Ös på ba’!

Slutet av december går alltid i en rasande fart och man kan inte hjälpa att känna sig lite snopen. Jag älskar jul och det är också anledningen till att jag börjar fixa redan i november. December är allt för kort för att klämma in allt pyntande, bakande och julmusiklyssnande som krävs för att tillfredsställa mina behov.

Fler hyacinter har nu placerats ut i köket. I ett gammalt litermått hänger den här lilla julgruppen. Limeskivorna har jag torkat genom att skiva och lägga på ett galler något dygn. Man kan torka dem i ugnen också men då förlorar de både färg och lukt och det känns ju lite synd, faktiskt.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

40 kommentarer på “Ös på ba’!”

 1. Vilket fint miniarrangemang! Hyacinter är fantastiska och jag är så tacksam över att jag inte är allergisk: vi har tre i köket, fem i vardagsrummet, två i arbetsrummet och två i sovrummet 😉 Det blir liksom inte jul utan deras ljuvliga doft. Och jag håller med dig, juletiden är allt för kort så jag gör allt för att njuta så mycket jag kan de veckor den varar. Dofterna, smakerna och ljusen är verkligen en batteriladdare när allt är mörkt och tungt.
  Glada julhälsningar till dig!

 2. Vi behöver all feststämning vi kan få i denna mörka, regniga december. Fort går det dessutom.
  Med hjälp av din bild kom på att jag kan klämma ner en hyacint vid diskbänken. Har liknande bestickkorgar där och då kanske det blir lite roligare att stå där om det luktar gott 🙂
  Maria

 3. Hej
  Jag tänkte göra strykvatten som du bloggat om, en fråga, var köper man ren sprit?
  God jul
  Sanna

 4. Underbart. jag älskar verkligen hyacinter. Saknar doften eftersom mannen är allergisk och jag funderar på att flytta ut honom under julen istället.

  1. Jag är allergisk mot massa saker och känslig för dofter men de vita hyacinterna doftar inte lika starkt och de funkar för mig. Kanske värt att prova innan du flyttar ut honom:)

 5. Jag har tröstat mig några år med att jag ska ta igen det något annat år. Undrar när det kommer. Men man får leva på hoppet.

 6. Åh, jag som älskar citrus har aldrig ens kommit på tanken att torka lime! Avsaknaden av denna doftande dekoration i mitt hem måste snarast åtgärdas.

  Förresten, ett tips till dem som har julklappsidétorka (och alla andra med, för den delen): http://www.bishozi.com Bishozi International Projects är en mycket fin grej. Får som ger ugandiska tonårstjejer bättre möjlighet till utbildning, bland mycket annat!

 7. Fint =)

  Hemma hos oss är det som mest “juligt” efter 1 januari. Då har lugnet lagt sig och vi behåller julstämningen här hemma…det är nästan bättre än tiden innan jul 🙂

 8. Du har alltid så fina tips! Jag har ett precis likadant litermått i min webbutik, ska kanske behålla den nu när jag ser hur fint det kan bli… 🙂
  Hälsningar Monica

 9. Å vad fint! Jag förstår helt vad du menar med att december är för kort, jag känner precis likadant…
  Hoppas turen vänder för dig nu så att kommande vecka blir bättre än den gångna!

 10. Och så drar det ju onödigt med energi att torka apelsinskivor och dyl i spisen. Mycket bättre om de kan ligga framme, och så doftar de ju så härligt under tiden!
  Jag håller med om att man får passa på att njuta under den korta tiden som är. Här åkte alla tomtar upp igår eftersom vi åker bort efter julafton.

 11. Himla fint pyssel-Clara! Nä julmusik, lussebullar, glögg och ljusslingor kan man nästan inte få för mycket av!

 12. Bra tips om att torka limeskivor “utanför ugnen”. Jag brukar torka apelsinskivor och sådär i ugnen, men det är ju som du säger – de tappar lite av sin färg och elegans. 🙂

 13. Fint! Mina hyacinter fick hoppa ner i en gammal kakform. Blev inspirerad av dina blåa hyacinter och att sätta dem i gamla kaffekoppar så jag tog och fixade det igår. Inte hunnit blogga om det än dock. Förresten gjorde de därsaffranskolorna du skrev om i slutet på november. Behöver jag säga att de redan är slut… 🙂

 14. Häj Clara!

  Igår såg jag det senaste avsnittet av Leilas söta jul. Jag har alltid älskat hennes program, men igår upptäckte jag något som gjorde mig så arg att jag bara måste fråga dig:
  Har Leila snott varenda idé om inredning och julpynt av dig? Hon har pepparkaksformar på krokar i köket som du, hon gav förslag på hemmagjorda julklappar liknande dina, hon slår in paket som du, med mera, med mera. Är du hennes hemliga stylist eller har ni bara så lika smak att dina tidigare jular med tillhörande pynt har flyttat in i hennes program?

  Bara något jag reflekterade över efter att ha fastnat totalt i din underbara blogg med hemmaodlade grönsaker, bakverk och loppisfynd. Allt som jag älskar! Du är som du heter:)

  1. Hejsan!
   Och jag tycker att det är precis det här som är det roliga med Clara. Eller hela tanken med den här typen av blogg. Att hon delar med sig av tips, förslag och inspiration så att flera kan ta del av det. Kanske kan man kalla det att “sno” ideér men i såna fall tycker jag bara att det är positivt.

  2. Tack för dina fina ord Melina! Jag är inte Leilas hemliga stylist så jag vet inte riktigt hur det går till. Men det är ju väldigt vanligt att man lånar ideer från bloggvärlden. Tex gjorde en av sveriges största klädkedjor en kollektion med min blogg som enda inspiration (och det fick jag veta bakvägen förstås – smickrande men också lite konstigt).

 15. Jag vet inte om det bara är hos mig det är fel (men det gäller på tre olika datorer, så jag tror inte det..) Men ditt nyaste inlägg är detta (från den 14onde) men om man går in via dina länkar på Facebook finns det en hel drös fler inlägg. Men de verkar inte ha dykt upp när man går in via underbaraclaras.com. Väldigt mysko, hoppas det löser sig snart!