På tork

Mest ser diskbänken ut som ett bombnedslag hos oss. Med intorkad gröt och sånt där. Men ibland säger det bara poff och man får ett städ-il och fräschar till alltihop.  Och ser att disk på tork egentligen är rätt fint. Så fint att man måste knäppa en bild. Lite tokigt men så är det när man ser allting i bilder. Diskhon köpte vi begagnad när vi renoverade, precis som kaklet. Kranen är en billig från ÖoB, porslinet är loppisfynd, slickepottarna kommer från Bagaren och Kocken.

Disktrasan kommer från Cath Kidston. Man kan ju undra om en fin disktrasa verkligen gör diskningen roligare? Svaret är JA.

Bästa grejen när man diskar är att ha lite diskmedel och massa vatten i en sprayflaska. Då är det så lätt att dosera lagom mycket. Diskstället som råkar ha precis rätt mått hittade jag under Märta sommarstugetrapp.

Den pastellgula besticklådan är köpt på second hand precis som de svarta besticken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

60 kommentarer på “På tork”

 1. Hos oss ser nästan alltid diskbänken ut som ett bombnedslag, men så har vi en otroligt ful disktrasa också. Köpt på torget i Tranås. Där kan man köpa många fula saker, men god ost.
  Annars är allt bra här, frånsett askmolnet som finns på min blogg idag. (Fräck reklam, som betyder att ni ska gå dit och titta)
  Må så gott och krama B med fina håret och Melker.

 2. Jag är helt galen i Cath Kidston! Och håller verkligen med om att disken går både lättare och snabbare och roligare med fina saker! Och med Husmorsskolan i öronen också, såklart 😉

 3. För diskmedel använder jag en fin glasflaska med pip, tänkt för vinäger. Gör som du och blandar med mycket vatten. Sedan är det bara att dutta till på det som ska diskas. Praktiskt. Och så är den snygg på diskbänken.

 4. Åh Clara! Man vill bara ha mer av dig och dina bestyr! Kan du inte skriva en bok eller göra en film! Clara- the movie! Och sen Clara – uppföljaren. Jag vill ha mer! mer! mer! 😉

 5. Second hand i all ära men kom igen.. Är det bara jag som tycker det har gått till överdrift när folk köper begagnade bestick? Okej om man ärver fina silverbestick etc men att köpa vanliga vardagsbestick som man inte vet hur många främmande människor använt är ju bara äckligt..

  1. De lär inte vara äckligare än de bestick du själv och dina gäster ätit med och sedan diskat;-)

   Jag tycker nog att folks kräsmagar går till överdrift ganska ofta.

  2. Men äter du potatis? Den gödslas ju med kobajs. Och ägg kommer ur röva på höna! Det sitter i huvudet det där, vad som är äckligt och inte.

   1. Min gräns går vid trosor på loppis men bestick….jag samlar på den fina teak-varianten man kan hitta på loppis, bästa ju! Hoppas jag en dag stöter på de svarta i ett komplett set.

    En kompis kille tyckte det var råäckligt när de fick ärva ett våffeljärn av min kompis farmor…men han köper begagnad bil o gillar köpa möbler i antikaffärer….??

  3. Jag förstår hur du tänker. Men hur gör du på restaurang, tar med egna bestick? Jag lovar dig att de är inte sprillans nya utan har använts och diskat hundratalsgånger, kanske tusentals. Likadant med sängkläder på hotell. Inte heller engångs:)

 6. Åh, är uppvuxen med de besticken. Såg dem på en hipp second hand butik i Göteborg för typ 30 kr styck…

  1. blev så glad av ditt inlägg då jag inte hittat den i någon affär, så jag försökte köpa den plus barnmatslock men sen när jag skulle beställa blev det stopp, det var något som inte funka : ( så synd!

 7. Jag introducerade sprayflaskan med diskmedel när jag jobbade på restaurang. En annan rolig sak är jag har precis likadana bestik. Fick de av min bonusfarmor när jag flyttade hemifrån.

 8. Hjälp, nu känner jag mig lite som en bestick stalker här… (efter mina tidigare span på vackra Vasa ) men just de svarta besticken har jag vuxit upp med ute i sommarstugan! Ja, där fanns ju en massa annat ihopplock – men just de där har alltid varit mina favoriter! Jag gillar hur de känns i handen.

