Vrålåket

Många har frågat vad vi har valt för barnvagn. Sanningen är att jag länge önskat mig en fin retrovagn men inte vågat slå till. En ny vagn verkar ju både säkrare och bättre. Men efter lite fiskande på min mammablogg fick jag så mycket pepp från några olika mammor som själv har provat både gamla och nya vagnar. Det övertygade mig att en gammal vagn kan vara precis lika bra som en ny!

Och tänka sig – sedan hörde en bekant som också läser bloggen av sig och erbjöd generöst sin gamla vagn. En ljuvlig Emmaljunga Gondol. Galet fin! Och hög vilket är perfekt för oss som är långa. Utsidan är i blått sammetsliknande tyg och fodret är prickigt. När liggdelen är urvuxen byter vi till sittdelen som är i vinröd manchester.

Här snusar ungen gott även inomhus och är utom räckhåll för klåfingriga hundar.

Häng med ringaren från Notre Dame (jo det är jag) på barnvagnspromenad!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

58 kommentarer på “Vrålåket”

 1. Bra val Clara! Hur fin som helst. Påminner om min vagn jag lekte med när jag var liten. Men den var rosa. Så får nog min framtida vagn också se ut 🙂

 2. Åh, vilken fantatiskt fin vagn! Önskar att jag hade haft mod att inte göra som alla andra och köpa en vråldyr, ful, modern vagn. Men när min äldsta dotter föddes 1993 fanns det liksom inte på kartan att använda en gammal vagn.

  Tänk den 70-tals vagn som jag själv låg i i brun manchester. Snacka läckert!

 3. Underbart! Jag har också kört retrovagn! De är såå mycket bättre och jag måste säga att kvalitén är det också. Dessutom har jag svårt att förstå hur man kan lägga 10 000 på en vagn, helt galet om du frågar mig.

 4. De där gamla vagnarna är så fina! Hoppas själv att jag ska hitta en sådan till den dagen jag också får ett litet barn. Blir så varm i hela kroppen av att komma in hit men måste tyvärr vänta :/

 5. Åh, vilken kanonfin vagn. Precis en sådan fast i miniatyr letar jag efter som dockvagn till min lille kille. Men de är svåra att få tag på. Er vagn är sannerligen ett kap och ett vrålåk…

 6. Men Gud vad fin! Blå sammet… vilken dröm! Jag skulle gärna slå till på en Silvercross den dagen jag får barn, de är nya men galet retro-vackra!

 7. Å så fin! Jag tänker minnsann inte heller köpa en ny vagn. Min mor har varit så klok att spara min gamla vagn, precis en sådan du har. Och det är jag så glad för! 🙂

 8. Jättesnygg vagn! Min mor sköt runt på något liknande med mig i på 80-talet. Fast jag tror att den var av smalrandig mörkblå manchester och med blommig insida, tjusigt värre! Lånade den för några år sen när vi var och hälsade på och då fick min lille som åka i den! Han åkte som en prins! Enran lille knott har en superduperfin vagn, hälsa honom det!

 9. Vilken galet fin vagn. Hade helt klart valt en sådan om jag hade haft chansen när min son var bebis.

 10. Helt grymt fin vagn. En sån önskade jag mig, men fick en plastig variant. Fast den fungerar den också.
  Ni kommer vara finast av alla där ni går och promenerar med barnet i vagnen.

 11. Underbar modell på vagn, älskar de stora hjulen! Hade en ljusgul sak när jag var liten som min mamma sköt (?) runt mig i… :o))

 12. Vilken underbar vagn! Visste inte att retrovagnar också är så där praktiska att det finns en sittdel som passar till. En sån vill jag har då jag blir mamma.

 13. jättefin! jag ska också få en från en vän, en 80-tals emmaljunga. inte lika tjusig som er, men väldans praktisk. jag kan inte se det vettiga med att lägga 10000 kr på en barnvagn…

 14. Bra val Clara! Jag har en blå 80-talare Brio som väntar tills när(om) jag får barn och de är de bästa! Om du har tid över en dag så kan du alltid putsa chassi och hjul med svinto, chassit blir blänkande och hjulen kritvita! Kram!

  1. Jag kommer med tips. Skulle kunna tänka mig att det inte tillhör de miljösmarta alternativen. Men det funkar väldigt bra. Så bra att jag aldrig kommer att byta bort mot annat.

   För att få en fin och hållbar lyster på chassi-hjul-fälgar så använder jag Polercreme Kromglans från Autosol.
   http://www.autosol.se/produkter/polercreme-kromglans.html

   Den barnvagnen jag använde är från 1965. Rostig och skruttig. Efter en renovering och upputsning så blev den strålande vacker. Det var för 12år sen och ännu idag är den lika fin, hoppas att mina barnbarn en dag ska få åka i farmors gamla vagn.

 15. Men åh, vad avundsjuk jag blir – en sån vill jag ha sen när jag har barn! Undrar om mamma sparat vår vi åkte i? Hon slänger allt. 🙁 Att köpa en gammal vagn är ursvårt, det finns inte så många till salu och den ska ju vara i bra skick, och dessutom inte finnas i andra änden av landet! I sammanhanget är som väl iofs ofta inte lika dyra som en ny, men jag kan ju inte köpa en nu, innan jag har barn liksom… vad skulle folk säga om man gjorde det? Haha

  Toppensnygg i alla fall, verkligen jättefin! 🙂

 16. Låter inte den här vagnen mycket när man kör på grus? Ni säger attden är bra men jag gick förbi ett par som hade likadan och den lät så himla mycket för det var grus på vägen! Hjulen är ju så tunna så jag gissar att det inte är lätt attköra med den?! Visst, jag gillar den också, tycker den är skitsnygg! Men är den verkligen så bra som många av er skriver?? Hjulen tänker jag mest på.. Jag vet att du skrev Clara att du behöver ordentlig barnvagn då ni bor på landet.. Så min fråga kvarstår? Är den så smidig oc bra?

