Bara pyssla på

Jag har egentligen hundra jobba att göra, krönikor som ska skrivas, texter som ska lämnas in. Men jag tänkte vara ledig och bara pyssla med sånt som är roligt idag. Att laga mat och baka till exempel. Det har blivit ett beroende. Det kunde jag inte tro för fem år sedan när jag högst motvilligt lagade en portion snabbmakaroner och åt med ketchup. Men allt är föränderligt! Lillen håller mig sällskap precis som hunden när jag tar min an norska fiskekakor till middag, bananmuffins och så något litet gott till ikväll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

45 kommentarer på “Bara pyssla på”

 1. Berätta gärna hur det går med ” detoxen”. Vore roligt att höra om du känner någon skillnad, om du mår bättre osv…
  Ha en härlig helg med din lilla fina familj!

 2. Jag har ganska nyligen börjat läsa din blogg och ÄLSKAR den!! Helt fantastiska bilder! Du verkar vara en så klok och härlig människa och jag blir så inspirerad av att läsa det du skriver. Snälla, sluta aldrig blogga! 🙂

 3. Jag har en knasig fundering som jag tänkt på tidigare. Skåpen på bilden ser ut att sväva och jag har för mig att du nämnt att ett av skåpen inrymmer kyl och frys.
  Hur sitter de fast egentligen? Är det en synvilla och de har stöd i golvet också, eller är det vägghängda skåp som ni har stoppat in kylen i?

  Pyssla på nu! Man känner sig aldrig så ledig som när man tar sig tid att göra sånt man känner för när man egentligen inte har tid för det… Det löser sig alltid!

  1. haha, nä skåpen står på en sockel en bit in under skåpen. Kylskåpet är i ett av skåpen och det är en inbyggd sort

 4. det låter fantastiskt Clara! Då finns det hopp för mig; jag VILL verkligen ha gröna fingrar, men är för lat och otålig. Men om ditt matlagningsintresse kunde blomma ut så borde mina gröna ambitioner kunna göra det också 😀

 5. Det gör du rätt i! 🙂

  Vilken härlig bild på er 2 🙂 Vad har du för kamera? Bilderna blir så fantastiskt fina. Använder du nåt redigeringsprogram oxå? Jag som tycks ha en superbra kamera och superbra redigeringsprogram får aldrig så där fina bilder…

  Önskar er en trevlig helg!

  Kram Kerstin

 6. Han ser för rar ut eran son, och jag tycker det är häftigt att han har så mycket hår… blir lite som en mini-1-åring eller nåt eftersom jag är van att paltarna har mycket mindre hår i den där åldern.

 7. Hej Clara!

  Jag har en undring. Hur tycker du att det går att kombinera att ha ett litet barn och samtidigt jobba (skriva)?

  Anledningen att jag undrar är att jag själv är frilansjournalist, med en del fasta uppdrag, som jag inte vill “ge upp” när jag är mammaledig. Hade jag haft ett “vanligt” jobb hade det ju varit en enkel match – jag hade lätt varit ledig 100 %. Men nu blir nog så inte fallet.

  Du verkar ju kunna kombinera detta med barn/jobb riktigt bra (och cudos till det!). Har du några knep och råd att dela med dig av? Jag vet ju att din man också är föräldraledig, vilket ju så klart hjälper. 🙂

  1. Det går jättebra för mig! Dels för att min man är ledig men också för att jag har en lugn och nöjd bebis som inte har något emot att sitta i sin stol och gunga medan jag skriver. Dessutom sover han ju ofta, två timmar i stöten några gånger om dagen! Har man däremot en kolikbebis eller liknande kan jag tänka mig att det blir svårare. Framförallt tycker jag att jag själv har svårare att fokusera och blivit sämre på att skriva för tillfället. Men det kanske går till sig? Hoppas det. Lycka till med allt

   1. Tack! Vi får se hur det blir med allt. Antar att sånt här är så himla individuellt också. Lycka till själv!

 8. Vad roligt att du ska laga fiskekakor. Min norska mormor brukar laga det. Har du norsk blod månne? Har du testat fiske pudding, den är helt vit och ser lite läskig ut.Min pappa har det alltid på mackan. Fint kort på er=) /Nina

 9. Hur gör man fiskekakor?
  och du gör helt rätt i att ta en riktigt ledig dag trots att högarna hopar sig. annars blir man galen och utbränd ganska fort. att frilansa är ju inte bara ha frihet att jobba när man vill det är även att frihet att jobba precis alltid. så se upp.