 9. Jag tycker att du borde visa några bilder från före diskningen med 😉 Vill se bombnedslaget!

 10. Ser jag rätt heter besticken “Focus” och designades på 50-talet. De går att köpa nytillverkade också (såg dem på Expo i Umeå idag) men då kostar de bra mycket mer.

 11. Mina svärföräldrar hade sådana gröna glas och mina föräldrar hade besticken ! Får hemlängtan till hem som inte längre finns ! Läser din blogg varje dag , har blivit beroende 🙂

 12. Håller med om att disk (och städning, trädgårdsarbete etc.) blir mycket roligare om man har fina verktyg, en snygg disktrasa osv. Definitivt mer motiverande 😉

 13. Sådana svarta bestick växte jag upp med. 🙂 Vad mysigt med den disktrasan. Kanske satsar på något sådant. Ha det så bra Clara med din familj och allt.

 14. åh gullig trasa! älskar verkligen när diskbänken är sådär ren och fin och undanplockad, men det händer hemskt sällan hos mig, tyvärr.

 15. Om det ändå kunde se så vackert ut när jag har diskat! Brukar vara så mycket disk så bombnedslaget bara flyttas från diskhon till diskstället. Rent är det ju iallafall 🙂 Synd att det blir stökigt så fort igen!

 16. Diskmedel i sprayflaska är inte så bra, det blir ett moln av vatten och diskmedel som förutom att hamna på disken även hamnar i lungorna på diskaren. Jag brukar he den diskmedelsmängd jag vill använda direkt från flaskan på diskborsten, det tycker jag funkar bra och diskmedlet blir drygt!

 17. Åh, vad fint! Alltså, allt på Caths Kidstons sida var ju fantastiskt, har redan fyllt min varukorg med massa saker! Dock hittar jag inte disktrasorna… Vad heter de på engelska och vart på hemsidan hittar man dem? Vill ju ha så att de kan matcha förklädet, tvättkorgen och påsen att ha påsar i =)

 18. Kan inte du om du har tid, läsa BB:s debattartikel om den dumma generationen..skulle vara givande med din synvinkel eftersom du ofta har vettiga poänger. För övrigt älskar jag din blogg och är en Sthlm:are som faktiskt flyttat upp till Norrland för en kort tid sen ! Allt gott till dig !

 19. Min söta farmor har exakt lika bestick och nu när jag såg bilden blev jag plötsligt sugen på kalops 🙂

 20. Jag älskar din inställning till er köksrenovering. När vi renoverade vårt kök pga trasiga skåpluckor undrade en del varför vi inte bytte ut diskbänken också i samma veva. En helt fungerande felfri diskbänk… varför skulle vi?. Mer praktisk och tidlös bänk kan man ninte ha. “Lika bra att ri va ut allt när man ändå håller på..” kändes som den rådande normen i de forum där jag kikade runt för att söka köksinspiration. Med den inställningen hos många är det inte konstigt att man kan hitta så mycket schyssta grejjer på blocket. Vi köpte kyl- och frys från en kille som köpt bostadsrätt med nyrenoverat kök…men han ville ha rostfritt och sålde de “gamla” nya billigt till oss och köpte nya dyra. När jag tröttnade på färgen lät jag en lokal billackeringsfirma spraylacka dem gröngråpastelliga för en småslant. Köksluckorna köpte vi på Blocket… helt nyproducerade marbodalluckor till ett helt kök för 1500 spänn. De hade några dammkorn i lacken.
  Disktrasan från CK har jag också provat, men tycker den blir så trist i färgen när man glömmer skölja ur den vilket jag onekligen gör. Nu har jag någon linnerej istället som liksom är smutsfärgad från start…

 21. Pingback: På tork | FNOWare
 22. Visst ser det fint ut! 🙂 Men lite befriande att du inte alltid har det sådär skinande rent. Jag ligger långt efter, men några tio minuter /dygn är det väl rent i vilket fall 😉

 23. Tror jag ska sy mig några disktrasor jag. 🙂
  Dem vita tråkiga jag har nu blir bara gråare och gråare för var tvätt..