  Tack!

  1. Med tanke på att den, och liknande modeller, överlevt årtionden och användning i ur och skur borde det borga för kvalitet, no? Jag kan inte minnas att jag for illa av att skjutsas omkring i en sådan vagn på sent 70-tal, jag som växte upp i grusvägs- och snöland. Enjoy finvagnen och en kommande vår, Clara & Co:)

 17. Fin! Stilen minner meg om min og min søsters enorme tvillingvogn fra 1979 i brun cordfløyel . Den så ut som et krigsskip, men din er jo både nett og pen. Og veldig fin farge!

 18. Vilken deja-vu upplevelse att se den prickiga insidan, precis en sådan vagn köpte jag begagnad i mitten av 80-talet till mitt första barn 🙂 Den tjänstgjorde som vagn utomhus och sovplats inomhus tills hon växte ur den.

 19. så jäkla fin! en sån där vagn drog min mamma runt mig i också! snyggt och det blev ju människa av mig med!

 20. UNDERBAR vagn! Älskar retrovagnar! Själv hade jag en från 70-talet till min nu 6-åriga dotter och en Emmaljunga från 60-talet till min nu 3-åriga dotter. Den sistnämda fick jag mkt beröm för av främmande förbipasserande människor. Underbar var den! 🙂

 21. Åh vilken cool! ungefär en såndär åkte jag omkring i som liten, dock låg jag ofta på mage och sög på barnvagnskanten. Det finns hur många sådana bilder på mig som helst! Hoppas det går bra med er lilla bebis 🙂

 22. Det liknar på den vogna eg arva til min eldste i 1986, det var vel ein 80-modell, trur eg. Eg er heilt samd i at barnevogner var finare før 🙂

 23. Bra val! Vi var också sugna, men fegade och köpte en brio sing, vilket visade sig vara ett misstag. Vagnen är helt utan svikt och så bred att den måste monteras isär för att gå in i vissa hissar…

 24. Underbar vagn! Köpte den till min första, begagnad 1993. Tyvärr råkade vi ut för en översvämning i källaren och den blev förstörd lagom till nästa barns ankomst. Men åh vad jag älskade den vagnen!

 25. det är så galet men sedan du publicerade det här inlägget kan jag inte sluta tänka på fina barnvagnar. jag har många barnlösa år framför mig (självvalda alltså) men just vagnen är ju helt fantastisk! och jag börjar ifrågasätta mig egen logik när jag finner mig själv leta barnvagnar på blocket, hittar en och är på väg att köpa den i skrivande stund.
  kontentan av detta kan ju vara att jag är lite smålabil, eller att din blogg är så himla fin och inspirerande att det inte går att undgå att påverkas!
  jag blir alltid glad när jag ser att du skrivit något nytt och vill bara säga att jag uppskattar din blogg så himla mycket! kram från sofia

 26. Hej. Råka bläddra i olika bloggar och kom in på din och såg barnvagnen. Jag har precis sålt en sådan likadan och nu harmar man sig nästan. Den är så fin men man kan inte spara på allt tyvärr. Lycka till med en super-vagn och babyn. Nina

 27. Jag är gravid och har själv börjat fundera på vad vi ska ha för barnvagn. Tydligen skall den vagn jag låg i (vi snackar en brun och orange historia från tidigt 80-tal) finnas kvar på mormors vind. Det vore så kul att kunna använda den! Dock vet jag inte vilket skick den är i men skall definitivt åka en sväng till de gamla och kolla in den! Er vagn är jättefin!

 28. Ohh.. snygg!
  Själv tänker jag när jag får barn återanvända min vinröda Brio Exklusiv från 1981 som mor sparat och vårdat i alla år.

 29. Vilken underbar vagn! Något likanande skulle jag gärna ha till mina framtida barn =) Hoppas allt är bra med er!
  kram Linda

 30. Åh, för en som både härstammar från byn Emmaljunga och älskar din blogg var ju detta den perfektaste av perfekta kombinationer!! 😀

 31. Hej!
  Tittar in på din blogg lite då och då men har aldrig lämnat kommentar förrän nu. Hade en liknade barnvagn till mina två barn. En Emmaljunga marinblå Skai/Kombivagn. Klarade alla regn och snöstormar utan extra plastskydd som det var och är på en del barnvagnar. Men det bästa av allt. Stora härliga hjul som skär i snö och slask hur lätt som helst. Perfekt särsklit här uppe på dessa bredgrader. Skumpandet av hjulen är rena sömnpillret för barn. Inomhus funkar det perfekt över en tröskel eller uppvikt matta att köra fram och tillbaka över. Barnet somnar bums.
  Gratulerar till tillökningen och ta vara på varenda minut.
  hälsar
  Hella

 32. Åh, precis en sådan barnvagn köpte jag när jag väntade mitt första barn för 35 år sedan…Var den absolut finaste vagnen jag sett och jag köpte ett matchande täcke till med samma prickar som på insidan av vagnen…:-)
  Kram
  Anne-Lie