Sprickfärdig

Ja ni ser ju själva. Magen sprängs snart. Fast alla jag träffar säger att den är så liten så liten. Antar att det blir så när man är så lång som jag, ungen har mer plats att breda ut sig på. När min mormor väntade min mamma var det folk som inte förstod att hon var gravid förrän ungen var född. Fast så liten mage har inte jag precis. Hittills har jag ju gått upp sju graviditetskilon. Men nu blir det inga fler.

Kjolen är en gammal grej från Lindex, toppen är från PoP och baskern fick jag i julklapp av min syster.

Här hittar du fler tips på kläder under graviditet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

83 kommentarer på “Sprickfärdig”

 1. Gud vad fin du är! Vilken vecka är du i egentligen? Sista månaden svällde jag upp som en ballong framförallt i ansiktet. Den näsan alltså, ho ho… Men du ser ju ut precis som vanligt fast med en bula där fram bara 😉

 2. Du ser nydelig ut synes jeg! Mange sier sikker at du har liten mage når de sammenlikner med seg selv når de var gravide, men når man ikke har vært gravid før så er jo faktisk magen mye større enn det man er vant til 😉 Flott sammensatt antrekk! Du minner meg om sånne store flate runde kjærlighet på pinne i hvitt og rødt som vi kjøpte på tivoli. På en positiv måte da!! F I N dag til deg! 🙂 Siw

 3. Ja, nog är den liten jämfört med min- jag gick i och för sig upp närmare 30 kg (4 sista veckan) och tur var väl det för fem månader senare har jag gått ned det och ett par-tre till. Amningen tär.

 4. clara du ser fantastisk ut <3 når jeg blir gravid en gang håper jeg jeg ser like nydelig ut som deg .

 5. Söt är du med dina SJU graviditetskilon. Vad sägs om 27 som jag hade med lillen Elmer. Som vägde 5 av dem 🙂 Njut av magen! Kram, Minna 🙂

 6. Jag måste fråga: hur kommer det sig att du skriver “Hittills har jag ju gått upp sju graviditetskilon. Men nu blir det inga fler.”? Vad sänder det för signaler till kvinnor som går upp mer under sin graviditet? Menar du då att du ska kontrollera vikten den sista tiden så att du inte, Gud förbjude, går upp något eller några kilo till? Du som alltid propagerar för att man ska vara nöjd med sig själv…

  » Själva barnet väger vid födseln cirka 3 500 gram
  » Livmoderns tillväxt är cirka 900 gram
  » Moderkakan väger cirka 650 gram
  » Fostervattnet väger cirka 800 gram
  » Den ökade blodmängden utgör cirka 1 250 gram
  » Vätskeansamlingar utgör cirka 2 000 gram
  » Fettdepåer under huden utgör cirka 1 700 gram
  Totalt ger detta en viktökning på 11 200 gram.

  Alltså kan din viktuppgång betyda att du egentligen gått ner i vikt under din graviditet.

  1. Men herregud… måste man överanalysera allt så mkt? Kan ju också vara så att hon menar att hon nog inte kommer gå upp mer EFTERSOM barnet snart kommer ut när som helst.
   Låt kvinnan vara ifred, herregud. Clara om NÅGON predikar väl inte om att kvinnor ska banta och vara missnöjda med sina kroppar.

   MAN SKA VARA SNÄLLA MOT VARANDRA.

  2. vem är det som ger vem ångest? jag har inte heller gått upp speciellt mkt under min graviditet ca 6 kg, jag äter när jag är hungrig och tänker inte så mkt mer på det. Tror man ska sluta nåja över hur många kilon det är vare sig det är många lr några få! Ser värderna bra ut är det ju bara att vara nöjd å glad.
   Håller med Mette! Bra svarat! =)

  3. Men låt henne vara!
   Gick iofs upp 27 kilo själv och ner alla + 2 till inom 3 mån efter, men alla kanske inte tycker att det är lika kul att lägga på sig halva sin vikt bara för att man är preggo.
   Clara kanske äter LCHF? Det vore ju hälsosamt och bra för bebisen också!
   Jag brydde mig inte utan tänkte att ska jag vara fet en gång i livet kan jag lika gärna frossa. 🙂
   Uppenbarligen har hon ju dessutom det där med “liten graviditet” i generna och hon verkar inte vara typen som svälter sig eller förespråkar att andra ska göra det, så lämna Clara i fred!

