En läsare skickade mig ett så fint recept på vinbärssnitt som jag vill dela med mig av.
Tack Ida Röhrich för receptet!
Syltsnittar med vinbär
Portioner
ca 15 – 20 snittar
Tid
ca 30 minuter
Gör så här
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Sikta ner mjölet och rör sedan ner smöret.
- Bred ut smeten i en liten långpanna klädd med smort bakpapper.
- Grädda i 200 ° i 10-12 minuter.
- Bred röd vinbärsgelé över den kallnade kakan. (Enklast är om man rör gelén mjuk med sked i en skål först).
- Ringla över sockerglasyr.
- Skär i trekanter.
- Smaska och ät!
49 svar
Hallonsnitt med vinbärsgele??
Hallonsnitt, eller rödvinbärssnitt?
Ska det vara hallonsylt tro? Men den ser så slät ut?
Åh! De där såg inte tokiga ut! Riktigt mumsigt! Det ska jag testa! 🙂 Och den nya bloggen ser jättefin ut Clara!
Oh så gott det såg ut :).
Ser gott ut och bilden väcker sötsuget. Blir till att ta en tur till kakburken nu tror jag.
Gillar nya headern skarpt!
Smarrigt!
Testade dina lammfärsbiffar igår. Namnamnam
Damn att jag har totalt sötsakerstopp i två veckor till! (försöker bli av med mitt galna godisberoende)
Heja! Skulle behöva göra samma här. Det går i vågor. Lycka till 🙂
Åh, mamma gjorde de alltid på jul förr så de är mina favoriter.
Tjusigt!
Funderar som de andra? Men man borde ju kunna använda vad sylt/gele som helst för variation?
HAHA!!Liknade först pizzaslices!!! Fräckt i trekanter!!=)
Vad gott det ser ut! Kanske det jag ska baka idag när mannen min fyller år.
Smarriga! Och kakfatet är verkligen galet fint! Har du gjort det själv eller kan man köpa det någonstans?
Hej Clara!
Först & främst vill jag tacka för den härliga inspirationen som du glädjer oss med runt om i landet!! Underbart!!! Lyssnar på era radioprogram på nätet eftersom de inte sänds här nere i väst, de borde verkligen sändas i hela Sverige! 🙂
Jag kommenterar aldrig (tråkigt kanske) några bloggar men nu har jag en fråga som jag undrar om du kan hjälpa mig med:
-Jag har försökt att önska dig som Vintervärd i SR i år men man får ju liksom ingen bekräftelse på att rösten har mottagits, vet du hur det ligger till?
http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=2071
Ha det toppenbra där uppe i det härliga norr!! 🙂
Jädrars vad gott det såg ut! Måste nog baka dem..
Ser otroligt smarriga ut och jag glädjer mig åt att du lagt GI. tjafset på hyllan eller i alla fall inte är en fundamentalist.
Mums!!
Vilka klassiska kakor! Så goda de ser ut!
Hihi, ser ut som pizza! : )
Snälla Clara det är så svårt att läsa Din blogg mot den mönstrade bakgrunden! Kram
Glöm den förra kommentaren, texten har halkat rätt igen!
Gott!
Du vet att jag har sagt att du inspirerar mig, i våras tog jag mod till mig och mejlade VF och frågade om jag fick skriva nåt, och då fick jag en artikel publicerad, nu har jag haft artiklar publicerade i lördags och idag, ( under kategorin nöje ) tack vare dig !
För annars skulle jag aldrig ha vågat, men du ger mig mod och kraft 🙂
KRAM på dig.
Vad underbart! Grattis till dig
Hur liten är en liten långpanna?
Åh, världens finaste kakfat!! Kakorna är säkert goda, fast på bilden ser de ut lite som pizzor… 🙂
Ser helt galet goda ut 🙂
Det låter jättegott, men just för att de ser ut som pizzor så ser de inte goda ut. Det blir liksom tilt i hjärnan! 🙂
hej clara. ursäkta att jag inte skriver med versaler. jag sitter och ammar och skriver med en hand.. i alla fall jag googlade på ett recept idag och snurrade in på recept.nu där jag såg ett avsnitt med Per Morbergs “den stora matresan”. då tänkte jag på dig och hur du lyfter fram husmödrar. han träffade en sån go tant från bohuslän som har arbetat med mat i 50 år. hon visade hur man gjorde fiskpudding m.m. verkligen att rekomendera
Det här är ju 1) ingen politikblogg 2) en tidningsblogg
Den bör väl inte konkurrera med politikbloggar och privata bloggar på Bloggportalen? Dålig stil att lägga sig där bara för att komma högt på listan. Syltbloggar finns det väl ingen lista för antar jag…
Hörru, ta och läs inläggen i kategorin Clara ryter ifrån. Där finns en hel del politiska ämnen. Jag är av den åsikten att politik platsar, inte bara på renodlade politiska bloggar, utan även bland syltrecept, inredning och vackra bilder. Kanske ännu bättre till och med?
Jag undrar också hur liten en liten långpanna är? Eller hur många gånger ska man dubbla satsen till en vanlig långpanna?
Haha vinbärsgelé, hallonsylt eller marmelad – spelar det någon roll?? Till alla som tycker det är konstigt att kalla snittar med röd vinbärsgelé för hallonsnittar: Syltsnittar! Det är ju samma sak alltihop 🙂 Men jag skulle gissa att det är lättare med gelé som inte är lika “rinnig” som vanlig sylt. Ta den smak du gillar 🙂
Ha en fortsatt bra dag! 🙂
…själv skulle jag nog inte vilja kalla det gelésnittar. Ni måste hålla med om att det inte låter särskilt gott :/
Vilket vackert foto 🙂
finfina 🙂
Åh, de såg goda ut! Ska nog ta och prova det här receptet i helgen!
Fiffigt!
Såg ju grymma ut! Men ännu grymmare är vaxduken som ligger under dem! Var har du köpt den?
Hejhej!
Det är mitt recept som Clara använt! *mallig* 🙂 1. För en normalstor långpanna kan nog två satser av smeten räcka. Jag har en mindre ugn än standard och då räcker det med en sats. En sats smet kan även användas i rund kakform med löstagbar kant. 2. Kakfatet har jag limmat ihop själv av ihopsamlade loppisprylar (fat, ljusstake, porslinsdjur m.m.) Jag använde glassilikon som lim. Idén kommer från en bok som heter “inred lantligt på ditt eget sätt” tror jag.. 3. Vaxduken är köpt på Hemköp där jag bor. 4. Varför undrar alla om hallonsylt? Det står väl inget i receptet om det? Fast det går säkert lika bra att använda som vinbärsgelé skulle jag tro!
Hopp och hej / Ida
Åh, vilken härlig bild, fina de blev <3
Ser jätte gott ut! Fast ja bakar sälla och om de blir så är de mest brownie cupcakes med vanilj frosting eller chokladkladd kaka… å lussebullar till jul då förståss 🙂
Testar ikväll. Ser sjukt goda ut…
Till både Clara och Ida- Idag lagade jag dessa snittar. Fantastiska! Snodde bilden av Clara så givetvis uppger jag henne som referens.
Men guuuu så gott de ser ut. Denna måste jag testa när ork finns (snart!)
De där såg ju otroligt smarriga ut! Kul att göra dem i tårtbitar 😀