Det sitter i detaljerna

Jag tycker att det är så himla viktigt att mat både är gott och vackert och gör gärna lite extra pyssel för att det ska bli så. Det räcker med små saker, de gör stor skillnad. Som att hälla mjölk från en flaska istället för en tetra.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

54 kommentarer på “Det sitter i detaljerna”

 1. Plus att glasflaskan håller mjölen kall om man har den framme under en hel måltid. Visst är det härligt när gott och fint samspelar så bra?

 2. Håller med! Har fått lite dille på att duka fint när vi ska äta här hemma. Inga fula kastruller och sånt – uppläggningsfat och karaffer ska det vara. 🙂

 3. Det handlar om att orka hålla vardagen lite gladare. En bukett på bordet, en ny spellista med härlig bakgrundsmusik, duka med finporslinet och putsa upp matsilvret, tända öppna spisen. Då är även blodpuddingen på tisdagen något du minns. Att sitta ner och prata med varann även i vardagen är ovärderligt i vardagshetsen!

 4. Nu börjar jag bli sugen på att köpa en mjölkflaska-har min mjölk i kanna idag. Började med det pga av att Arlas nya förpackningar gör att de måste stå i dörren där de inte håller så länge-och jag vägrar köpa icke-ekologisk mjölk när god ekologisk finns. Så grymt skönt att jag inte är ensam.

 5. Oj, vad jag blev glad att hitta hit! Tänkte om du hade helt och hållet slutat med bloggen… :O Tur var det inte så!

 6. Ja! Jag har en kompis som en gång beskrev sig själv som att hon alltid gör det lilla extra, alltid försöker sätta guldkant på tillvaron. Och det stämde verkligen! Nu är jag likadan.

 7. Håller helt och hållet med. Det gör sån otroligt stor skillnad! Jag brukade själv köra med att ha mjölken på flaska förr, men slutade för att jag inte fick bort den dåliga, lite unkna lukten som satte sig i flaskorna efter ett tag. Har du något knep för det eller häller du bara upp mjölk på flaska när du ska duka fram? Vi hällde över mjölken på flaska direkt efter att vi köpte den och hade den så i kylen sen..

 8. Men? förvarar ni mjölken i kylen så också eller häller ni bara upp det i flaska när det ska fram på bordet? Måste ju bli dåligt fort om man byter tetran mot flaska? Jag är alldeles för oduktig för att syssla med sånt där.

    1. Fast när man öppnar en tetra finns där ju också bakterier, och eftersom en tetra inte är tätslutande kan det lätt komma in andra bakterier där också:)

     1. man brukar väl använda en ren flaska 😉 och med flaska som just har patent kork så håller det nog bakterierna bra bortta,det är ju mycket mer tillslutande än tetran..

 9. …det var jättefint, fast Hjordnäras ekologiska mjölk har väldigt fina förpackningar med och på Norrmejeriers förpackningar brukar det ju alltid finnas något att läsa om jag inte minns fel, och det är väl inte så dumt, särskilt kring jul då det finns rebusar och sånt : )

 10. ja absolut. och motsatsen när halva matbordet är belamrat med tidningar, datorsladdar, block, kamera, laddare och en ful halvdöd blombukett med flugor i sprider mental olust redan till frukost. När man städar upp, sätter nya ljus i ljusstakarna, köper nya blommor på torget och dukar fint blir man på bra humör igen.

 11. Tänk om jag kunde tänka så som du gör, vad mycket vackrare min(vår) vardag skulle vara då. Här dukas det fram både tetra och kastruller direkt på bordet. Jag hatar nämligen att diska och det är egentligen bara på fredagar och helger (eller när vi har besök) som det dukas fram fint och ordentligt.

 12. Hej Clara!
  Dina “Clara ryter ifrån” inlägg brukar vara så klockrena. Riktiga käftsmällar åt samhället. Beundrar dig för att du verkligen står upp för din åsikt, fast du varje gång får 50 arga kommentarer som inte håller med.

  Nu jag gått och samlat mod för att själv skriva ett eget åsikts-inlägg. Förhoppningsvis har jag det lite lugnare i kommentarboxen, nu när det är första gången 😛

  Kram kram från elin

  1. Tack och heja på! Du kommer märka hur skönt det är när man får mothugg och det först är lite otäckt men man sedan inser att det inte gör något – man kan inte vara älskad och omtyckt av alla!

