Bästa håren senaste åren

Här kommer de bästa håren från de senaste åren. Förut har jag ju experimenterar mycket. Superkort. Rött, vitt, svart. Men nu har jag slutat att färga håret sedan några år tillbaka. Jag gillar min naturliga hårfärg precis som är den är. Den bleks och blir guldig, ja nästan slingad på sommaren – och mörknar flera nyanser på vintern. Stort plus för att det är den hårfärg som kräver allra minst smink från mig.

Här är hur som helst – här kommer några favorithår från föregående år.

En kort rak page med lugg är den frisyr jag haft flest gånger i livet. Klippte den första gången som sexåring. Funkar fortfarande.


Och här har jag lagt luggen i små vågor för att variera mig.

Har alltid tyckt mycket om strama linjer. Det passar ett ansikte som mitt, med mjuka bulliga konturer. Men i perioder med självfall (som när jag varit gravid) har det istället fått vara ostyrigt. Också himla fint.

Extensions och lugg har jag också sportat. Här snällt lockat och draget bakom öronen. Fantastiskt hår kan jag tycka – men faktiskt alldeles för snällt för att riktigt passa på mig.

Clara i röd ullkappa med bälte i midjan.

Då var det här bättre. Lösare lockar och tung lugg.

Har aldrig ångrat en lugg någonsin. Gör ju hela frisyren! Speciellt när man har hög panna som jag har. Här är jag riktigt blond efter en solig sommar. Med saltvattenspray i håret.

Axellångt med hellugg och mörkbrun färg. Det är en väldigt fin look! Men bara när jag är sminkad. Som osminkad försvinner jag i den totalt. Det är också en färg som känns allt svårare att bära upp med åren. Ju äldre man blir desto hårdare upplevs svart hår mot hyn, om man i sig själv snarare är en blondin. Det är som att ögonfärg och hudfärg lakas ur med åren.

Här syns samma färgade hår men efter en sommar då det blekts i solen. Här är en älsklingsfrisyr som jag haft i olika perioder i livet. Bara att tupera hårt på hjässan och fästa bak delar av håret i nacken. Dela luggen i mitten och stryka den åt sidorna. Genast känner man sig 60-talschic! Några snabba tag med locktången i topparna gör den lite extra fin.

Och det här är den ultimata flickboksfrisyren. Axellångt med topparna invikta. Lite tuperat ovanpå hjässan och luggen – och så på med ett rosetthårspänne, diadem eller scarf i håret. Gulligt och fint!

Men det senaste halvåret har jag istället inspirerats av Malin på Saltkråkan. Naturlig hårfärg, klippt i flera olika längder och ostyrigt lockat. En frisyr som ska se effortless ut – men som kräver mycket arbete att få till för mig. Detta eftersom jag knappt har något självfall utan måste locka varenda himla skruv.

Just nu trivs jag bra i den frisyren. Men den är på utväxt. Borde egentligen klippa mig igen för att kunna fortsätta få till fantastiska lockar som inte tynger ner sig själva. Men jag har bestämt mig för att låta håret växa ut nu under graviditeten och första bebistiden. Det är smidigt med ett hår som går att sätta i hästsvans!

Dessutom vet jag att jag efter några månaders amning alltid får lust att totalt ändra klädstil, frisyr och smink. Så det är lika bra att jag sparar mig tills dess faktiskt.

Vilken frisyr tycker ni har varit bäst?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

35 kommentarer på “Bästa håren senaste åren”

 1. En kort rak page. Så fin frisyr till ditt ansikte. Du har så fint hår och vackert ansikte att du kan bära vilken frisyr som helst.

 2. Jag tycker du är allra snyggast i lugg (med valfri längd, allt ser ju snyggt ut på dig med lugg) 😊 Själv passar jag tyvärr inte alls i det, har nån virvel längst fram i pannan som förstör alltihop…

 3. Flickbokslooken på andra plats. Frisyren på sista bilden på första plats. Ledig men ordnad. Jättefin.

 4. Jag tycker du är fantastiskt fin i alla frisyrer. Gillar den där du har rutig klänning och där du “är”Malin på Saltkråkan.

 5. Tycker du är finast på första, andra och femte bilden. Rak lugg och rakt hår visar på något sätt din sanna natur; skinn på näsan och klartänkt. Du är jättesöt i gulliga frisyrer också, men det känna som att du luras. Dig med flickboks-håret tillexempel, skulle jag bli väldigt förvirrad av att möta, eftersom du är så annorlunda som person 🙂

 6. Vet i ne om det bara är för att hela bilden är så sjukt fin, men Malin-frisyren med den blå jumpern är så fantastiskt fin. Du ser ut som sundhet och friskhet personifierad!

 7. Alla bilder är fina. Men särskilt fin är du och frisyren på bilden med pastellgrön klänning med vita prickar på.

 8. Den du har nu, helt klart! Du (och Malin i Saltkråkan) är supersnygg i håret, särskilt på den sista bilden.

 9. Svårt att välja, men långt och lockigt var himla fint. Och den där marinblå klänningen du hade på en av bilderna, alltså SÅ fin! 🙂

 10. Du passar så otroligt bra i page! Älskar din frisyr nu och skulle hemskt gärna kopiera men jag har självfall och supertjockt som gärna frissar sig så ser inte klok ut. Klipper page och får platta hela tiden.

 11. Sista bilden, vilket glow!
  Älskar hela outfitten, senapsgult och persika är två av mina bästa färger!

 12. Den lite vilda som krävde mycket ansträngning av dig att få till var lock. Den inspirerad av Malin på Saltkråkan

 13. Du passar i alla frisyrer du haft.Fantastiskt vacker! Å nu blir jag sugen på å klippa lugg…för de är ju skita snyggt

 14. Den frisyren du hade när du var gravid med Folke! Jag minns att jag nästan klippte av mitt midjelånga hår i samma frisyr för jag tyckte att det var så himla fint!

 15. Looken med röda kappan! Och den med rutiga klänningen. Superfint båda två! Nuvarande looken är också väldigt härlig och kvinnlig

 16. Det är kul hur en frisyr påverkar utseendet så totalt! 😀 Känner knappt igen dig från bild till bild! Blir för övrigt sugen på lugg själv, det var längesedan!

 17. Jag gillar bäst frisyren på bild sex och åtta. Du Är fin på alla men jag är svag för lite längre hår.

 18. De två senaste bilderna, där är ju håret bara helt fantastiskt, drömfrisyr. Kanske för att jag precis som du hade fått kämpa för varenda lock och den känns ouppnåelig på något sätt. /kvinnan med Sveriges raaaakaste hår

 19. Jag älskar lugg och du passar otroligt bra i det! Lugg och lite längre lockigt hår, åh så fint! Önskar att jag också kunde ha det.

 20. Oj den där “malin på saltkråkan” – looken. Jag får typ en girlcrush på dig så snygg du e! Grymt

 21. Kul att du frågar. Jag tycker bild nr 1, därefter nr 3.

  1:an för att den ser ”behaglig” ut. Alltför stajlat år ser bara fejk ut. Antar att du kanske bara använt plattång. Jag önskar jag kunde ha tjock lugg, men har ingen chans pga alldeles för tunt hår.

  Nog därför jag gillar nr 3 också, tjockt fluff liksom.. naturliga färger och ren känsla.. en lugg på det hade varit perfa!