Solklänningen

En av de klänningar jag bott i under sommaren är denna solklänning från 50-talet. Faktiskt riktigt praktisk också, med tanke på fickorna där fram.

Sjalen har jag fått av min syster. Jag har bara knutit den kring hårknuten och gjort en rosett.

Väskan är den med loppisfyndad (i mint condition) och en present från systern min. Tror hon betalade typ 20 kronor. Träskorna har jag också fått av henne.

Kläder som jag känner mig fin i

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

88 kommentarer på “Solklänningen”

 1. Fint!
  Hur får du “bollen med hår” att bli så stor? Du har väl inte jättelångt hår? Har du når knep eller bara väldigt tjockt hår? 🙂

   1. Nu vet jag inte riktigt hur Clara gjort just här, men man kan köpa en hår-donut och sätta i. Det är superenkelt och kan varierars massor! Googla så får ni se! 🙂

 2. Åh gud vad fin du är! och klänningen var också supervacker. Jag önskar jag var duktig på att fynda loppisklänningar, men det är inga som tycks passa mig. Aja. Många lyckokramar/mirjam

 3. Vilken fin outfit!
  Och du Clara, väskan är fantastisk. Kollade på en liknande härom veckan, och jag kan berätta att prislappen inte var tvåsiffrig…

 4. Jättefint 🙂 Sommarens sista umph! Du går aldrig omkring i trasiga mjukisar och urtvättad t-tröja, där hemma? ^^ Du vet när man totalt skiter i allt, man borstar inte ens håret utan sätter upp det i en knut och använder kläderna som trasa/handduk om man råkar spilla något alternativt är kladdig om händerna 😀
  Jag tror nämligen det är min favoritlook;) Den får inte alls så mycket utrymme i modemedier som jag skulle vilja^^

 5. Jaha, jag är rätt ny här. Var ju tvungen att se vad allt fusset var om, äntligen. Och det är skönt att se att bloggar tenderar att leva sitt eget liv, få sin egen utveckling med tiden. Själv tycker jag att jag har gått en hel del ifrån mitt ursprungskoncept på senare tid, tänker att du kanske oxå har gjort det, men att det är okej. Ibland styr man inte så mycket över sånt medvetet. Glädjande att det finns människor som är så tillfreds med livet, trots upp och nedgångar. Nätet är ett bra sätt att hitta inspiration till förändring om man vill ha sådant.

  Sen tror jag att jag vet hur din syster kände sig när hon hittade den där väskan. När jag fyndar riktigt bra grejer infinner sig alltid en känsla av att någon ska brotta ner mig om jag inte kutar till kassan med det samma, alt. att de i kassan ska förstå vad fyndet egentligen är värt och vilja ha den summan istället. Att någon ska komma på mig, helt enkelt. Slit den med hälsan, iallafall!
  På återseende!

 6. Det var mig en fräsch och fin sommarlook. Älskar skor och väska till! Lemonbreeze!
  Vill man ha stor boll på huvudet kan man ju köra det gamla trixet med en mjuk tvättsvamp en sådan luffasvamp, klä den i tyg som matchar hårfärgen och sedan bygga in dem i håret! Så har de gjort på mig iaf när det har varit en sån look som eftersträvats! A beautiful Mess -bloggen har gjort en jättebra sådan tutorial för hur man kan göra denna snygga sextiotalsfrippa (under kategorin hair+makeup). Fint blirre!

 7. Alltså. Hur fin får man va^^? Många kramar till dig, fortsätt som du gör (ville skriva nåt pepp men kunde inte komma på nåt… FIN blogg iaf ;D )

 8. Snälla uppmärksamma vår blogg. lotusbarnen.blogg.se

  Vi är tre unga tjejer som under tre månader arbetat och bott på ett av Adoptionscentrums barnhem i Indien. Under tiden på barnhemmet blev vi vittne till en fruktansvärd, nedbrytande och mycket allvarlig misshandel av barnen. Trots att adoptionscentrum adopterar barn från barnhemmet och bistår med pengar tar de inte våra vittnesmål på allvar. Vårt syfte med bloggen är att skapa opinion. Snälla hjälp oss att ge våra älskade barn ett ansikte och en bättre framtid. De lever på barnhemmet helt isolerade och kan inte själva påverka sin situation.

 9. Jättefint som alltid! Går du ofta på loppisar och second hand för att hitta alla fina klänningar eller har du bara tur/är riktigt duktig på att hitta guldkorn när du väl är ute? Tack för en bra blogg!

 10. Det kallas att vara fin från topp till tå. Och du Clara äger fingertoppskänsla när det gäller loppis har god smak för vad som passar och inte.

 11. Åh, himmel! Den kläningen var ju sagolik! Varför hittar aldrig jag sånna fina kläder på second hand? Och väskan ska vi inte tala om! Urläcker! Jaa, jag säger då det… du har stil, Clara!