   Kram

   1. Tänk aldrig att man inte är älskad och är hatad när man får mothugg. Även ens bästisar tycker olika i många frågor. Kör på med debatten, det är nyttigt att ventilera synpunkter och man får en bättre uppfattning var man själv befinner sig i relation till omvärlden 🙂

 13. För mig känns det ännu finare att plocka fram tetran och läsa “ekologisk” på den. Då blir jag glad för att jag valt det bästa för både mig själv och miljön; lite egoboost i vardagen så där.

  1. Vad glad jag blir när jag läser det här! Visst känner man sig lite extra stolt då man står där på Ica, eller vilken butik det nu må vara och plockar ner den ena ekologiska varan efter den andra. För att vi har råd med det och för att vi vet att de ekologiska varorna smakar bättre. Jag hoppas alltid att folk ska smygtitta i min korg och få lite eko-inspiration, hi-hi..

 14. Det är detaljerna som gör helheten! Det finns alldeles för många trista och miljödumma förpackningar idag. Tänk om man slapp dem, både att tillverka och att slänga! Blir så ledsen till exempel av godispapper i skogen… men nu var det ju inte det det här handlade om! 🙂

 15. MEN! Tetran passar så himla bra i mitt minimala kylskåp. Och så behöver jag inte diska en extra grej heller! 🙂

 16. Håller absolut med! Köpte en fin glasflaska för flera år sen, men då jag fortfarande bor hemma har den blivit liggandes i lådan, tyvärr. Längtar tills den dagen jag får eget och kan ha allt precis som jag vill. 🙂

 17. Till middagen brukar det bli bättre. Tyvärr är jag så trött på morgonen att den dukas nästan i sömnen.
  Jag har en likadan gammal flaska. Nu kommer den fram på bordet. Tack för tipset!

 18. Åh, då vet jag vad som sk ainförskaffas från thrift-shoppen nästa gång jag går dit. Dessutom verkar den ta upp mindre plats i kylen, och i min bråkas det om utrymme som tusan.

 19. Oh ja, det är det lilla extra som gör livet värt att leva. och det är skönt att vara en person som ser och njuter av dessa detaljer.

 20. När jag var liten på landet skickades jag utav mormorn till kotanten med ett par stooora glasburkar som hon fyllde med fortfarande varm mjölk *Nostalgi*. Glas är ALLTID trevligare än oljig papp. Däremot har vissa mjölktillverkare vackra tetror, som någon uppe påpekat.

 21. Oj, det finns alltså folk som inte har egna kor som häller upp mjölken i en flaska eller tillbringare?

  Nä, jag bryr mig mer om maten i sig än inramningen och skulle nog tro att någon som hällt upp mjölken i flaska råkat ut för ett läckande paket eller som jag skrev ovanför, hade egna kor. Jag hade aldrig trott att personen gjort det för att det var snyggt, så överpraktisk är jag…

 22. Glasen har jag också. De är våra “kalasglas” med hållare i plast, gul med rött handtag där alla 6 glasen fortfarande är hela! Älskar min svärmor som tyckte att de skulle få fortsätta som kalasglas hos en småbarnsfamilj och inte gömmas undan.

 23. Men så himla fint och finurligt! Det är lite så att man önskar att de såldes på flaska faktiskt, som man kunde återanvända då såklart.

 24. Men du, tänk vad mycket mer tid du skulle få för ditt barn om du slutade opp med sånt där. Hälla över dryck i flaskor; SÅ YTLIGT!!! 😉

 25. Precis – vi brukar hälla upp mjölken i en kanna o med ens blir det mycket godare o mysigare. (måste ju dock erkänna att det var min mans idé)

 26. “tycker att det är så himla viktigt att mat både är gott och vackert och gör gärna lite extra pyssel för att det ska bli så.” här har vi ett exempel på ett harmlöst inlägg. ingen upprörs, lagom antal kommentarer. för att mjölken denna gång är till de vuxna. men hade du skrivit detsamma om barnmat, ojojoj… 😉