varje dag! Ditt hem är så himla vackert, precis som du och din fina mage!

  Kram Linnea

 2. Hej!
  Jag har inte sett just den här norska tidningen, men om du inte redan har gjort det, så kolla in det danska magasinet “Isabellas”!
  http://www.isabellas.dk/
  Tidningen inns på välsorterade Pressbyrån och kan ibland hittas även på Coop forum/Ica Maxi.
  Enligt ett pressmeddelande från Allerförlagen för några veckor sedan, så ska den lanseras även på svenska inom kort.
  Kolla in Isabella Smiths egen webshop också! http://www.isabellasmith.com/
  mvh // irene

  1. Vad bra! Men först skulle jag ju vilja läsa några lösnummer så att jag vet om den är flott 🙂

 3. Hej Clara! Jag bor i Norge och även om jag väldigt sällan köper tidningar hör denna till det urval jag köper nu som då (och Hyttemagasinet, också bra). Har dock inte läst Countryliving eller Lantliv, men tycker Lev Landlig är väl värt en titt. Och eftersom du är en bloggare som sprider mycket klokhet och inspiration ska jag ta och skicka en på posten åt dig som julklapp, så får du avgöra själv!

 4. Hej Clara!
  Om du är nyfiken på tidningen så skulle jag kunna se om jag kan få tag i ett nummer av den. Det är nämligen så att jag ska tillbringa julen i Norge, och skulle kunna köpa med en tidning till dig, ifall du skulle vilja det.

 5. Hej hej
  Här nere finns den på vanliga bensinmackar och på Pressbyrån.
  Pressbyrån i Umeå borde väl ha den tycker jag, fråga annars om de kan ta hem den, många skulle nog gilla den.
  Mvh Camilla

  1. haha, jag har faktiskt fått nästäppa varje gång jag läser eller googlar titeln. Knäppt!

 6. Jag vet att den går att beställa, jag har nåt nr som jag fått av min svägerksa som jobbar på Tidsam – så jag tror att “Linneas” tips ovan , att gå in på press-stop.se, funkar. Man kanske också kan hitta den på ngn Pressbyrå med större utbud, som den i Umeå, som också näms här i kommentarerna.

 7. Jag drömde det märkligaste inatt. Jag drömde att jag satt på bussen på väghem med en vän. Vi satt och pratade om hur glad hon var för jag hade berättat om din blogg. Så vi pratade om hur bra vi tycker din blogg är. Helt plötsligt kommer en höggravid tågvärdinna och skall kolla våra biljetter, märkligt tycker vi eftersom vi sitter på en buss. När tågvärden gått förbi mimar min kompis (precis som hon är andfådd) OH MY GOD – är inte det underbaraclara? Jag avfärdar henne och säger upnosigt “varför skulle hon vara här?”(samma sak hände en gång i verkligheten när en annan kompis såg Keira Nightly i Bangkok och jag inte trodde på henne. Det slutade med att vi stirrade obscent mycket) Helt plötsligt kommer du fram och presenterar dig som underbaraclara, du är jättesnäll och frågar om vi vill klappa din mage (som var min bästa kompis’ som också är gravid) fast som nu var din hund. Sen tog det slut och jag drömde något om kycklingar. Hemskt märkligt!

  Jag antar att det hela betyder att jag (vi) gillar nog din blogg!

   1. Jag såg också, blev så förvånad! Du tipsar om hur man julpyntar på enkelt vis. Om du inte visste det så flirtar du med 10- och 20-talet detta julpyntsår och tar revansch på dagispysslet. =) Och förra året hade du röda plastdjur i granen(fick vi se det? Låter fint!). Och några fina bilder på sockerlådsbyrån och mossljusstake.

 8. Såg den idag inne på Press Stop-butiken i Lund, så om de har butik i Umeå också så kanske den går att hitta där?

 9. Hej!
  När jag bodde i Norge köpte jag ett ex, men blev inte så imponerad. Tunt och tråkigt var det numret. Det var förra julnumret och det var mörka bilder (kvalitémässigt) och mycket timmerväggar. Men det är ju svårt att göra en bedömning på ett nummer!! Jag köpte dock Vakre Hjem och Interiör istället när jag ville ha lantlig och vitskavd inspiration! 🙂
  Kramar

 10. Jag har läst den, köpte på Pressbyrån.
  Det nummer jag köpte innehöll fina inredningsreportage med byggnadsvårdskänsla och ett reportage om hurman håller djur i liten skala. (Bla. MYSKANKOR,man KAN ju inte leva utan myskankor!). Dvs jag blev mycket imponerad.
  Det kändes åtminstone hyffsat mycket som om tidningen handlade om att levalantligt, till skillnad från svenska Lantliv som handlar om folk som mockar i spetskjol och spraymålar sina möbler vita -vad det nu över huvud taget har med landet att göra?

 11. Har for mig att jag kopte den pa Press Point i inne pa MVG (vill helst saga Domus, men det kanske ar forlegat..?) och den va kanonbra.

 12. Hei Clara, hva skal jeg si om Lev Landlig..? For en stund siden bestemte jeg meg for å slutte å kjøpe interiør og livsstilsmagasiner. De er overfyllt av reklame, de forurenser miljøet, og dessuten kan jeg finne bedre foto og mer autentiske berettelser på alle de gode bloggene her ute, – og spesiellt din blog. Men viktigst av alt, disse bladene mangler brodd og dybde. Jeg forstår at de skal ha bredest mulig publikum og derfor ikke kan ha politiske eller religiøse preferanser, men (selv om jeg alltid har elsket ukeblader) er bare så lei av at de undervurderer oss lesere…. Men etter at jeg så dette bladet på din blogg fikk jeg lyst til å kjøpe det (også jeg som trodde du var kritisk til produktplassering- bare se hvilken makt du har…;-)Også ble jeg veldig skffet, for dette bladet var just another interior magazin…Nei, jeg tør spå at ukeblader snart er ute, og at blog, med autentisk preg vil erobre hele vår lengtan etter inspirasjon, virkelighetsflukt og estetisk oppbygning;-) GOD JUL du Underbara Clara;-)

 13. Hei Clara!
  Jeg er forøvrig enig i det grete mo skriver ovenfor, men opplever at LevLandlig er et magasin som inspirerer og som har fine reportasjer om ulike steder man kan reise til i Norge. Nå er det vel relativt begrenset i forhold til hvor stor “dybde” et interiørmagasin kan ha for å nå ut til flest mulige lesere. Jeg gjør derfor som grete og velger meg ut et knippe blogger som gir mer innhold enn hva reportasjene gjør. En kristen, feministisk interiørblogg treffer rett i hjerterota hos meg! Du er en kjempeflott inspirasjon i hverdagen, så hjertlig takk for det:)