Peppen

Idag kommer två vänner hit som är här alldeles för sällan. Är superpeppad!

Dessutom längtar jag tills på söndag. Då drar vi på en bilsemester neröver. Hela lilla familjen. Förutom Melker som får stanna hemma och hålla ställningarna i huset med en inlånad hundvakt! På vägen ner kommer vi övernatta på ett mysigt hotell och sedan ska vi stanna i Karin och Carl Larssons Sundborn. En gammal dröm jag har!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

56 kommentarer på “Peppen”

 1. Sundborn är nog stället för dig, även om du verkar väldigt bra på att kunna inspirera dig själv. Men det gäller att plocka lite här och lite där och mixa till sitt eget.
  En sak jag undrat över när jag ser dina interiörbilder (som jag älskar): hur ofta måste du damma och hur lång tid tar det?
  Vill ni veta vem jag tycker syndast om idag så är det min Julia. Står om henne på min blogg. (Reklam.)
  Ha så kul på semestern, och stackars Melker som får vara utan B.

 2. Bilsemester. Ett sådant underbart 60-talsord. Dina bilder påminner ibland om Cindy Shermans.

 3. Hej!
  Kan inte du, för en ganska ny läsare, berätta vem tant Märta är? Sen vill jag bara säga att din blogg är så glad & uppfriskande att läsa!
  Ha en trevlig bilsemester!

  1. Kan rekommendera en guidad tur på Sundborn, allt blir så mycket roligare när man får veta mer på plats. Karin var det bästa! Det slutade med att jag köpte en bok om hennes kreativa liv (i bakgrunden). Läs mer om Karin!

 4. Roligt med bilsemester! Vi har ofta åkt när barnen var riktigt små. och jag tycker att det funkar utmärkt! Vi tog raster ofta, typ minst varannan timme, så att deras små ryggar inte får ont.

  Sundborns hus är såå värt ett besök! Ta en picknickfilt med er så ni kan sitta i deras trädgård och mysa läänge.. Ha så roligt!

 5. Sundborn är FANTASTISKT!!! Det finns inget annat ord att beskriva det.

  Jag har varit där flera gånger och bannar mig varje gång efteråt att jag inte kommit ihåg att skriva upp det som står skrivet i taket i ateljén. Tycker det är så vackert. Så om man får önska så kanske du kan göra det?

 6. Sundborn är fint. Hela Dalarna egentligen. Fattar inte att folk hellre vill bo i stad än att bo här!

 7. Sundborn…det har jag oxå drömt om, Karins broderier, carls träffsäkra pensel linjer, hemmet…Ja, allt!

  Nellie: Det är många stadsbor som inte alls så sugna på att bo i stan, skulle mer än gärna flytta ut på landet, men för det krävs pengar. Det är väldigt många stadsbor som drömmer om ett liv på landet men som bara har pengar för att klara dagen..om ens det. Jag talar av egen erfarenhet. Min dröm är att bo i en liten stuga ute på landsbygden, den ska jag förverkliga när jag får ett RIKTIGT jobb någon gång!

 8. Åh, det är helmysigt där! Hoppas ni får det fint.
  Läste förresten just den här artikeln: http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article13083857.ab och kom att tänka på dig och alla konstiga kommentarer du fick när du inte ville avslöja ditt barns kön på bloggen (för att inte tala om ramaskriet kring den fina barnklänningen). Tyckte att det du gjorde då var starkt och bra, och blir glad när det finns fler med samma synsätt i världen. Tack för din inspiration!

 9. Vad fin du är!! Jag har en liten fråga: hur får du luggen så rak och fin? Använder du plattång eller har du helt enkelt väldigt rakt hår utan virvlar? Önskar dig en fin bilresa! Kram

  1. Tack 🙂 Den blir bara så, men med plattång går det säkert ännu bättre. Jag ångrar mig aldrig – älskar lugg!

 10. Åh! Du kommer inte bli besviken på Carl Larsson-gården. Det är jättefint och väldigt inspirerande!

 11. Åh, herregud. Jag fick nästan en hjärtattack. Bor själv i Falun och var nästan på väg att åka raka vägen till Sundborn för att vänta på dig, och kanske få se en skymt av dig. Sen insåg jag att det är lite sinnessjukt.
  Ha så jättekul, Karin och Carl-Larssongården är otroligt fin!

