preggout-0331-640x862-550x740.jpg

Hur ska man klÀ sig nÀr man Àr gravid egentligen? Det Àr inte det enklaste! NÀr jag vÀntade barn hade jag inte den minsta lust att gÄ omkring och kÀnna mig som ett mumntroll, klÀdd i osmickrande mammaklÀder. Bara för att man blir gravid sÄ falnar inte modeintresset och jag sÄg det som en utmaning att göra nÄgot roligt av tiden. Jag vet ju att det faktiskt finns en del fina mammaklÀder nu för tiden men jag valde istÀllet att anvÀnda vanliga klÀder, men i större storlekar och snitt som passar en kalaskula. HÀr kommer nÄgra smÄ tips för er som gÄr i vÀntans tider.

gravidklÀder, klÀ sig för graviditet

Satsa pÄ stretchiga tyger med inslag av viskos och elastan. De har ett vackert fall och kryper inte in och accentuerar bh-band och troskanter. Den hÀr lÄngkjolen frÄn H&M anvÀnde jag hur mycket som helst, Ànda tills lillen föddes. Jag satte midja under bysten och lÀt magen vÀlla ut under linningen. Vackert och skönt och fungerade som en empirskÀrning.

gravidklÀder, klÀ sig för graviditet

Empirskuret Àr förövrigt en hit i gravidsammanhang! Det sitter Ät dÀr man Àr som smalast och Àr slappt dÀr man Àr som störst. Den hÀr H&M-klÀnningen var faktiskt ingen gravidklÀnning utan en helt vanlig klÀnning.

gravidklÀder, klÀ sig för graviditet

Med lĂ„nga kjolar gör det ingenting att magen vĂ€xer. Även om kjolen blir lite kortare i nederkant finns det ingen risk att de ska kĂ€nnas för korta.

gravidklÀder, klÀ sig för graviditet

Jag försökte framhĂ€va det som fortfarande var smalt pĂ„ min kropp – det vill sĂ€ga benen och skapa kontraster till den stora magen. Kontraster Ă€r fint nĂ€r man Ă€r tjock om magen. Handleder, vrister, eller nacke – allt som fortfarande har konturerna kvar Ă€r fint att framhĂ€va. 

gravidklÀder, klÀ sig för graviditet

Volym uppe kan kÀnnas rÀtt skönt ocksÄ, för att uppvÀga volymen dÀr nere.

gravidklÀder, klÀ sig för graviditet

VinterklĂ€derna var ett aber och jag gick mest omkring i en rock jag fĂ„tt av en god granne. Den var sĂ„ varm att jag kunde ha den öppen. Under bar jag en svart fyrtiotalsklĂ€nning med mycket vidd i kjolen. Även hĂ€r drog jag upp midjan ovanför sjĂ€lva bulan, sĂ„ att det blev en slags empirklĂ€nning.gravidklĂ€der, klĂ€ sig för graviditet

Varför ska man inte fÄ kÀnna sig lite ung och fin fast man ska bli mamma? Jag bar gÀrna minikjolar, tajt och fÀrgglatt. Jag tror att de enda mammaklÀder jag köpte under graviditeten var ett par fantastiska mammatights frÄn P&P. Ofta hade jag bara dem och en fin tunika. I övrigt funkade vanliga klÀder fint, med nÄgra smÀrre modifikationer. Bara femtiotalsklÀnningarna fick ge vika helt. De sitter ju liksom Ät som vÀrst dÀr magen vÀxer som mest.

HÀr kan ni lÀsa mina bÀsta tips för amningsklÀder!