Handen som gungar vaggan

Vår fina släktvagga. Den packas nu undan för det här barnet.

Fin är den! Som ett litet smycke. Bäddad med kaninlakanen och så mjukdjuret från Luna

Lillen har sovit i den en del, men inte så mycket som jag trodde. För mest har han ju sovit hos oss i sängen, och nu sover han ju i sitt eget rum. Dessutom börjar den vara snudd på för liten. Speciellt eftersom han vänder sig och har börjat “klättra” runt. Men så småningom kommer den väl till användning igen. Vill ju ha fler barn. Sisådär en fjorton-femton stycken till tror jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

139 kommentarer på “Handen som gungar vaggan”

 1. Mycket fina bilder!!

  Vår vagga blev inte använd heller så länge.. När armar och ben började röra sig mer så gick det inte längre.. Synd, för vagga är så fint..

  Trevlig resa neröver, och ha en trevlig första Morsdag <3

  Kram Kerstin

 2. Vilken söt vagga för din fina gosse! Jag förstår dig helt och fullt – femton är kanske att ta i – men jag är redan på god väg med mina fem! 🙂

  1. Ja, “Handen som gungar vaggan” är ju titeln på en rätt läskig film. Rekommenderas förresten, om ni inte har sett den.

 3. Åh den gungar åt rätt håll också. Vår vagga blir nog mest till att bara sova, inget vaggande. Får väl se om det ligger en ny liten person i den på onsdag! =) Ha en fin mors dag! Kramar

 4. ååh! clara! jag älskar din blogg, jag älskar dina fina bilder, och din fina familj! dina inlägg är en färgklick i vardan! 😀 tusen tack och trevlig helg! 🙂

 5. Vilka vackra bilder, overkligt vackra nästan. Det är fint att ha sådana saker, som har gått i släkten och som är både vackra och har en massa historia.

 6. Jag tycker 14-15 skulle vara lite väl, men å andra sidan skulle ju vaggan utnyttjas maximalt. Jag personligen skulle nog klara 43 – 84, men det är ju en helt annan sak.

 7. Att ha en vagga är enligt mig 🙂 ett härligt sätt att ha barnet i våran. Våran är från slutet av 1800-talet och har gått i släkten och när vi är klara med den så går den tillbaka till mina föräldrar för att vänta på att bli använd igen av antingen oss eller min bror när det blir dags. Hoppas du har en underbar första Mors dag. Det tänkte jag ha 🙂 Kram

 8. De där lakanen måste komma från samma ställe som dynan vi har till Majkens matstol, den har exakt de där små vita kaninerna fast tyget är brunt och inte blått.

  Jättefint bäddat!

 9. Vi har också en släktvagga, min pappa byggde den tills jag var nyfödd och nu har mina syskonbarn haft den, så den har inte varit så länge. Den stog på mitt rum med en massa mysdjur i när jag var liten.

 10. Vad fint att få bädda ner sitt barn i historia, det är så värdefullt och kommer att bli värdefullt för dina 15 barn (det är bra, var fruktsam!) att ha fått ligga i samma vagga som flera generationer av samma släkt!

  I min släkt har vi en babykorg som min far, hans syster och kusiner, mina kusiner, jag och mina syskon och nu min dotter har legat i! Är inte detta fantastiskt så säg. Och är inte detta kvalite´?! Lika vacker som när den började sin kariär!

  Det är så fint att ha äran att bädda generation efter generation i samma krubba!

 11. underbara bilder! min pappa har en sittstol som hans pappa satt i när han var liten, den är alltså från 1900-talets början och fungerar fortfarande jättefint. Man kan göra om den till en liten gungstol också, helt fantastiskt, den ska mina barn också sitta i!

 12. åh clara! det är så befriande att läsa din blogg. Jag har både kusiner och andra barn runt omkring mig, men när jag ser hur deras föräldrar klär sina barn så får jag en sådan omätbar frustration inom mig. Tack fina människa för att du klär din fina unge i klänning, byxor, blommigt, oblommigt och allt där emellan. Sa befriande, äntligen kan jag bara känna lugn när jag ser på ett barn, och inte den där bitande frustrerande irritationen om att bäbin måste ha rosa fluffluff om den är tjej, och blixtrar, drakar, blått och dinosaurier om den är kille.

  Så fint att ge alla barn 100 möjligheter istället för två.
  <3

 13. Här i huset var vi 7 stycken syskon…så så många vill jag minst ha! Det är superhärligt med många sykon. Och ännu roligare är det om det inte skiljer så mycket i ålder. Jag har inte börjat än men när jag väl sätter igång vill jag nog hålla igång i många år (vilket behövs!) 😀

 14. Läskig rubbe och fin vagga. Mina barn sov inte heller i vaggan så där som jag såg framför mig när jag planera deras bebistid.

 15. Oj oj oj, vilken fin liten vagga fylld med en massa finheter! 🙂 Hoppas ni får användning för den många många gånger till!

 16. När dom är så fina tycker jag inte att dom behöver plockas bort, man kan bädda fint och arrangera gamla leksaker för ett vackert stilleben!