   Du är antagligen stor som ett hus själv med all din “bebisvikt” kvar fast ungen är typ fem, då är det lätt att sitta och dra hittepå fakta bakom en skärm!

  4. Tycker mest att det låter som en ledtråd till att bebisen är på väg! Hoppas hoppas! Heja Clara!!!

   1. Alltså samma sak som Alice i underlandet. Bra att ifrågasätta så inte missförstånd uppstår.
    Noname- Vad menar du med hittepå fakta? Dessa viktangivelser är ungefärliga mått som är baserade på studier och forskning. Bara för att någon ifrågasätter tycker jag inte att man har rätt att vara taskig dvs skriva “Du är antagligen stor som ett hus själv med all din ”bebisvikt” kvar fast ungen är typ fem, då är det lätt att sitta och dra hittepå fakta bakom en skärm!”

    1. Visst är faktan baserad på forskning, men å andra sidan finns det inga vetenskapliga undersökningar som visar att bebisen tar skada av att mamman inte går upp “tillräckligt” i vikt, det är näringsinnehållet i vad hon äter, inte mängden som är av intresse. Det finns mängder med exempel på överviktiga kvinnor som gått NER i vikt under graviditeten och ändå fött fullt friska barn.

     Ok, det där sista var kanske liiite onödigt då, blev bara irriterad över att hon hoppar på en gravid kvinna med en massa negativ kritik och eventuell oro över sin (brist på) vikt. Det är det sista man behöver när man är gravid.

  5. Men det va ju det dummaste jag hört!!Vilken slutlednings förmåga! Kan ju kanske också vara så att Clara kanske har 1-2 veckor kvar tills det är dags att föda, halåååå! Har svårt att tro att hon kommer att gå upp så mkt mer än det hon redan gjort. Bara för att hon inte gått upp mer dissar hon ju inte andra som gör det. Tänk efter lite!

  6. Vilken illasinnad kommentar. Du vet ingenting om mig eller hur jag äter. Varför ska du skuldbelägga mig för att jag inte lyckats gå upp nog mycket för att godkännas av just dig? Kan vi inte bara få vara som vi är när vi är gravida?! Jag skulle aldrig drömma om att själv göra samma sak. Varken till någon som gått upp “för mycket” eller “för lite”

   1. Fast det Alice reagerade på var ju att Clara skrev att hon inte ska gå upp något mer under resterande del av graviditeten. Hon ifrågasätter vilka signaler det uttrycket ger, pga att många blivande mödrar är stressade över sin viktuppgång.

    1. Ja, eftersom att jag ska FÖDA inom en väldigt kort tid och man vanligtvis inte går upp något sista veckorna. Varför förutsätter det sämsta om människor? Jag tycker verkligen inte att jag har en historia av att hetsa till bantning och sjuka ideal.

     1. Jag tycker också att det verkar helkonstigt hur ditt inlägg kunde missförstås så enormt. Det enda jag tänkte när jag läste var “åh, nu känner hon att det är på gång” eftersom du vågade skriva att det inte skulle bli fler kilon. Men, som så många har kommenterat här: det är otroligt individuellt hur mycket man går upp i vikt under en graviditet. En ganska vanlig siffra är väl tolv-tretton kilo, men det är absolut inte ovanligt att öka så lite som fem kilo eller så mycket som trettiofem kilo heller.
      Men, över till något roligare: nu är det spännande;) Det ska bli så kul att äntligen få läsa om hur och när lilla bebisen tittade ut!

  7. Har ett ett tips till Alice om du vill driva kampanj om rätt och fel ideal. Satsa på Kissies blogg, den läser många som behöver dina åsikter.

 7. Så fin du är! Och du har en så sjukt snygg mage, är grymt avundsjuk(/-frisk) på den måste jag säga. Vill också passa på att önska dig ett stort lycka till med allt som komma skall. Jag kommer att hålla tummarna för dig tills barnet är fött och långt därefter. Heja dig!