 12. Riktigt fin frisyr! Jag undrar bara vilka hårprodukter du använder och om de är ekologiska? Själv är jag på jakt efter det perfekta ekologiska schampot. Några tips?

 13. Passa på att besöka kyrkan också! Mycket fin på en otroligt vacker plats! Och hemslöjden i Falun. Den butiken är bara helt ljuvlig för en pysslare!

 14. Trevlig helg! Startat blogg precis och tog till mig ett av dina råd – att ta ett namn som (förhoppningsvis) fastnar för att det är lite lagom töntigt 😉

 15. Välkommen till Sundborn kära du, till Carl Larsson och hans fru!
  Det är min by det och ändå kan jag aldrig se mig mätt på CarlLarsson-gården.
  Hoppas ni får en skön resa.

 16. En kompis till mig är släkt med Larssons! Vi bodde i huset en midsommar för 2 år sen. Det var så underbart! Sov i Karins lakan och handsydda täcke. Det är så vackert där! Satt i ataljen på em när alla turister gått hem och drack en drink. Med vår 1.5 åring springades runt där. Jag var lite rädd att något skulle bli förstört! Du kommer att älska det!!

 17. Vilken fin frisyr!

  Jag förundras och avundas alltid din utstrålning av självsäkerhet och att du ser så bekväm ut med att bli fotad sådär. Kanske en vanesak? Vem är det som tar bilderna på dig? Du med självutlösare eller din sambo?
  Jag tycker att jag alltid blir så dålig på kort och känner mig aldrig bekväm när kameran riktas åt mitt håll. Skulle med andra ord känna mig super dum med att gå ut i trädgården och posera framför kameran, som du så enkelt verkar göra, oavsett om det är självutlösaren eller sambon eller vem som helst som tar bilden.

  1. Det är bara övning! Jag fotar alltid mig själv och efter ett tag så lär man sig att våga leka loss! Heja på!

 18. Inspirerad av Emelie ovan ska jag också SKRIVA att du e supersnygg, och inte bara tänka det för mig själv här bakom skärmen 🙂

 19. Även jag är uppvuxen i Sundborn och glädjs så klart också åt att du, och alla andra, vill dit. Men jag vill passa på att rekomendera grannhuset, Stora Hyttnäs (Carl Larssongården är Lilla Hyttnäs). Tyvärr missar många denna fantastiska skattkammare där tre mycket speciella syskon levde, ett helt underbart hus för alla som gillar fina gamla grejer. Tror du skulle gilla det Clara!
  Allt gott och trevlig resa

 20. Tänkte också tipsa om Stora Hyttnäs! Väl värt ett besök 🙂 Hmm….kan inte komma på något att locka dig med till grannbyn….:D

 21. Är kanske lite sent ute, men vill du övernatta billigt och supermysigt i Faluområdet rekommenderar jag Poppens i Linghed. De driver “Bed and Breakfast” i liten skala med fräscha rum inredda med mycket återbruk.
  Poppens Rum & Frukost-Catering
  Lingvägen 186
  79025 Linghed
  http://www.poppens.nu
  Kontakt:
  Telefon 0246-222 74
  Mobil 070-696 30 22
  E-post info@poppens.nu

  Ha en riktigt mysig tripp!

 22. Åh Carl Larsson gården är super mysig! hoppas ni får ett härligt besök, instämmer också med föregående talare att stora hyttnäs är mycket fint. Annars kan man bara sitta i trädgården och drömma sig bort till en svunnen tid…

 23. Åh, jag vill också åka i väg på en liten roadtrip, kanske ska göra det. Jag tar med mig familjen och BB-väskan och åker runt tills det är dax att föda så blir det en överraskning var vår nya familjemedlem tittar ut 😉

 24. oj Sundborn där svärföräldrarna bor! bästa lilla svenska byn 🙂 Du kommer nog vara pysseltokig långt framöver efter besöket i den lilla “dockbyn” 🙂 ser du ett stort gult hus längst med ån och närmast kyrkan , vinka ifrån mig (är fast i Irland några månader till) 😀

 25. Eftersom mitt ex är en ur Carl Larsson släkten så har jag spenderat en del dagar (och nätter) i de gamla husen. Ruskigt mysiga är de. Att vakna upp en solig morgon och sitta på bryggan och meta. Det är obeskrivligt härligt.