Nattlampa

En enkel Ikealampa har fått en piffad skärm. Det hela är mycket enkelt. Jag använde bara en stuvbit, textillim och några klädnypor.

Jag klistrade textillim på insidan av skärmen uppe och nere. Med hjälp av klädnypor sträckte jag tyget ordentligt och höll det på plats tills limmet torkade. Klippte sedan bort överflödet och satte en tunn rand lim på utsidan av skärmen där tygen möts och överlappar varandra.Klart! Jag ska så småningom ha den i barnkammaren som har rött som accentfärg. Där sprider den ett milt och lite varmt sken.

Kolla in fler tips på hur du kan pimpa dina egna lampor!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

33 kommentarer på “Nattlampa”

 1. Tack för tipset Clara! Har sett sådana förr, men du skrev en bra beskrivning. Blir att sprätta upp nån kudde när jag kommer hem o tapetsera med kuddfodral!

 2. Det låter så enkelt när du säger det. Jag lovar att jag hade kladdat runt och lyckats få lim överallt! Haha. Men fint blev det verkligen hörru (:

 3. Hej! Jag har ganska nyligen hittat din blogg – och jag kommer säkerligen att återkomma. Tycker du har en trevlig blandning av vardagsrealism, funderingar och pyssel. Snyggt förpackat dessutom.

  Lampan ser jättefin ut – jag har just “renoverat” ett par gamla -50tals sänglampor till mina småpojkar, med tapet lite färg. Ska lägga upp foton på dem snart… först ska jag bara…:-). Det är roligt att kunna använda gamla saker!
  Trevlig helg! /Pernilla

 4. Vad fint! Blir inspirerad att göra en fin lampa till stickans rum!:) tack!

 5. Vad konstigt! jag köpte en skruttlampa på ikea igår som jag tänkte skulle få lite finare kläder. Vilken tur att jag fick en så bra beskrivning! 🙂 Kram

 6. Söt den blev! Jag har också varit sugen att sätta nytt tyg på en gammal lampa men läste att det kunde vara brandfarligt pgav inget flammskyddsmedel?

  1. Var har du läst det? Vore intressant att veta. Jag tror inte det är så farligt. Folk har klätt om lampskärmar med eget tyg i långa tider. Det är nog gamla elledningar som är farligare. Men visst kan det vara värt att tänka på att inte ta ett väldigt tjockt och tätt tyg som täcker hela skärmen om det är en yttepytteskärm. Varmt blir det ju av lampan.

 7. Den var kjempefin og blir sikkert super på barnerommet.
  Men om du får brev fra noe nasjonalt elektrisitetsovervåkningsvesen om at de vil utføre en gratis kontroll av elanlegget hjemme hos deg, så ta lampen ut fra barnerommet før de kommer. Det er nemlig faktisk ikke LOV til å ha en lampe som ikke er fastmontert på et barnerom. Vi fikk mangellapp og advarsel for vår fine lampe.

 8. Gud så enkelt och smart! Vi behöver verkligen nya lampor till sovrummet, men jag tycker alla mönster är så fula. Detta skall jag testa. Tack för tipset 🙂

 9. Vad fin den blev! Har själv en lampa utan skärm alls som jag tänkte fixa som nattlampa, men har inte hittat någon fin skärm att ha till. Bara jag kan fixa en liten skärm så ska jag nog apa efter ditt exempel. 🙂 Hade tänkt på möjligheten att byta tyg, men inte att det skulle kunna vara så enkelt som bara klistra på.