Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

34 kommentarer på “På pricken!”

  1. precis vad jag tänkte skriva! låt bloggarna trigga igång skaparlustan istället, du som är så kreativ! i princip allt på bilden kan du ju göra själv alternativt hitta på loppis (vilket som bekant är en bra form av konsumtion – återvändning!)

 1. Jag förstår precis vad du menar. Ibland vill man inte äga något och andra stunden blir man matad av sådant man tror sig behöva.

 2. Vilken rolig idé! 😀 Tror faktiskt att jag ska ta och göra ett sådant om mig själv (men det kanske är jättekonstigt och superego?) Det var verkligen riktigt fina Clara-saker!

 3. Att det var väl roligt – frånsett habegäret, kanske.
  Idag kan du faktiskt läsa min blogg. Det berör dig lite och Melker mycket. En rasistisk artikel i DN, minsann. Jag trodde den var en seriös tidning. Jag tror Melker håller med mig.

 4. Jaaaaa, jag VEEET! hihi!

  Lite som Hasbeens skorna….som tur är tillhör grundarna vänskapskretsen så jag kan nog lirka till mig ett par till bra pris om jag har tur…..håller tummarna!

  Eller så får det bli Mohedas Sandy Petrol….de liknar Hasbeens men är lite lägre och mer 50-talsmässiga!

  ja…som sagt var habegär!!!

 5. minus macaronerna, den dagen du börjar skriva om macaroner blir jag lite ledsen (såvida du inte gör dem själv för då vore det mest tufft).

 6. och den gröna soffan längst ner till höger, fast i lila, har jag länge försökt övertyga min make om att vi behöver.
  han hävdar att vi inte gör det, med argumentet att vi redan har en soffa, vilket jag inte tycker har med saken att göra öht.

  1. Var är den fina soffan ifrån undrar lilla jag?? Kanske min sambo är mer övertalningsbar;)

 7. Jag bara älskar stilen på inredningssakerna. Har just nu en väldigt pastellig fas. Och mycket mintgrön/ turkos/ babyblått är min grej. Jättefint bord. Och rosor. Mera rosor. Ge mig rosor!!!

 8. Jag tycker absolut detta är bloggvärldens baksida… så att säga oundvikliga bieeffekten av alla bilder på piffade människor och stylade hem som vi matas med. Köpsuget, alltså. Och kanske undermedvetet tankarna om att ifall jag köper DEN tröjan, och DET kuddöverdraget då kommer jag också få en liten gnutta av den bloggande personens livsstil på köpet. Och så funkar det ju inte.

  Har skrivit om det tidigare HÄR:

  http://regnavdagar.blogspot.com/2010/12/ljust-och-fraschtoch-ett-surt-troll-i.html

 9. Va kul att du gillade Clara!! Och ni andra med. Och till Tove /Det Goda Livet, jag vill INSPIRERA med mina collage. INGET annat.

  1. Jag tror alla som visar vackra bilder på nätet vill inspirera. Men man behöver väl inte vara så blind att man inte också kan problematisera att det vi ofta inspirerar varandra till är ökad konsumtion?

 10. Haha, och tänk att jag hade dig i bakhuvudet när jag gjorde kollaget, Clara! Allt går i cirklar! =) Tack för länken också, förstås. Kram Maria

 11. Tove, absolut, det ökar säkert “ha-begären” men vad föreslår du att jag ska göra? Jag älskar färg & form och att göra collage är det bästa jag vet! Men jag skriver samtidigt alltid på min blogg om att handla secondhand, klädbytardagar och jag personligen handlar inte en massa kläder (inte numera ska tilläggas) varje månad utan försöker återvinna det jag har i min garderob. Jag förstår din kritik, men jag personligen tror inte att jag pushar mina läsare att “köp detta så blir allt bra”.

  1. Ser ingen motsättning i att göra modecollage och föra en problematiserande debatt kring konsumtion. Du kan mycket väl göra både och på din blogg och det kanske du gör också. Har inte skrivit att man ska förbjuda vackra bilder, jag har skrivit att det är viktigt att reflektera djuppare över hur vi påverkas som konsumenter av bloggvärlden, oavsett det är medvetet eller medvetet från avsändarens sida.

 12. Tove /Det Goda Livet , Självklart ska man reflektera över detta, det har du absolut rätt i. Det är svårt bara, att samtidigt som man gör kollage med kläder eller inredning påpeka för sina läsare att inte vilja ha allt det man visar. Men jag fattar vad du menar, i det stora hela är denna diskussion väldigt viktigt, håller med dig till hundra.

 13. Hej Clara, blev tipsad av min vän Jonna (www.jonnaliisamaria.wordpress.com) om din blogg och den är ju riktigt mysig. Fin och så men inte för mesig! Här lär jag titta in fler ggr!