 8. Tänk om man såg ut så när man var gravid. Jag går upp 20 kg och ser ut som en badboll hela jag men så är jag väldigt kort och då ser magen mycket större ut. Ingen ångest här inte för att jag går upp så mycket när jag är gravid. Det är inget jag kan styra över utan det är så min kropp fungerar. Alla kan väl inte vara likadana men visst är det mycket finare att ha en liten mage och fortfarande kunna se sådär snygg ut men äsch man får ju ett litet mirakel så vem bryr sig.

  dorro

 9. WOW! Du ser virkelig flott ut:)

  Svangre kvinner er vakkert, det kler deg godt. Blir spennende å møte de lille snart:)

 10. “Hittills har jag ju gått upp sju graviditetskilon. Men nu blir det inga fler.” Vad menar du?

  1. Ja, och vad menas med: “Fast så liten mage har inte jag precis. Hittills har jag ju gått upp sju graviditetskilon. ” Sju kilon är ju ganska mycket under vad som rekommenderas så det hade varit fint med ett klargörande, det låter ju onekligen inte så hälsosamt (alltså, inte med liten viktnedgång utan att det låter som att du tycker att 7 kg är mycket) men jag kanske missuppfattar?

   1. Hon kanske menar att det är dags så snart bara?

    Och sedan har hon ju skrivit i början att hon har mått ruggigt illa och fick tvinga i sig mat ett tag och gick därmed ned i vikt då de reserver hon hade då gick till bebben.

    Men varför skulle jag förstå bättre vad hon menar än vad ni gör.
    Det är säkert något hon skrivit för att trycka ned sin medsystrar.

 11. Hej där och tack för en fin blogg! Hittade hit via Tinajo, och jag känner direkt att jag trivs!

  Det där med din mage – den är helt perfekt rundgo’ och lagom stor. Jag har själv tänkt på just det, att så många ofta säger till en gravid att det är en “liten mage”. Det är som om det ska sägas – hur stor eller liten den än är. Jag har tre barn och tänkte inte på det just då, men senare har jag faktiskt undrat varför en del skivor liksom hakar upp sig – men oj så liten mage men oj så liten mage men oj så liten mage…

  Och så måste jag bara få tycka till över en del kommenterare här. Jag blir förvånad över några otrevliga kommentarer och analyser om vad du menar med “inga fler kilo”. Lägg ner det dåliga humöret.

  Och som sagt – du ser jättefin ut!
  Kram och lycka till!

  Lina

 12. Så jag har längtat efter att få se hela dig, med magen i bild! Härligt härligt, du är så vacker så 🙂 Ibland drömmer jag om att få gå runt med barn i magen bara för att det är så vackert, men själva barnet är jag inte redo för än haha..

 13. Du passar bra i din röda basker (och i din mage, förstås!) Jag hittade en likadan (basker, då) på ett loppis i höstas och har gått omkring med den och känt mig fransk 🙂

 14. Jag gick precis som du upp sju kilo under min graviditet och när jag kom hem från BB hade jag gått ner 9. Graviditeten var jobbig och jag bestämde redan då att en graviditet fick räcka. Så blev det och jag är idag innerligt tacksam för min lille prins!

 15. Åsikter om magen är visst svårt att komma undan…och det där med kilona. Jag fick höra “oj, vilken mage! Det är dags snart va?” “Nej, två månder kvar..”. Nu när bebisen är ute så får jag nästan be om ursäkt för att kilona rann av så fort. Ammning och vaknätter tär verkligen på kroppen, trots all choklad jag proppar i mej..;)
  Önskar dej lycka till inför förlossnigen! Bra att känna sej sprickfärdig och urless på tjockmagen, då är man motiverad att klämma ut ungen! Kram

 16. Sju kilo är ju ingenting!! Du skulle lätt kunna gå upp det dubbla och det hade fortfarande varit “lite”. Tänk på att det är bra att ha lite extra, efter förlossningen kommer du troligtvis att vilja amma din lilla och då blir du lätt trött och grinig om du inte har lite att ta av. Nä, Clara (och alla andra gravida kvinnor) sluta fokusera på vikten. Ät, njut och var glad i stället. Ni är vackra oavsett kilon!!

