Hur man sparar ut håret

Jag har ju pendlat mellan många olika frisyrer och får ibland frågan hur jag gör för att spara ut hår. Det är ju så trist när det är på utväxt! Nå, så här;

Låt växa och klipp bara lite lite åt gången på strategiska ställen. Den här frisyren är egentligen en förvuxen version av den här. Som senare blev den här. Allt genom att låta växa några veckor och sedan klippa igen fick jag riktiga frisyrer.

Har man haft pojkkort så låter man allt växa ut utom nacken. Det är ofta den långa nacken som förstör intrycket och ger den där övervuxna looken. Man håller helt enkelt efter nacken tills allt annat kommit ikapp och sedan släpper man på nackhåret igen.

Sätt upp håret med klämmor och spännen. Jag undviker hårsnoddar eftersom det ändå mest resulterar i råttsvansar som verkligen är den fula utväxtens kännetecken. När jag har haft ungefär så här kort hår har det gått utmärkt att nåla upp nackhåret och göra den här frisyren. Och med en sjal knuten i nacken nacken så hålls det korta håret på plats. Sjalen villar bort ögat så att håret både känns och verkar långt.

Jag brukar också använda hattar, mössor, små baskrar eller andra huvudbonader för att dölja frisyren fula dagar. Vips en vacker dag har man återigen nog långt hår för drömfrisyren!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

31 kommentarer på “Hur man sparar ut håret”

 1. Jag hukar under sanningen där jag sitter med min utväxta nacke som ett flur där bak. Kanske klipptid redan i eftermiddag?

 2. Haha, och här sitter jag i min råttsvans 🙂 Är ju så glad att det äntligen går att sätta upp i en liten svans.

 3. Åh mycket bra tips. Har haft det pojkkort i säkert fem år & har nu på allvar en utväxt på gång. Mitt hår är just nu en såndär jättekort (precis vid öronsnibbarna) page. Så jag har ju kommit över det värsta nu. Nu är det bara att vänta 🙂

 4. Men åh toppen! Precis det här inlägget har jag önskat att du skulle skriva, men glömt att be om det! Jag har så där kort med pojknacke som du hade på det fina kortet bland de gröna bladen, och ända sedan jag såg det har jag undrat hur du har gjort för att lyckas få det att växa ut till så många olika frisyrer på ändå hyfsat kort tid! Men nu vet jag, tusen tack! Jag trivs iofs, men om jag nån dag vill ha längre hår igen då vet jag hur 🙂 Kram!

 5. Det är ju så kul med nya frisyrer. Jag tröttnar snabbt och vill gärna och ofta klippa något nytt, men nu har jag stillat mig lite när det har fått lite längd. För det är ju trots allt skönt att kunna sätt upp håret i olika frisyrer.

 6. Mitt dilemma är att jag både BORDE ha det lite kortare för att rama in nyllet (=går ej att sätta upp alls) men VILL ha det lite längre (=får hästfejjan) så jag kan sätta upp håret med hårnålar så som du brukar göra. Buhu för mig. Ska försöka hitta ett drömläge mittimellan.

 7. Oj vilken fin klänning!Vad har du hittat denna underbaring?
  Väldigt fin frisyr du har där by the way, gillar färgen. Nougat 🙂

 8. Tack! Precis vad jag behövde, för just nu känns det helt hopplöst att sitta här med min utväxta pojkfrilla och bara dölängtar efter lååångt hår. Nåja, bara att härda ut några månader till så går det att sätta upp lite bättre.

 9. Men oj vilken klänning! Vad det är för något!? För övrigt är du sjukt modig med ditt hår, och passar i nästintill allt! Mycket impad, jag är skitmesig.

 10. Jag är precis i det där jobbiga stadiet nu. Jag klipper och klipper och klipper och klipper nacken hela tiden. Men snart är den här, page:n alltså!

  (Nu när jag Äntligen har börjat få “långt” hår igen då blir jag minsann sugen på att klippa av mig det igen)

 11. Vilka bra tips! Jag har har pojkkort nu i säkert 5 år.. jag kan liksom inte låta bli att färga och mixa, som resulterar i att jag oftast måste klippa kort igen pga att det blir så slitet. NU SKA JAG LYCKAS få långt hår! Även om det inte är så snyggt när det är halvt över öronen och sådär. Peppa peppa!

 12. Ojojoj vad snygg den där frisyren frisyren var, den där platinablonda med superkorta sidor och lång lugg. Jag var och klippte mig igår för att få till nåt sånt. Måste bara få lite längre lugg. Har varit flintis i två år, så att bara få ihop till en snygg kort frisyr är jättekul:) Du är alltid så snygg i håret och verkar passa i allt, men jätteblont är du extra snygg i tycker jag.
  / Karin W.

 13. Håller också på att låta håret växa efter en extrem kortfrisyr. Plus för mig är att mitt hår växer som ogräs, minus att jag inte har råd att gå till frisören. Men har precis fått lite pengar över som är öronmärkta att användas till håret. Jag inbillar mig att jag vill ha så att jag kan sätta upp det i tofs, men vet att så fort det går så pker allt av igen haha! Dina bilder inspirerar iaf!

 14. Älskar klänningen du har på bilden!!=) Är den ett secondhand fynd eller?? Om du skulle vilja sälja den så är jag hyperintresserad!=)
  Älskar bloggen!
  Kram
  Cathis

 15. Vilka bra tips! Jag har en tendens att tappa tålamodet håret växet ur just för att det inte känns som en “riktig” frisyr.

  Annars hittade jag precis din blogg och tummen upp säger jag bara! 🙂
  Ha en härlig dag!

 16. Men åh, att jag inte läste det här för en vecka sen. Pendlar mellan långt och kort hår sen för några år sen, och nu håller jag på att gå från nackkort/öronen syns till långt igen. Det såg förjävligt ut rent ut sagt och precis som du skriver här var det nog för att nackhåren växt sig långa. Gick tyvärr till en frisör och hon klippte helt tokigt så nu ser det ännu värre ut…

 17. jag håller också på att spara ut det nu hihi. får se hur länge det håller ;P innan jag är sugen på någon ny frisyr alltså.