Kvällsbestyr

Det har regnat hela dagen men ikväll klarnade det upp och jag skyndade mig ut!

För att plantera blommor

och ställa upp de nya fina utemöblerna.

Blev bra! Här sitter jag gärna och äter frukost eller fastnar med alla brev sedan jag hämtat in posten.

Fint med i alla fall något nytt och fräscht mot vårt annars ganska skabbiga hus. Om jag bara hade pengar…då bidde det måla av!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

57 kommentarer på “Kvällsbestyr”

 1. Den översta bilden är helt underbar! Det var precis samma här: regn på dagen och sen på kvällen kikade solen fram. Bådar gott inför morgondagen. 🙂

 2. Vilka härliga bilder! Jag hittade matchande muggar i källaren hos mina föräldrar till kannan du har. Tyvärr var de lite väl repiga för att användas. Men en trevlig serie är det!

 3. Jag hade ingen aning om att det skulle komma regn idag..
  Vi åkte till stan, och ju närmare vi kom, ju mörkare blev det.
  Kan säga att fötterna mina ser ut som russin efter att ha gått i Foppatofflorna i blötan 😉

  Kram Kerstin

 4. vilka underbara bilder! jag har också nyligen blivit med hus och trädgård och har fått en helt annan syn på det här med regn. Tycker det är så fantastiskt bra när det regnar för då mår mina blommor och grönsaker så bra. Trodde liksom aldrig att jag skulle tänka så vid 28- års ålder…men, det är härligt med egen trädgård och då bjuder jag på vuxenpoängen 🙂

 5. Härliga bilder, kul att se lite mer av er trädgård! Jag håller så smått på att utveckla gröna fingrar, planerar och fixar för fullt här och det är faktiskt riktigt kul! Trodde jag inte om mig själv för några månader sen!

 6. När jag blir stor (större) ska jag minsann bo i villa på landet och plantera och hålla på hela somrarna. Till dess ska jag nöja mig med den lilla trädgården som jag kommer att ha till radhuset som jag flyttar till i höst och titta på fina bilder från dig.

 7. Härliga bilder!

  Gillar också utemöblerna. Är på jakt efter ett litet vitt möblemang att ha på vår framsida, så du får gärna berätta var du hittat detta.

  Håller på att måla ett möblemang som jag fyndat på Blocket. Det ska vi ha på baksidan. Men fy vad jobbigt det är att måla, men jag får försöka se fram emot resultatet….

  Kram D

 8. Jag är imponerad av “Antonia at Swedish Love Affair” som alltid, eller ja nästan alltid, lyckas vara först med att kommentera dina inlägg.

  1. ja, alltså, mer pengar än jag har nu. Det kostar ju en del att måla om ett jättestort hus

 9. luften är verkligen så frisk efter lite regn.. ibland kan det vara kvavt men på den bilden du tagit ser den så frisk och härlig ut 🙂

 10. Gaah, jag blir galen. Snälla Clara, säg att du har ett fulskåp någonstans?
  Eller åtminstone någon låda där du trycker ner skit och bjäfs?
  Jag skulle behöva höra att även solen har sina fläckar, för att finna frid i att mitt vardagskaos inte är ett totalt fundamentalt misslyckande, utan faktiskt ganska normalt och kanske till och med förhoppningsvis lite charmigt! 😉

  1. Frukta icket – JAG HAR FLERA FULSKÅP! Och fler lådor för bjäfs och skrot än vad man kan räkna. Kaos infinner sig ofta eftersom jag är sämst på att plocka undan efter mig!

 11. Om man sitter vid huset och tittar ut ifrån det, då kan man glömma skabbigheten. Så gör vi hemma hos mig, och det går så bra så.

 12. Jag har ofta funderat på det där med hus som ser skabbiga ut utifrån…

  Är det bäst att bo i det fula huset och titta ut på det fina eller bo i det fina och ha det fula som utsikt?

  Ofta är det ju det som är lite äldre och fulare utanpå som är det med mest potetial och mys på insidan. Just nu bor jag i ett skabbigt gammalt hus och det är mysigt inuti.

  1. fint namn du har…jag tycker definitivt det är viktigt och härligt att ha grannar i vackra hus. utsikten är viktig! Min mamma bor mitt i storstan och har ett vackert rosaaktigt hus på andra sidan Ringvägen- älskade alltid att titta på det när jag bodde hemma. sen vore det ju trevligt om ens eget hus var fint på utsidan men insidan är definitivt viktigare. : )

 13. Kan du inte uppdatera om hur det går med dina 6 sockerfria veckor? Har du kunnat hålla fast vid det? 🙂

 14. skabbigt är vackert. jag bodde i ett skabbigt hus i massor med år och nu i efterhand inser jag vad otroligt fint det var. och skönt att inte behöva vara rädd om en piffig yta.

 15. Så fina bilder! Ja, man får passa på mellan regnskurarna här också..önskar sommar
  till oss alla, härligt här.
  Kramar Lycke

 16. Vilken natur, vilken fin liten hörna med bordet stolarna och blomman. Du är alltför duktig du Clara, världens bästa inspiration!

 17. Jag får alltid sån slående hemlängtan när jag läser din blogg. Hemlängtan som är både en väldigt bekväm känsla, en slags trygghet att ha, och samtidigt gör det ju så ont att missa allt detta vackra.

 18. Kan inte låta bli att nämna att det är SÅ HÄRLIGT att få se bilder från sin hemby. Får hemlängtan. Mycket därför jag tittar in på din blogg ibland, för att få se sådana bilder. 😉 Hoppas på att få ägna mycket tid där i sommar. 🙂

  1. Tror faktiskt att jag såg sådana på ICA (Kvantum), de var väldigt lika i alla fall fast mycket mindre.

 19. Kan du hjälpa mig? Vad heter kannan du har på bilden, min mormor och morfar hade en sådan och muggar. Kommer ihåg dem så väl och skulle vilja ha likadana – men kommer inte ihåg vad det heter.

 20. Clara!
  På söndag är det morsdag, vad kan man ge sin mamma som är bäst i världen? Jag vet att din mamma inte finns längre, men du är ju en mamma. Vad skulle du vilja ha?

  1. Jag skulle vilja bli bjuden på något gott fika och middag. Eller få något såntdär som man aldrig själv unnar sig. Typ riktigt lyxiga praliner eller en parfym. Eller ett presentkort på en biokväll med fika bara du och hon! Krama henne ordentligt också

 21. Fint, förstår precis vad du menar med att dröja sig kvar på en favoritplats.
  Saftkannan är en klassiker (Juhlin från Gustavsberg), min farmor och farfar hade muggarna i rött och gult på landet när vi var små. Har sett dem ibland på Tradera men de går ofta för ganska mycket, bättre satsa på lokala loppisar om man vill göra ett kap!
  Kram

 22. Det är nog fâ människor förunnat att vakna till en sâ vacker utsikt- utan människor….Hâr finns det alldeles för mycket folk och mer blir det, I bara Parisomrâdet finns det 9 miljoner hela Sverigesbefolkning
  Du har en ovärdelig tur, kära underabara Clara, som idag lever i en av världens vackraste delar av oförstörd natur -och säkert ännu mer om 20 âr.

  Gammelmor