Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

31 kommentarer på “Kvällsfika”

 1. Hej hej!

  Åh vad gott. Nu blev jag sugen på något att smaska på. Vilken tur att vi gjorde dammsugare i fredags.

  Du där det med att ha fullt upp, det bästa är nog att göra som du gjorde. Att lägga sig på sofflocket och pausa. Då brukar energin sakta komma tillbaka.

  Ha en fin kväll!

 2. Mmm, fikavarianten är fin den. Här körde vi den lite matigare varianten med bacontärningar och lingonsylt istället. Sen har vi lovat barnen tuppizza.

  1. Är det regionalt att säga plättar om de stora, istället för pannkakor? Och i vilka regioner i så fall? När jag bodde ihop med en stockholmare sa hon “just ja, du säger plättar istället för pannkakor – det gör mormor och morfar i Småland också”. Hade inte reflekterat över att det skulle vara något småländskt innan det. Men sedan dess har jag insett att de flesta i Sverige kallar det för pannkakor, och säger plättar om småplättar. Märkligt enligt mig. 🙂

 3. Mums vad glad man blir för ännu ett inlägg av dej Clara. Glad blir man. Tack och ännu ett god natt:) /Anna

 4. Åh, nu blev jag sugen på riktig blåbärssylt – sån som farmor gör bara man plockar tillräckligt mycket!

 5. varför heter den där saken som ser ut som en lite misshandlad (men jättegod) pannakaka plätt i norrland? är inte plättar per def små runda gjorda i plättlagg.

 6. Haha, jag sa just till min norrbottniska sambo “men, hon säger också plättar om pannkaka”. För mig som är från södra sverige är det där du gjort en pannkaka. Fast pannkaka är ungspannkaka i Norrland har jag fått lära mig. Och plättar det gör man visst inte.

 7. Du skrev tidigare också om kost som inte innehöll så mycket socker. Jag hoppas du vill dela med dig av fler sådana recept 🙂 God husmanskost men hälsosam sådan 🙂
  Plätten ser syndigt god ut! Bakade pannkaka på mandelmjöl och kokos i helgen! Superdupergott!!