Do you want me to rape this for you?

Fy farao vad sjuk jag är. Känns som att jag har halsfluss, öroninflammation  och kikhosta samtidigt. Det blir med andra ord en lugn nyårsafton. Jag hasar omkring i nattlinne och tjocksockar. Men jag tänkte ändå ta mig samman och visa några av de fina klappar jag fått i år. Förresten. Apropå klappar. En kompis till mig stod i kassan kring jul och slog in paket åt en engelsktalande kund. Hon skulle säga “Do you want me to wrap this for you?” Istället sa hon “Do you want me to rape this for you?”.  Det tycker jag var jättekul!

Av min syster fick jag den här retro knytblusen. Sitter som en smäck i sommar.

Av henne fick jag också en magiskt cool Jesus-brosch fyndad på Portobello market.

Och ett par örhängen från Vivienne Westewood.

Jag och Jakob fick också barnboksklassikern Skrotnisse (var livrädd för det tv-programmet som liten)


Och ett dussin små gula mockakoppar från loppis

Ögongodis-boken Lantlig charm

Den fantastiska tekannan i emalj fick jag från Jakobs mormor. Den har hedersplatsen i köket.

Ett gäng Allt om trädgård plus en sekatör och en bok om trädgårdsplanering. Precis vad jag behöver inför våren!

Två fina loppisbaskrar. Som små godistabletter nästan.

En rolig bok om barnuppfostran. Föräldrarnas tvärtemotbok

En hett efterlängtad spiskrok till vedspisen i köket. Även den begagnad.

Samt den underbara korgen jag önskat mig. Tror jag ska ha lök, äpplen eller ägg i den. Och till sommaren är den perfekt när jag plockar in grönsaker från landet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

54 kommentarer på “Do you want me to rape this for you?”

 1. Vad mycket fina saker du fått! Gillar framför allt korgen,förstår att du önskat dig den! Gott Nytt År och Krya på dig!!

 2. Vilka fin-fina julklappar du fick, du måste ha varit en riktigt snäll flicka :O)
  Önskar dig ett Gott Nytt År och ett snabbt tillfrisknande.
  Kram/ Katrin, Skellefteå

 3. Jösses ja! Jag var också aprädd för skrotnisse! Korgen var mycket fin tycker jag! Har en liknande, helt rätt tänk med ägg eller lök. Så fint när man ser löken, äggen, frukten eller vad man nu väljer att fylla den med! Jag blev lite avis när jag såg Vivienne Westewoode-örhängena också!

 4. Å jag var också skiträdd för skrot-nisse.. Varför var vi det? Jag var även superrädd för den tecknade “Spöket på Canterville” (vi hade de på samma VHS band..) Får ökad puls bara jag tänker på det. Knäppt.
  Hoppas er lilla kula blir modigare än jag var!
  Gott Nytt!

 5. Underbara gåvor du fått! Hoppas du kryar på dig från halsontet också! Riktigt gott nytt år!

  Sen undrar jag, när kommer du att får bebisen? Jag måste helt ha missat om du har skrivit det någon gång..:)

  /L

 6. Vilka underbara grejor du fick av snälla tomten! Älskar korgen!! Vet du möjligtvis var man kan köpa en sån?

  Rackans enveten sjuka du har dragit på dig då! Hoppas att du kryar på dig raskt nu och ha ett riktigt gott nytt år!

 7. Fniss – klockren felöversättning!!! Jag har dragit till med “I forgot my leg” då jag hade glömt legget hemma då jag bodde i USA…. 🙂

  Gott Slut och Gott Nytt, Clara!

 8. Moccakoppar säger du? Mocca borde jag dricka ur mina likadana! Jag har nämligen använt dem som glöggmuggar och någon enstaka gång som äggkoppar. Att något så litet kan vara så multifunktionellt.

