Jag gillar husmanskost och särskilt om den är lättlagad, vilket den faktiskt ofta är – i motsats till vad många inbillar sig. Jag lagar rätt mycket husman och tänkte passa på att lära er en favorit.  Laxpudding. Galet lätt att göra, och galet gott. Perfekt sätt att ta tillvara på gravlax och potatis som blivit över. Det här receptet brukar bli ungefär tre stora portioner.

Laxpudding

Portioner

ca 4

Tid

ca 60 minuter

Ingredienser

  • 10 potatisar

  • Gullök

  • 200 gram gravlax

  • 3 ägg

  • 3 dl mjöl

  • salt och peppar

  • dill

Gör så här

  • Skiva potatisarna i tunna skivor.
  • Smörj en form med smör och lägg ett lager potatis i botten.
  • Strimla en gullök och fräs lätt, lägg ovanpå potatisen.
  • Lägg den gravade laxen i tunna skivor i ett lager ovanpå och lägg den resterande potatisen över.
  • Vispa upp äggen med mjölken, salta och peppra och klipp ner lite dill.
  • Häll över puddingen och grädda i 175 grader i ca 30 minuter.