Läslust

Sedan lillen var alldeles ny och liten har jag läst för honom. Han älskar att höra på när man läser. Och titta på bilderna. Just nu duger en Jula-katalog minst lika bra som en bok men snart så hoppas jag att han förfinar sin smak.

En av mina favoritillustratörer är Emma Adbåge och hon skickade två superfina böcker till mig: Sven sticker och Leni är ett sockerhjärta.

Dessa böcker läser vi ofta. Speciellt jag för att teckningarna är så fina! Tack förresten du fina bloggläsare som sydde och skickade skallran i form av en narr, på översta bilden. Den är en favoritpryl, liksom den fina Kalikåskallran han fick av faster.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

38 kommentarer på “Läslust”

 1. Det är underbart när läslusten kommer för de små liven!
  Min flicka är 9 år och slukar böckerna som vi lånar/köper, favoriten är Barnens lexikon, med färgstarka bilder och massa roliga fakta!

  Min favvo när hon var liten var max böckerna=) de lär dig sig ordet och sakerna snabbt…
  Och han är ju så urgullig också =)

 2. Emma Adbåge hade minsann min husse i skolan, när hon var elev och han lärare. Hon gick estetiska och var jätteduktig redan då.

 3. Det är roligt att läsa för de små, även om man inte får läsa så mycket när det är bråttom bråttom till nästa sida. Har en 17 mån kille som älskar sina böcker! Helst den med traktorer i!

 4. Skulle bara säga att var inte så säker på att smaken kommer att förfinas snart JULA katalogen var en favorit hos mina pojkar tills de var 3 år ungefär

 5. Jag älskar att läsa och hade biblioteket som ett andra hem som barn. Jag vill så gärna föra detta vidare till mina barn, och vi läser och sjunger varje dag för och tillsammans med våra barn. Det är så lätt att låta präktig och prettig när man säger sånt, men jag tror verkligen att litteratur och musik är otroligt betydelsefullt för ett barns utveckling.

 6. Även fast jag inte har barn älskar jag fint illustrerade barnböcker! Jag kan stå och bläddra jättelänge i bokaffärer. Det finns en engelsk illustratör som heter Oliver Jeffers som är min absoluta favorit, plus Sven Nordqvist förstås!

  1. Oliver Jeffers är verkligen underbar. “Lost and found” är min favorit, men allt som han har gjort är så vackert!

 7. Håller med dig Clara. Emma Adbåge är verkligen toppen och illustrationerna är otroligt härliga. Älskar realismen och ser likheter med mitt eget hem med tre småbarn. Gröt under bordet, små sockar i soffan, leksaker överallt osv. För er i sykonsvängen kan jag rekommendera “Leni blir en bebis”. Storebror lyssnade andäktigt på denna historia som på ett så finurligt och humoristiskt sätt beskriver syskonsvartsjukan.

 8. åh vad fint att läsa om min egen syster på din fina blogg, clara! *stolt!* barnböcker är ju något av det bästa som finns och det är så viktigt och roligt och fantastiskt att låta barn uppleva böcker! 🙂

 9. Å, Emmas böcker är ju bara såå fina!! Och jag är säker på att allt vårt läsande för sonen är en av orsakerna till att han, nyss fyllda två, pratar mer och tydligare än de flesta av 3,5-åringarna på hans dagis.

 10. Åh, barnböcker. Så Fint. Vi har funderat på barnböcker som doppresent till min sambos lilla tjej och detta är ju ett jättebra tips! Men det blir nog någon Max-bok också.

 11. Leni är ett sockerhjärta är helt underbar.
  Min bonusdotter och jag leker ofta med ord och fraser från den boken. Exempelvis: “Men T, nu är du allt ett sockerhjärta” -nähä, för jag är vuxen…osv

 12. Åh, jag och min lille Nisse älskar båda Leni! Missa inte fortsättningen “Leni blir en bebis”! Och för att skicka lite länkkärlek tipsar jag alla om barnboksbloggen Bokunge.se. Så inspirerande!

 13. Åh!! Den illustratören har jag aldrig hört talas om.. Verkar ju vara helschysta bilder!! Det tipset tackar vi för!!

 14. Pingback: Läslust | FNOWare
 15. Å, att läsa för barnen är bland det absolut bästa jag vet! Våra barn är sex och åtta år nu, men vi läser fortfarande för dem varje kväll. Det är en njutning att sitta i lugn och ro med varandra, att verkligen få ge barnen – få ge oss – den tiden och den odelade uppmärksamheten!

 16. Böcker är bäst! Toppen att ni börjat läsa så tidigt för ert barn, det gjorde vi med våra och de två äldsta, 8 och 6 år, älskar böcker idag.
  Malin

 17. Tack för lästipset! Min sambos systerdotter är snart 15 månader och älskar böcker. Önskar att intresset håller i sig så jag vill ge henne härliga böcker att njuta av. Nu ska jag gå och läsa lite 🙂

 18. härligt! jag kommer nog också läsa mycket för bebis. min mamma jobbar på barnboksförlag så det svämmar redan över av böcker här hemma… 🙂

 19. Jag har också läst för min lille sedan dag 1 och han älskar verkligen böcker, både att jag läser och att bläddra i själv. Har en hel drös med böcker här hemma, men favoritböckerna är böcker om djur för dom låter ju så roligt, särskilt kossorna 🙂 Dessutom pratar min son väldigt mycket, “titta”, “mamma” och “katt” har han lärt sig än så länge, 9 månader är han så jag tror att han kommer bli en riktig pratkvarn när han blir lite äldre 🙂 I så fall blir han ju som sin pappa.

  Dom där fina böckerna som du har fått måste jag spana in, väldigt fina bilder minsann! För dom går väl att köpa hoppas jag? 🙂

 20. Sång och högläsning gör susen för bebin. och för barn i alla åldrar. jag högläste ur DN idag för min tonåring.

 21. Tycker också om hennes bilder! Minns på den tiden när jag läste KP (Kamratposten) där hennes syster Lisen brukade teckna fint och jag beundrade alltid de bilderna, de är så levande och roliga utan att försöka vara sådär “skojiga för barn” som många illustrationer är. Och eftersom jag är en liten ord-nörd som älskar att inspektera folks handstilar så måste jag berömma hennes fina handstil med. Riktigt tjusigt! 🙂