 9. Oh vad fina grejor du fått, jag bara älskar jesus-broschen, jag tor jesus hade gillat den med.

 10. Haha ja det var en rolig felsägning. Jag råkade kalla min förtidspensionerade far för Early retard en gång. Det kan jag fortfarande skratta lite åt. Fina julklappar! Älskar återvunna saker, det blir så himla mkt mer personligt. 🙂

 11. Jag avskyr Skrotnisse, endast for att jag var livradd for det tv-programmet nar jag var liten. Jag klarar fortfarande inte av det!

 12. Vilka fina julklappar, fulla av omtanke! Tekannan är ju alldeles förtjusande, passar perfekt i ert pastelliga kök. Gott nytt år Clara!

 13. Jesusbrosjen var virkelig fantastisk fin!
  Ja, det andre også, men Jesusbrosjen… Fantastisk.

  Jeg ønsker deg et godt nytt år, både avslappende og fremgangsrikt, om det lar seg kombinere! 🙂

 14. alltså, jag är så glad allt kan kännas glatt och som ett skämt. det betyder att allt flyter på precis som det är tänkt att det ska, och det fortsätter jag hoppas på! all lycka till er! kram!

 15. Janne Lööfs böcker är alla höjdare, men i övrigt var det väl inte så var mycket värt att lägga ut på nätet?

 16. Vilka härliga julklappar. Det är så härligt när givarna känner en bra och kombinerar det med ett sinne för en bra present, dyr eller billig spelar ingen roll.

  “Falska vänner” inom språk är en fälla. “Rolig” på norska betyder ju lugn….

 17. Oj, Skrotnisse! Jag hade nästan glömt bort honom, men nu Youtubade jag lite och fick en riktig nostalgistund. Sjukt läskig fortfarande… Gott nytt år, Clara!

 18. Gott nytt år önskar jag dig och vi får hoppas att du känner dig frisk snart! Vilka fina julklappar du fått, den där Jesus-brochen var verkligen fin! Skrotnisseboken också, men jag var precis som du livrädd för det “barnprogrammet” när jag var liten…

 19. Ååh vad skönt att höra att fler än jag var rädda för skrotnisse! Alla jag känner har skrattat åt mig när jag sagt att jag som barn var livrädd och blev illamående av det programmet.
  Gott nytt år!

 20. jag har också en liknande historia! vet inte om det var min mamma eller någon annan som tillsammans med en amerikanare åkte förbi ett rapsfält och sa “in sweden we have a lot of rape fields” .. haha. en annan gång i min mammas ungdom skulle min mor beskriva vilken färg deras hund var. eftersom den är lite randig sa hon “my dog is randy” – randy betyder kåt! haha. inte så lätt det där

 21. Hihi lite roligt faktiskt. Råkade själv också med en felsägning på jobbet i förra veckan. Jag tänkte säga nattinatt till en engelsktalande kund och råkade säga “ninety nine” alltså 99. Men ahh sådant får man bara skratta åt =) Fina julklappar du fått.

 22. Det är märkligt. I somras/höstas köpte vi likadana kastruller, blå med blommor på och nu har vi båda fått ljusblå kaffepannor i julklapp. Min är av samma modell som din.
  Det är nästan kusligt!

 23. konstigt de va många som va rädda för de programet jag t.ex. mardrömmar på nätterna och sånt…

 24. Jag var också sjukt rädd för Skrotnisse när jag var liten, skönt att höra att det inte bara var jag. Har nämligen kompisar som älskar Skrotnisse och inte alls förstår mitt obehag.
  Otroligt många fina julklappar! 🙂

 25. Jag tror det var rätt vanligt att barn blev rädda för den där Skrot-Nisse. Jag var det och jag tror att alla som påstår att de uppskattade det bara försöker vara lite annorlunda.

 26. Vilka bra presenter! Jag är kanske lite sent ute, men jag blev verkligen förälskad i den fina korgen, har länge letat efter en sådan att förvara rotfrukter o dyl i. Du vet inte vart man kan få tag på en sådan?
  Många kramar