  *Tack för tipset*

 24. Ja, DET ska jag göra! Köpa sprayflaska för diskmedlet, så himla bra! Kanske hittar jag en lite roligare/finare sprayflaska istället för som du gjort med disktrasan… elle kanske inte, skummade igenom kommentarerna – kanske inte så bra med sprayflaska?? Kanske bara ska spä ut diskmedlet i en fin tvålpump istället eller spara gamla diskmedelsflaskorna o spä ut lite lagom så det räcker längre o man inte slösar.. 🙂

 25. Jag kör oxå med diskmedel i sprayflaska, det är toppen! Men du som är så händig:

  Du borde testa att virka en Tawashi-japansk diskboll när den fina disktrasan tar slut! Kolla inmönstersidan om du vill ha ngt. mönster…det borde passa din estetik perfekt!

  Kramis!

 26. Cath Kidston är ju livsfarlig! har redan beställt tvättpåse,( jag som alltid använt ikea-kassar som är så praktiskt men inte så vackra…) diskborste och två pack disktrasor. ( så kan man ge bort några också) då gäller det bara att inte använda dem på spisplattorna bara, för då blir de mörka och den färger försvinner ju aldrig. hoppas diskborsten håller ett tag….

 27. En av anledningarna till att ha fint porslin är ju att disken också blir fin. Man kanske till och med upptäcker nya oväntade kombinationer att använda till nästa dukning.
  Eran diskbänk är så fin med alla pasteller och det vita, stora kaklet med svarta fogar!

 28. Åh!! Tack för tipset på trasan, vilket ledde mig till sajten countrystyle.se Bästa sajten någonsin kanske? 🙂 : )
  Och besticken, I looove them! Vi hade såna när vi växte upp och man kan ju undra varför föräldrarna någonsin köpte nya, jag håller utkik efter sådana på second hand – butikerna här i stan !

 29. Jag skulle ge vad som helst för de där glasen! Jag har likadana efterrättsskålar och har letat länge efter lika glas! Min syster fick röda av vår faster, men mina skålar är gröna lika som dina glas, vad ska du ha? 😉

 30. Gud var smart med sprayflaskan! Jag tycker att det är lagom fräscht och snyggt att ha en Yes-flaska stående på diskbänken att dutta diskborsten på.

 31. Det låter som att du har allt utplanerat in i den minsta detalj. Haha. Men frågan är bara – använder du disktrasan när du diskar? Det låter lite… nasty. Men, men, vem är jag att döma som säger åt min puss (karl) att inte lägga tillbaka smörkniven i smörpaketet när jag själv kan ta upp den från diskhon och bre mig en smörgås helt obehindrat. Haha.

 32. Jag älskar de svarta besticken, när jag var barn hade vi såna som vi bara åt med på helgen, så nu känns varje dag lyxig när jag äter med dem, vi köpte nya bestick också, men de har gått sönder, de svarta har bäst kvalite 🙂

 33. Tänk så härligt att man kan bli glad av vardagligheter som en ren diskbänk!

  En liten allvarlig fundering: det varnas för hälsoriskerna med rengöringsmedel i sprayflaska, typ köksstädning och toastädning eftersom de små dropparna sprider sig i luften och ned i våra luftvägar. Det är faktiskt samma sak med utspätt diskmedel. De små dropparna sprider sig i luften och håller sig svävande ganska länge och så andas man in dem och får ned medlet i lungorna. Ytspänningssänkning där är inte direkt hälsosamt, allraminst för små barn. Dessutom är det lite värre när man använder en utspädd produkt. Diskmedlet koncentration är balanserad så att inte mikroorganismer (bakterier, mögel…) ska växa i det. Vid utspädning har man rubbat detta förhållande och gett mikroorganismerna goda möjligheter att föröka sig. Alltså sprutar man runt mikroorganismer och olämpliga ämnen även om man siktar aldrig så bra. Alla sprayflaskor, utom dem med bara vatten, bör hållas lååååångt bort från barn.
  Lösning: köp en sån där liten diskmedelsburk av plast där man duttar borsten på locket. Ger minskat förbrukning utan hälsorisk.

 34. Jag håller verkligen med – disk på tork är faktiskt fint. Jag gillar att alltid ha lite disk i diskstället. Det ser hemtrevligt ut 🙂