Pjöller

Jag vet att det är helgerån att måla teak men jag blev så trött på den här femtiotalshyllan att den fick nya kläder. Den fick ett lager av samma färg som byrån i barnrummet.

Nu hänger den mittemot spjälsängen och huserar gamla porslinsdjur och plåtleksaker.

De flesta sakerna kommer från mamma tror jag. Några av porslinsfigurerna har jag köpt på loppis.Jag får helt enkelt lite magont av övergivna porslinsdjur, hur pjöllriga de än är. De är ju fina i ett barnrum, på leksäkert avstånd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

23 kommentarer på “Pjöller”

  1. Enligt ume-mål betyder “pjöller” prat/att prata, men i det här inlägget tror jag clara menar småplock/div. små saker (porslinsfigurerna) när hon skriver “pjöller”.

 1. Jag har också problem med ensamma porslinsdjur. Eller prydnadsdjur över huvud taget. De kan verkligen konsten att se sorgsna ut också! Tur att de flesta av dem är billiga….

 2. Jättefint med röda detaljer! Jag har ganska nyligen flyttat in i min första lägenhet och att börja inreda från start är jättespännande! Särskilt när man kan hitta så mycket billigt och fint på second hand. Din blogg med fina bilder inspirerar verkligen och jag känner att jag får en liten kreativ boost nästan varje gång jag besöker den:)

 3. Åh Clara, man blir på så gott humör av att titta in på din blogg och titta på hur fint du gör det omkring dig! Och de där kanelbullarna såg alldeles underbart smaskiga ut. Kram

 4. Visst känns det ibland som helgerån att måla teak, jag håller med! Men… bättre att få till något man älskar att se på och använda, än att ha “bara för att”. Och sen så finns det ju teaksaker som är fina, men lite skavda och sönder. Bättre att förbättra med färg då’rå!
  Och din hylla blev jättegullig i rött! Och “pjöllret” är supersött!

 5. Men Clara!
  Nu läste jag att barnet ska komma i slutet av januari. Det är ju SNART!
  Fina du, vad du har kört hårt med dig själv. Du har gjort helt rätt i att äntligen ta ledigt. Njut av tiden så gott det går och sov allt du orkar.

 6. Jag arbetar i en Second Hand-butik, och är det något jag kan tycka är obehagligt är att sälja alla dessa miljoners små porslinsdjur som kommer in. Jag ser framför mig hem där de står i mängder hylla upp och ner. Kanske i ett glasskåp med guldiga detaljer. Hur de bara blir fler och fler i det där skåpet och hur märkliga småbesatta relationer uppstår till dessa små porslinsfigurer… Det känns bättre nu när jag kan tänka att vissa köper dom av något slags medlidande:) Det kommer säkert sluta med att det är jag som sitter där på hemmet och klappar och dammar av mina små porslinskatter…

 7. Jag kan inte heller annat en rädda dom små stackarna. Och inte bara jag – ofta kommer mamma hem från någon loppis med en skadad liten som jag får ta hand om. Hon vill inte själv, men den såg ju så ensam ut och hade åkt på tippen annars. Jag tycker dom piggar upp som sällskap.