Äntligen har jag fått lite ordning i det nyrenoverade sovrummet. Nu är här harmoniskt och lugnt.

Jag har inrett med sånt jag hade hemma i gömmorna. Resultatet blev både ruffigt och romantiskt.

Det finaste med sovrummet är ändå utsikten. Pappa har gjort benen till sängen. Extra höga för att man ska kunna se ut ordentligt. Den här utsikten vaknar jag till varje morgon.

Väggarna målade jag vilsamt grå. Fick i ett pressutskick värdecheckar på en miljömärkt färg som räckte till hela rummet. Jag valde nyansen som heter just Ljusgrå.

Linneskåpet som stått i arbetsrummet ett tag fick komma tillbaks till sovrummet istället. För fönsterna har jag inga gardiner just nu. Har istället sytt stora sjok av mörkläggningstyg som jag satt fast öljetter på. På dagarna händer de lite löst på sidan sådär. På nätterna krokar jag upp dem. Det blev rätt bra i all sin enkelhet eftersom tyget faller så vackert. Elementen har vi satt in nyligen, gamla från Märtas hus. Egentligen skulle de målas men jag tycker att det är fint när de har lite patina.

Den vita hyllan har jag också plockat från arbetsrummet. Passade bättre här istället.

I en gammal emaljhink har jag planterat en pelargon. Skönt med lite rejäla doningar. Och så bryter det där skabbiga fint mot allt det romantiska.

Skolplanscherna ska få stå just såhär på golvet. Det blev finast så upptäckte jag efter att ha flyttat omkring dem för att hitta den perfekta väggplatsen.