Finaste julstjärnorna till paketen gör man av muffinsformar. Släta ut ett gäng, fem stycken kanske. Lägg ovanpå varandra och klipp jack runtom med en sax. Vrid på formarna så att flärparna spralar ut sig (oöversättlig norrländska).  Sätt fast på paketet med en dutt lim mellan varje lager. Avsluta kanske med ett lacksigill eller låt vara som det är. Glöm inte att rufsa till stjärnan i håret.

Små minigranar till bordsdekoration eller att hänga i den riktiga granen med snöre får man genom att klippa ut sex små granar i papper. (Använd tex en pepparkaksform som mall). Lägg granarna på varandra och häfta en “trädstam” mitt på granen som håller ihop de olika papperslagerna. Vik sedan ut flärparna så att granen får grenar och kan stå upp.

Har man inte muffinsformar i skafferiet att dekorera med, kan man istället limma på tårtpapper på paketen. Det ser ut som stora snöflingor.

Ett fint paket görs ännu finare med en pappersgirland på toppen. Klipp centimetebreda remsor av fint papper. Klipp sedan av dem till 15 cm långa stumpar. Forma till cirklar och fäst i varandra som länkar på en kedja. Är man riktigt ambitiös fyller man hela julgranen med girlander.