 17. Å, jättefin vagga! När min lillebror låg i en sån brukade 3-åriga jag tydligen klättra upp och lägga mig bredvid, alternativt sätta mig grensle över hela vaggan så att jag kunde “gulla med bebisen”. Gissar att mina föräldrar kände att det var läge att hålla ett öga på oss…
  Hoppas den vaggan finns kvar till mina kids, såg himla mysigt ut på dina bilder.

  14 barn låter dock sinnessjukt! 😉

 18. Ett barn räcker ett tag till för mig men sen för vi se vad framtiden bär med sig… Urgulligt gossedjur! Är det du som har gjort det?

 19. min granne har 2 små barn och en jättefin gammal vagga som de hade när de var mindre. nu har hon deras fina gamla nallar och dockor i den!i vardagsrummet!ser supergulligt ut.=)

 20. Jätte gullig vagga. Hur gammal är ditt barn? Härligt med ungar men jag satsar först på att jobba med dem som förskolelärare innan det blir några hehe

  1. Haha..så sa min mamma också. Förskollärare först…Sen blev det inte bättre än att hon fick 13 egna…Så…Varning!

 21. Vad fin den är! Min mamma har en sån hemma som jag blev så förtjust i, men hon ville förvara sin fårull där så den fick jag inte lägga vantarna på 🙁

 22. Vi har en släktvagga och den är av norrlandsmodell som din. (Längsgående medar.)
  Barnen sov mycket kort tid i den. De var nämligen av den långa sorten så de växte snabbt ur vaggan.
  Nu väntar den på nästa generation…..

 23. vi har också en släktvagga som farfar snickrat ihop, och i vilken alla kusiner har sovit ^^, dessutom har han ristat in namnen på alla som använt den, förhoppningsvis hinner den med många barn ännu ^^,

 24. Vilken fin norrländsk vagga med medarna längs långsidorna, jag tror man vaggas mycket skönare så, än på sydländskt manér från sida till sida!
  Ville ha vagga till våra barn, men de sov bara i våran säng ändå.
  Spjälsängen invigdes först när de var runt året och hade slutat att ta nattnings-slurken från mamma. Och ack, nu sover de i egna stora sängar- fort går det.

 25. Lovely. Nothing more fairy tale than a babe in a rocking cradle. And what a beautiful baby! No wonder you’d like to have more.

 26. Inatt drömde jag att jag var hemma hos dig och hälsade på lillen. Men lillen var ingen Bertil, utan en Isabell. Du skulle fotografera en outfit-bild på mig. Det var fint. Trist att vakna.

  Kram!

 27. Grattis på morsdag! Jag går in och läser din blogg varje dag, det är så kul och följa dig och din familj. Du är en riktigt duktig skribent och fotograf det är ett nöje att läsa. Idag tänker jag på dig och alla mammor.

 28. Roligt med det blå kanintäcket, jag har ett likadant gult täcke till min 4 månaders dotter som hon ärvt av mig =)

 29. Mysigt att kunna koppla ihop sig och sitt barn med sin historia…det ger trygghet! Vår släktvagga fungerade bara på första babyn, när tvåan kom blev det stor klämrisk för små tår som ville kika på lillasyster…
  Själv är jag lycklig storasyster till 12…Får kärleksrys bara jag tänker på hur underbart det är med många syskon! Nöjer mig dock själv med tre…hur skulle det se ut om alla vi syskon fick 13 barn var? Vi vill ju träffas alla samtidigt så ofta och mycket som möjligt!
  Glöm bara inte att skriva ner vad varje barn gör för roligheter, Clara, så du vet vem som gjorde vad sen när det är dags för student och bröllop…det är lätt att blanda ihop sånt med 14-15 barn…hihi…

 30. Vilken fin släktklenod och vilket fint innehåll. Vi har oxå en släktvagga som min far gjort. Vi fick äntligen använda den nu till vår Lill-Tjorvas. Förra gången fick vi tvillingar så då fick de inte plats i vaggan… Snopet va 🙂 Tack för en fin och inspirerande blogg med otroligt fina bilder.

 31. Du har ungefär samma tänk som mina föräldrar. Vi är åtta stycken, och en lite rolig sak är att alla är tjejer. Jag vet inte någon mer än mina föräldrar som har åtta döttrar ( inga söner), är det någon som gör det?

 32. Hihi….hujeda mig för 14 barn:) Fast jag är rätt störtsäker på att du skulle fixa den saken galant…själv har jag inte den energin och inte heller den jumbo-familjlängtan.

  Vårt problem när vi fick lilla Neo var att det finns en vagga på varje familjesida och två stycken är ju lite å ta i till ett å samma barn;)

  kramar

 33. Fina bilder. Vi köpte en vagga när jag väntade bar nr 2 och har använd det till alla barn i början. Lätt o ha bredvid sängen så har man nära o ta bebisen o amma och lägga tillbaka igen. Även med den nya bebisen som kommer i oktober ska vi använda vaggan.