 10. Mysigt! Önskar fortfarande att du gjorde lite reklam för texterna du skriver så en kunde hitta igen och läsa dem. 🙂

 11. Äntligen en Bertil!! många har rynkat på näsan när vi sagt att vi vill döpa vår lille son till just Bertil. Jag tycker det är ett fint namn och så värmer det i hjärtat när både jag och min sambo tänker på våra respektive farföräldrar som hette det. Att döpa min son efter två goda människor och förebilder känns så himla fint!! Hur kom det sig att ni valde det?

 12. Hej underbara du! Jag har en fråga som jag skulle bli glad om du ville ge dina insikter på. Jag skulle gärna tvätta kläder miljövänligt, utan x-märkta tvättmedel som för visso luktar gott, men som är giftiga och kan ge allergier och gud vet allt. Jag lyssnade på Husmorsskolan och hörde om miljövänliga och människovänliga sätt att städa och göra ansiktsmask, strykning och sånt, vilket var väldigt behövligt också, men saknade klädtvättsråd. Hur gör du? Tacksam för minsta lilla råd! Kanske du till och med ville skriva ett inlägg om det i bloggen, vore ju förträffligt:) För övrigt, keep up the good work, grattis till ett vackert barn och ha en skön vår fortsatt!

 13. Oh ja, fiskekaker är ju så gott! Konstigt att det inte är vanligare i Sverige, man hittar ibland vakuumförpackade importerade i vissa välsorterade affären, men de är ju så enkla att göra själv. Jag brukar ha pressad potatis och hemgjord remouladsås till, men min halvnorska man vill helst ha ren majonnäs till, som han åt dem som barn hos sin mormor i Fredrikstad.

 14. Vilken idyll! Jaaa…visst är det mkt roligt att göra ALLT annat än sina roliga uppdrag…är det för att de är måsten och det andra inte är det? Intressant, det där! NÄR jag gör mina uppdrag dock kommer det dåliga samvetet för att man inte umgås med sitt barn 100%…..hua!

 15. Den bilden och texten får mig att tänka på sången du vet “Goddag min fru, jag ser min fru, ni lillan har i famnen…oh ja min fru, oh ja min fru, jag matar henne nu!…… God dag min fru, men säj mig nu, nog blir Ni trött på lillan?
  O nej min fru, onej min fru, nej aldrig i min dar.
  Ni ser ju, ni ser ju att visst besvär man har
  men lillan hon är ju det käraste jag har”.
  Jag unnar dig idyllen, en dag är jag där också!!

 16. Vilken underbar bild!! Älskar färgerna o ljuset, harmonin. 50-60-tals känsla.
  Lillen ser nästan ut som en docka. Lite gammeldags sagobokskänsla över det hela. Magiskt.

 17. För att helt byta samtalsämne. Jag såg för ett tag sedan en bild på dina jättefina (och numera vita, spetsklädda) högtalare. Jag vill gärna göralikadant med mina, och nu kan jag absolut inte hitta det inlägget. Jag vet inte om du skrev där hur du gjorde. Men gjorde du det för du gärna länka, och om inte så får du gärna skriva det. 🙂

 18. Min 1,5-åring tycker att baka är bland det roligaste som finns. Han står bredvid mig på en ikeapall och hjälper till att vispa och knåda. Nu har han fått en egen kavel från Micki så att det blir lite lättare att kavla också. 🙂 Eller också står han och snor hackad lök från skärbrädan och grimaserar åt hur det smakar! Det finns nog inget bättre sätt att få lära sig, än att vara delaktig.

 19. det ger mig hopp att dina vanor har ändrats så mycket på fem år. jag är precis där du var och vill så gärna vara där du är när min tid kommer! du förstår nog inte hur mycket du betyder för mig. du har lärt mig att ta längtan efter stabilitet, lugn och lycka på allvar.

  tack.