 12. När jag flyttar till eget hus igen om någon vecka bara måste jag hitta ett hörn där jag kan fota mig själv. Sen ska jag lära mig att fota lika fint som du…och just d…bli lika fin som du i klänning 🙂

 13. Gillar verkligen denna blogg! Det första jag fastna för var för din header, Jättehäftig! Din klädstil är så grymt snygg! 🙂

 14. Måste bara säga att jag verkligen älskar din frisyr/hårfärg just nu! Du funderade ju för ett tag sen på vilken färg du vill ha, och även om det antagligen är det tråkigaste svaret man kan få när man är sugen på ny färg, så måste jag bara säga att din naturliga hårfärg är hur fin som helst 🙂

 15. Hörrödu Clara, så fin du är, men hur i all sin dar ammar du i ett sådant där kjoltyg? Själv längta jag halvt ihjäl mig hela våren efter alla klänningar jag kunde ha igen när lillen var ute. Men icke.. det blev till å leta amningsvänliga klänningar med knäppning fram istället.

 16. Åhh vilken helt underbar klänning! Och med fickor dessutom, alla klänningar höjs ett snäpp om de har fickor, i alla fall i min värld 🙂

 17. Vilken fin klänning! Och vad bra du passar i den!

  Jag fick barn för två månader sen och undrar hur du gör med amningen i den typen av klänningar. Jag tycker det är svårt att hitta kläder som är “amningsvänliga”. Vore kul om du kunde göra ett inlägg om tips på det någon gång!

  Tack för en bra och fin blogg!

  1. Å det är inte så svårt.Jag bara drar ner dragkedjan i ryggen och viker ner klänningen på ena sidan så att jag kan dra fram bröstet. Når jag inte dragkedjan brukar jag be om hjälp av någon i närheten.

   1. Asså Clara, HUR gör du när du ska amma på stan? jag hade ett himla sjå när min yngsta skulle ammas mitt i stan i Edinburough o jag hade ändå amningsvänliga kläder…. Fast du kanske inte är på stan så ofta. Det skulle inte jag hinna om jag skulle göra sylt o typ allt annat du gör på dagarna. Hur du nu hinner det. Och har råd med det. För din man har väl ingen inkomst, eller? Härligt att tjäna så bra att man kan försörja hela familjen. OCH handla en massa nya outfits. Och odla sin egen årsförbrukning av mat. OCH allt annat som du skriver om. GO CLARA!

 18. En sån där väska hade min mamma i början av nittiotalet.
  Hmm…undrar just om den finns kvar…
  Vad betyder “mint condition”?

 19. Plötsligt hann tiden ikapp…Å åldern med…
  En sådan väska hade jag i många år. 1970-talet var det oerhört poppis. Min mamma hade också en. Jag hade den till skolan som handväska och min mamma hade sin till sitt arbete på sjukhuset. Man bar speciella trädskor till. I läder, flätade. Ungefär samma som görs nytt idag.
  Jag älskar second hand och handlar det mesta begagnat. Nu blev jag nostalgiskt också// kram Fia

 20. Chic som alltid! Jag är dock nyfiken på om du gillar att ha byxor också. Själv tycker jag det är opraktiskt med kjol och klänningar när man har små barn (en på 3 år och en på snart 7 mån) och tar gärna emot chica (och praktiska) klädtips. Gissar att många inte tycker att det är nåt problem med kjol och upp och ned från golv, men för mig känns det obekvämt.

 21. vilken underbar outfit :)..jätte snyggt…väskan ger mig lite nostalgi, hade en likadan när jag var yngre (hmm mycket yngre)
  kram Åsa

 22. Hej Clara! Jag tänkte bara säga att jag lyssnade på ditt sommarprat på jobbet idag. Det var kul att höra din röst och du förgyllde verkligen min arbetsdag, jättebra! Tack!

 23. En helt underbar klänning! En sån skulle jag också vilja fynd alt sy. Det borde ju gå att hitta ett mönster på en liknande. 🙂

 24. Hemskt fint! (Fast kan man egentligen använda hemskt på något som skall vara positivt?) Jag äkslar klänningar med fickor. Och håret är verkligt tjusigt med. Var också fin bild några posts under med randig klänning och baby i famn 🙂

 25. En nästan exakt likadan väska hittade jag också second hand för några år sedan för ungefär 20 kronor. Jag tyckte hemskt mycket om den redan från början men det är först den senaste tiden efter att ha sett vad en nyproducerad väska av samma slag kostar som jag förstått riktigt vilket fynd det var!

 26. Du är jättefin Clara! Lyssnade precis på ditt sommarprogram, hade föreställt mig din röst annorlunda. Den är härlig!