Kalasfint

Jag älskar att duka fint. Men man behöver inte göra det så krångligt. På vårt vackert åldrade hundraåriga slagbord brukar jag inte ens använda duk.

Tårtpapper får agera tabletter istället. Det är skirt och lite sirligt och väldigt festligt.

Tända ljus är viktigt. Små bakformar fungerar som ljuskoppar. Det är bättre än höga ljusstakar som ofta skymmer sikten till bordsgrannen.  Har man klåfingriga småbarn är det minst lika fint att lägga ut en ljusslinga på bordet.

Jag vräker på med pumlor och julgransdekorationer på bordet. Funkar bra om man inte har karotterna just på bordet utan på en serveringsyta bredvid. Jag gillar den lösningen eftersom stackarna i mitten då slipper sitta och skicka hela måltiden.

Jag dukar gärna med udda porslin. Faktum är att jag bara har udda porslin. Men kör man på en enhetlig färgskala är det bara vackert. Mina servetter rullas ihop och stoppas fast i en servetthållare av scrapbookpapper. Den gör man genom att klippa en remsa på 1×8 cm och häfta ihop ändarna.Och slutligen vill jag förstås ha lite grönt på bordet. Men man behöver inte kosta på dyra blommor. Lingonris eller granskott är fina i en sirlig vas.

Så julpyntar jag och barnen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

42 kommentarer på “Kalasfint”

 1. Jag håller helt med Zarah-Lou, som utsåg din blogg till “dagens blogg” häromdagen.
  Zarah-Lous inlägg om dig hittar du här:
  http://zarlei.com/dagens-blogg-underbaraclara/

  Du skriver om lite allt möjligt i en härlig blandning. Själv hittade jag din blogg i en kommentar hos Katrin Z häromdagen och följer dej sedan dess.

  1. Tack 🙂 Vilket blogginlägg och vilken ära att DU skriver under på det! Välkommen hit

 2. Superfint! Önskar att jag hade ett så fint bord! Bordet jag har nu är från IKEA och har ful ekfanér, så jag MÅSTE dölja det med en stor vit duk hela tiden. Letar konstant efter ett så vackert bord 🙂

 3. Så vackert det blir! Du har en så jättefin blogg, jag älskar att gå in och titta på dina fina bilder, på ditt vackra hem!

 4. Har precis upptäckt din blogg och är totalfast för den 🙂 Vad heter de blå-blommiga tallrikarna du har bilder på idag? Dom som det ser ut som att färgen runnit ut på.
  Peace!

 5. Åh himmel vad snygg du är på bilden! Har letat som en galning efter fyrkantiga tårtpapper sedan Tiimari lade ned. Får man fråga var du hittat dina? Otroligt fint dukat Clara!

 6. Och när debatten tog fart på tidigare inlägg så får man raskt gå vidare till lite vacker dukning!

  Lite sötsurt kanske.

  Gillar dig ändå. Du verkar vara en härlig tjej!

 7. CLARA! Jag har inte fått almanackan än, den skulle väl ha kommit igår? Ska man vänta till på måndag för att se, eller bör jag rikta in mig på att försöka få tag på en annan julklapp redan nu?

 8. Jättefin och härlig dukning!

  Jag tycker också att det är superfint att duka mde udda porslin men i en och samma färgskala. Håller på att bygga upp en udda servis i färgerna blått och vitt här hemma. Många loppisbesöks krävs men snart så… 🙂

 9. Åh, helt underbar dukning du gjort och med underbart porslin! Du är så duktig med färg och form!
  Och grattis till graviditeten du ser så vacker och fridfull ut 🙂

 10. Åh vad fint! Nu fick jag inspiration inför nyårsmiddag! Tack för en härlig blogg Clara, igår gjorde jag din goda ingefärskola och ikväll tror jag att jag ska prova mig på bittermandelknäcken!

 11. Åh vad vackert du gjort! Och vilken fiffig idé med tårtpappret 🙂 Jag är så glad att jag hittat till din blogg, den ger så otroligt mycket inspiration. Och i sommar måste jag ut och leta vackra tallrikar och fat på loppis, tycker också att det är fantastiskt fint med udda. Och snart ska mitt lilla kök göras om med flera skåp så att allt köksporslin får plats. Tack för den trevliga stund din blogg ger mig varje dag! Och God Jul!

 12. Aha! Då begriper jag. Snyggt förresten med tårtpapperet, och vilket kul ord “pumlor” är!

 13. Åh, vilken fin dukning! Jag gillade verkligen enkelheten och att vem som helst kan fixa den själv utan att behöva köpa en massa dyra tillbehör som man kanske bara använder en gång och som sen får stå och samla damm. Perfekt tips för en föräldraledig mamma med plånbok därefter, men som gärna piffar upp juldukningen! 🙂

 14. älskar den första bilden på dig! du ser på nåt sätt så tidlöst moderlig och sensuell ut, som en madonna.

 15. Idag gjorde jag också servettringar av scrapbooking papper. Använde ett vitt papper som hade ett lite luddigt mönster på. Blev kalasfint till mina röda julservetter! Tack för inspirationen!