Med enkla medel

Maffiga blomsteruppsättningar är en lyx man gärna skulle unna sig jämt om pengarna inte var ett problem. Charlottes lägenhet i Sex and the city är ju skolboksexemplet på lyxiga blomsteruppsättningar i hemmet. Nåja. En vanlig liten bukett blommor räcker ganska långt om man delar upp den. Jag brukar köpa nejlikor för de är superfina och står i en evighet. De har ett oförtjänt rykte som begravningsblommor men det tycker jag man ska strunta i.

Jag plockar isär buketterna och portionerar ut blommorna här och var i huset där färgklickar behövs. På dass till exempel.

Vasen behöver inte vara så märkvärdig – tvärtom. Här har jag använt en saftflaska och en gammal ättiksflaska. Det passar perfekt när man bara har några enstaka snittblommor som ska få plats.

Här hittar du fler av mina inredningstips!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

48 kommentarer på “Med enkla medel”

 1. Precis, nejlikor har fått ett oförtjänt rykte. Jag älskar dem! Krusiga och tacksamma. Hos oss står blommorna i gamla snapsglas, gräddkannor, äggkoppar och annat passande. 🙂

 2. Det ger en så lyxig känsla att ha färska blommor hemma. Just nu har jag två vissna tulpanbuketter som väntar på att slängas….inte lika lyxigt.

 3. Det har kommit så mycket fint och nya färger på nejlikor de senaste åren. Jag har flera brudar som väljer att ha det i sina brudbuketter. Tycker att man får otroligt mycket blomma för en liten peng! Min favorit är lime eller Mörklila. /Linda

 4. Precis så här brukar jag också göra – det är nog det absolut fiffigaste sättet att sprida ut lite färgklickar i huset utan att det behöver bli så dyrt. Jag tycker att det gör så himla mycket för ett rum med några enstaka blommor såhär och du lyckas verkligen fånga det på bild också! Klockrent ju!

 5. Åh vad du är kreativ. Har du några tips på vad man kan göra för fint med snödroppar. Vill flytta in vårkänslan i huset och älskar dessa små söta blommor som det nu kryllar av nere i Skåne.

 6. Håller helt med dig, krysantemum är också en sån snittblomma som står länge. Gillar båda, så härligt med snittblommor ju, trots en tunn plånbok.

 7. Jag tycker också att nejlikor är fina. Nu finns det ju så många färger att välja mellan, och de håller ju, som sagt, väldigt länge.:-)
  Stina

 8. Håller helt med! Jag hade ceriserosa nejlikor hårt bundna tillsammans med rosor i brudbuketten. Supervackert!

 9. Snittblommor är vardagslyx, som piggar upp! Jag undrar lite över ditt eget magasin som jag sett lite om här på bloggen; finns det att få tag på gamla nummer, och kommer det fler?

 10. Som utbildad florist är jag också lite inkörd på att nejlikor är begravningsblommor, men nu finns det så fina sorter att de kan vara fantastiska vardagsblommor också!
  Den färgen du har är ju ett praktexempel på det.

  Ett tips jag vill ge dig och alla läsare gällande nejlikor, och andra snittblommor, är att snitta dem noga med vass kniv, aldrig klippa dem! Om man klipper så trycker man ihop “porerna” i stjälkarna som för vattnet till blomma. På nejlikornas stjälkar finns det sk. loder, alltså det lite tjockare stället där bladen sitter, det bästa är att inte snitta i dem utan över eller under. På den sista bilden ser jag några blad i vattnet, detta är också något som är bra att tänka på. Vattnet och blomman håller sig fräsch längre om det inte finns några blad under vattenytan. Ett annat tips är: ju hårdare stjälk- desto varmare vatten.
  Så, rosor= väldigt varmt vatten,
  nejlikor= ganska varmt,
  tuplaner= ljummet vatten.

  En nejlika kan verkligen stå fin i en halv evighet, men snittar man dem, tar bort blad som hamnar under vattenytan och byter vatten lite då och då kan de nästan stå en hel evighet 🙂

  Tack för en fin blogg Clara!

 11. haha, ja, jag håller med om att nejlikor är bra fina, men kul att du hissar dem i, så att säga, sällskap av Charlotte, i vevan där med Berger förklarade hon ju sin syn på just nejlikor. ibland är det roande att vara lite nördig ^^

  1. ja jag vet! Jag tycker att Charlotte var ute och cyklade totalt i det där avsnittet 😀

 12. Vilket bra tips, det måste jag testa. Jag älskar nämligen att ha levande vackra blommor hemma som inte kostar en förmögenhet. // Karin

 13. Jag älskar nejlikor! De är så himla fina! Är faktiskt en av mina absoluta favoriter. Utbildar mig just nu till florist, och vi använder de till allt möjligt, inte bara begravningsdekorationer, men den uppfattningen finns tyvärr kvar hos vissa, vilket är väldigt tråkigt!
  Kram

 14. Själv har jag fått ett riktigt fånleende på läpparna varje gång jag har fått en skymt av den rosa tulpan-, videung-, och blåbärsrisbukett som just nu pryder sin plats på köksbordet. I kombination med en ljus, vårig duk och den underbara vårsolen som sken in genom fönstret idag gjorde buketten att jag blev sådär bubblande glad!

 15. Nejlikor får verkligen inte den uppmärksamhet som de förtjänar, men jag tycker att de har börjat hyllas på flera bloggar så vi får väl hoppas på ett uppsving för den lilla raringen! 🙂

 16. Fantastiskt.
  Jag är värdelös på blommor men ska nog ge nejlikan en chans och se om jag klara hålla den vid liv mer än 2 dagar.
  Så många positiva kommentarer om denna vackra blomman ju.

 17. Less is more som man brukar säga, det behöver verkligen inte vara många blommor för att vara fint 🙂
  Och tänk va man uppskattar snittblommor mkt när man inte har dem jämt! Är nog tur att de kostar ändå 😛

 18. Jamen, är detta på RIKTIGT???
  När jag hade pyttebebis så ammade jag upp till 16 timmar/dygn (helt normalt, enligt BVC). Resten av tiden: byta blöjor, sova några minuter, tvätta, bada bebis, kela, EVENTUELLT äta något, och någon enstaka gång handla mat och/eller duscha (oh, vilken lyx!). Tur att allt verkar gå framåt, men ärligt talat – arrangera blommor??? Vilken marinkår tar hand om det dagliga under tiden???

 19. JAA, vad fint! Jag har helt snöat in på nejlikor just nu, jag har det jätteofta i mitt skyltfönster, dels för att de är så billiga och står i evigheter och för att de är så vackra!
  Förr såg jag dem aldrig, de stod mest och såg dammiga ut i en hink på ICA…men nu har det kommit så många nya fina sorter också. Limegröna och rosa är favoriter!
  Tack för många fina inspirerande bilder! / Helena