Klickade in på Ebbas blogg och såg en bild på barnmat hon gjort till sin lilla dotter. Genast är andra morsor framme och mästrar. Varför lägger hon onödig tid på att dekorera burkarna med tjusiga band? Snacka om att vara fåfäng! Den tiden borde hon lägga på att vara med sin dotter istället.  Andra är sura för att de automatiskt antar att Ebba genom att laga mat åt sin dotter ser ner på andra mödrar som inte gör det.

Tänk er att Peter Jihde på sin blogg skulle lägga upp bilder på massa fin mat han lagat till sin dotter. Tänk vilka kommentarer det skulle generera;  Vad bra att du lagar mat till din tjej! Helt rätt – snyggt jobbat! Ingen skulle väl inbilla sig att Peter gjorde detta för att andra föräldrar skulle känna sig sämre i jämförelse? Och skulle han istället skriva att han ger burkmat för att hans familj inte har tid att laga egen skulle väl ingen rynka på näsan åt det? Det är förståeligt att han inte har tid – han är ju Peter Jihde!

Det är i bloggvärlden uppenbart att allt kvinnor gör blir politik. Och som mamma är det omöjligt att göra rätt. För vad hade folk skrivit om Ebba istället sagt att hon bara gav sitt barn burkmat? Att hon prioriterade annat än att stå och göra puréer dagarna i ända? Jo, då hade det blivit ett jäkla liv! Usch vilken sorglig morsa som jobbar så mycket att hon inte ens kan ge sina barn hemlagad mat. Och stackars stackars barn…håhåjaja.

Det är svårt att vara mor. Det finns många som älskar att döma en mamma.