 34. Hej! Måste bara skriva till dig! Jag har nyligen börjat läsa din blogg och gillar den mycket. Jag har själv en liten hårboll:D
  Jag såg dig nämnligen i stan idag, det mååste varit du! Jag blev helt paff så jag stod bara och glodde. Sen kom jag på mig själv, tänkte gått fram och hejjat med då var du borta! SÅ jag tänkte bara säga hej nu istället! Såg dig förövrigt vid br leksaksaffären. Om det inte va du så ber jag om ursäkt!
  Meen ha det så bra fina du!
  Kram

 35. Åh, Clara, allt är så fint hos dig så jag blir alldeles sjuk (och avundsjuk!).. Önskar att jag hade din framåtanda! När man ser dina bilder så får man känslan av att ALLT är perfekt.. Men lite skit i någon gammal hörna måste du välan ha? 😉 Det jag egentligen undrade var om du har tid och lust att tipsa om hudvård och kanske också make up som är av något mer “snällt” märke med lite mer naturliga ingredienser än det usla billiga hm-smink som jag använder..? Är så trött på de ansiktsvattnen och hudkrämer jag använder och skulle kunna tänka mig att investera i något dyrare som kanske inte har tusen olika mystiska kemikalier iblandade.. Skulle bli jätteglad om du har något tips på detta och annars vill jag tacka för en underbar blogg med massa inspiration, vackra ord och bilder.

  1. Ett väldigt bra märke som jag rekommenderar mycket starkt är Dermanord, http://dermanord.se/ Deras produkter är alla organiska och producerade i Sverige! Både jag och mina systrar har haft problem hy, men Dermanords produkter har hjälpt väldigt mycket och man känner/ser väldigt fort att huden blir jämn och fin. Sen har dem även som en utav världens första producenter solskyddsfaktorer med enbart fysikaliskt solfilter (Titandioxid – som ej är nano) och helt utan kemiska/syntetiska solfilter. Vilket jag tycker är helt underbart! Lycka till i din jakt på bra hudvårdsprodukter, det är en djungel där ute!

 36. Håller med Ida. Vore jättespännande att få lite ekologiska sminktips. Tack för en bra blogg 🙂

 37. Clara var är du? I alla fall jag saknar dina inlägg så in o vassen. Antagligen är du bortrest, men det är så tomt!
  Kram
  Annika

 38. Jag såg dig idag på Annas visning, blev nästan lite starstruck… 😛
  Söta ni var, hela lilla familjen!

 39. Ja gu vad går snabbt…Själv har jag två veckor till beräknad förlossning med andra barnet..ska försöka njuta av första tiden den här gången.. rätt som de är har de redan blivit för stora för vaggan, och börjat snusa och svära 😉

 40. Fiin vagga! Har en otymplig ful blå som säkert kommer råka ut för en spontan förvandling innan liten ofödd kommer fram!

 41. jag såg dig inne på HM i borran & försökte låtsas som ingenting . FAST jag smygkollade ändå. & ba gud.vad.jag.galet. du är fin. puss!

 42. jag såg dig på HM i borran tidigare idag! jag var småsjuk, varm & hemsk. du var fin & jag tänkte mest “försök att inte kolla & se därmed ut som en idiot”, fast jag smygkollade ändå. puss!

 43. Hej Clara! Tänkte bara säga att du är så fin och jag saknar dig.
  Hoppas du har en fantastisk liten mini-semester.
  Kram!

 44. jag saknar dina fina inlägg jätte-jätte-jätte-mycket. nästan så mycket att jag inte unnar dig din semester. men bara nästan.

 45. Här har jag dagligen varit inne och funderat om det hänt något,men vist jaa…du skulle ju vara borta en tid…hoppas du snart är tillbaka!Kram!

 46. Jag hoppas allt är okej, man börjar bli lite orolig när det är tyst så länge utan att du säger att du är på semester eller så…men hoppas ni har det riktigt mysigt någonstans och att allt är bra!

   1. jag har också abstinens! Konstigt att man kan sakna någon så mkt som man aldrig träffat.. Men det känns som om jag känner dig Clara efter alla år jag följt din blogg! Hoppas inget har hänt utan att ni bara har det bra!

 47. Haha, det är så roligt att se hur folk börjar få Clara-abstinens. 🙂
  (Jag med).

  Självklart unnar vi dig din semester, men det känns ju lite jobbigt utan sin dagliga dos Clara. 😀

  kram!

 48. hej!!! nu får du snart skriva ett nytt inlägg jag börjar få clara abstinens!!!!! lille bebisen är helt bedårande!!!

 49. saknar också dina inlägg nåt förfärligt! men jag hoppas du har en underbart fin ledighet 🙂

 50. Min pappa gjorde en vagga till mig när jag föddes som sedan tre av mina yngre kusiner också använt. Alla namn och födelsedagar är inkarvade i ena gaveln. Tyvärr använde jag inte den till min son, men till nästa barn blir det ett definitivt användade! Riktigt fint är det ju

 51. Hoppas allt är bra och att inget hänt. Saknar ditt bloggande så jag hoppas på att du kommer tillbaka snart! Kram