 17. Jag förstår inte heller vad Clara menar. Det kanske beror på ens egna kroppsuppfattning hur det ska tolkas. Tyvärr tolkar jag meningen om att inte gå upp fler kilon som rädsla för att bli tjock. Det är ju liksom den största synden av alla idag, att vara fet, gudsåhemkst. Blir kul om tio år när man ser blodvärdena på LCHFkostare som predikar dess nyttighet. Men fin är du Clara!

 18. Hej Clara, var har du köpt dina glasburkar med klämlock som har varit med på foto i tidigare inlägg? De är så fina! Ha en kalasbra dag!

  1. De kommer från Ikea, i alla fall några av dem, billiga och bra. Men de brukar också finnas på vanliga Icabutiker.

 19. Du är supersnygg Clara! När jag var i 6-7 månaden tjatade dem på mig för att jag skulle gå upp mer i vikt. Tyckte det var jobbigt med all vikt-stress. Men jag proppade i mig mer mat så jag slutade på 12 kg. Allt rann dock av direkt efter förlossningen. Jag tror det viktigaste är hur man mår och känner sig. Jag fick också höra att jag såg så liten ut, men man kände sig däremot som ett hus.

 20. Men herregud vad folk tycker om andras vikt och så här ska du göra. Vikten styrs ju för det mesta hormonellt så alla råd, ät mer, ät mindre, du är för tjock, smal är lite som att säga att någon med cancer ska tänka positivt så försvinner det.

 21. Vad fin du är! Din mage påminner mkt om hur min mage såg ut när jag var gravid, putig och fin, jag fick förresten samma kommentarer som dig ang magen, även om jag själv kände mig stor som ett hus 😛 För mig och min sambo blev det en liten pojke, och ska jag gissa utifrån din mage så tippar jag på samma sak 😉 Har fått för mig att magen växer mer på bredden om det är en flicka, men det stämmer förmodligen inte alls, haha.

  Återigen, vad fin du är!

  1. nja det där vet jag inte om jag tror på.. alltså att om det är en tjej växer magen på bredden. Vi bestämde oss för att kolla vad det var för liten som väntade oss och vi har en liten tjej i magen, som är putig och smal =) Alltså en pojkmage om man ser det så =)

 22. Oj oj vad många här analyserar och har er… att ni orkar?!
  Clara – du är otroligt fin!! Vilken blivande morsa! Wow!
  Själv är jag gravid med första barnet och har jag BF på måndag och har totalt gått upp 6 kilo.
  Är 173 cm lång.
  Nu ska jag äta en semla till.
  Kram på er!

 23. fint! Förstår att du upprör mammor som gått upp massor dock… Jag skulle vara överlycklig om jag fick se ut som du när jag blir gravid.

 24. Vad fin du är! Folk tjatade på mig med om att “men du har ju en sån LITEN mage du”, skitjobbigt! Det kändes lite som att jag var mindre gravid än andra för oj oj oj vad stora och tjocka DE hade varit! Precis som att jag skulle kunna fjärta ut ungen bara för att jag “bara” gått upp 8 kilo.

 25. Jag tycker att du ser fantastisk ut!! Och magen är G-g-grrrreat! Du ska inte bry dig om korkade kommentarer, det visar bara att människor är idioter… morr…

  KRAM! Hoppas kotten kommer snart!

 26. Åh, har just hittat din blogg via ett bananskal hos ennui och har suttit här i snart en timma! läst långt tillbaka i arkivet och får en såndär härlig känsla av att bara vilja släpa fram cykel, banka på i närmaste sommaröppna loppis och säga här är jag, öppna! och helt enkelt go nuts i pastellserviser och annat finfint!

 27. Vilken snyggobrutta du är med magen i vädret!

  Och angående vikten så är varje kropp och graviditet unik. Det finns inget facit för hur mycket eller lite man ska gå upp i vikt. Huvudsaken är att mamma och barn mår prima. Låt elaka kommentarer rinna av dig som vatten på en gås.

 28. Många kvinnor verkar väldigt känsliga angående vikt! Det är väl skönt att slippa gå upp 30 kg sålänge bebis mår bra? Inte på grund av att det skulle vara sämre att gå upp 30 kg utan för det är jäkligt tungt. Jag gick upp 30 varav 90% var en gigantisk medicinbollsmage. Det roliga var att den satt framåt så om jag stod med ryggen mot folk och vände mig om blev det en del pekande och fnissande på stan. Och det var en flicka (till er som är magforms-skrockfulla ;)) Det jobbiga var inte psykiskt utan praktiskt då det behövdes draghjälp för att vända på mig i sängen på natten, dock passade magen utmärkt som bord när jag knappt nådde fram till köksbordet på slutet 😉 man får försöka se det humoristiska i allehanda situationer! Lycka till Clara!

 29. Sån spännande o häftig grej du har framför dig. För åtta dagar sedan ploppade jag fram en liten tös o hennes namn blev Klara:-).

  Ps Gick sammanlagt upp 6 kg under min graviditet, Är 175 cm. Klaras födelsevikt var var 3230 g, så henne har det inte gått någon nöd på.

  Lycka till nu! Att föda var kalashäftigt!

 30. Jag är själv gravid med mitt andra barn. Mitt första barn gick jag upp bara 12 kilo under de 40 veckor, MEN jag gick över nästan 3 veckor 🙁 och gick upp ytterligare 3-4 kilo … men vägde lite ändock och det var ganska lätt. Men denna graviditet så har jag ökat snabbare i vikt och är idag i vecka 25 och gått upp 9 kilo redan. Suck! Blir avis när jag ser din lätta mage och du ska snart föda 🙂 det är ju underbart. Och de som kommenterar något elakt om viktuppgången är liten, tror jag handlar mer om avundsjuka. För att du ser helt frisk ut 🙂 Hellre att jag går upp lite än mycket p.g.a att denna graviditet är så mycket tyngre än första. Ont överallt! Så njut nu den sista tiden för snart har du din lille i dina armar 🙂 finns inget mer underbart än ett litet barn !

 31. Men altså, hvor mye man går opp eller ikke er da ikke det viktigste. Clara, som er en fornuftig dame, går sikkert til jordmor/lege og får normal oppfølging. Noen går opp lite, andre mye, og det ville nok vært hyggeligere for mange å være gravid om andre sluttet bråke sånn om vekt og størrelse på mage. Lykke til Clara, både du og magen ser flotte ut!

 32. Hej Clara!
  Gick själv upp typ tio kilo och kände mig ändå som en otymplig elefant på slutet. Kan inte ens föreställa mig hur det skulle ha varit med 30 plus….
  Som jag har förstått är bebisen i princip klar efter åtta månader, fast väldigt mager, så sista månaden lägger den på sig typ ett kilo så om du går upp sista veckorna är det inget att bekymra sig över…..

 33. Jag reagerade också på Claras kommentar om att hon inte skulle gå upp mer. Kanske är det som någon skrev att det handlar om ens egna förutfattade meningar. Själv gick jag upp 20 med första och 16 med andra. Alla är olika. Det viktigaste är att bebisen och mamman mår bra oavsett vad man väger. Tycker det blir för mycket fokusering på vikten. Tyvärr är det många som jämför sig med andra. Själv fick jag kommentaren av en kollega när jag gått halva tiden med min första och hade gått upp runt 11 kilo att så mycket vägde hon när hon var höggravid. Och hon sa det inte för att vara snäll. Vikten är otroligt känslig för många människor. Det är lätt att det blir fel när man skriver/talar om det. Jag tycker inte det ä’r fel att fråga vad Clara menar eftersom det är ett laddat ämne för många och kanske inte var så tydligt vad som menades.

 34. Vet du, du ser helt NYDELIG ut! Har fulgt bloggen din lenge, og du virker som en fantastisk, snill og varm person 🙂 Du kommer til å bli en flott mamma, det er jeg sikker på, og jeg er sikker på at din egen vakre mamma er med deg hvert steg på veien…<3