Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

122 kommentarer på “Snövit”

  1. Ja det håller jag med om 100%, hur fint som helst.
   Ögonens isblå färg kommer fram mycket mer.

   Toppen!

   Kram Mrs G

 1. Oj, det här hade jag aldrig gissat, var stensäker på kort och rött eller blont igen. Spännande! Härligt långt är det också, är det löshår eller förlängning för så långt är väl inte ditt egna hår?

 2. Hej hej och tack för väldigt mysig, inspirerande och trevlig läsning. Funderade på om du klipper dig i en “miljö” salong. I Eskilstuna har vi en jättemysig där man satsar på miljövänligt tänkt rakt igenom (Frisör Tingsgården) Det tror jag är ett riktigt bra koncept!

  /Lisa

 3. Wow!
  Är det hårförlängning?? Eller är ditt hår sådär långt när det är plattat?
  Vad tyckte lilla B?? 😉

 4. Ohh, jag har suttit och väntat med spänning ända sen igår och det ser verkligen lyckat ut! Snyggt! 🙂

 5. Jättefint! Visst var det i Umeå du går till frisören? Får man fråga var och hos vem?

  1. Jag går alltid till Helen på WOW. Hon är underbar och så noggrann. Rekomenderas varmt

 6. Tycker det är så himla fint med mörkt hår och blå ögon. Du är verkligen snygg i alla möjliga olika färger och längder. 🙂

 7. Skitsnyggt verkligen!! Klär dig! Annars kan jag rekommendera henna och andra naturliga hårfärger (tex Logona) om man har kasst hår. Naturfärgerna lägger sig runt hårstråna och håret får en helt annan kvalité. I alla fall funkar det på mitt tjocka, torra och spröda hår! Nu ska jag bara hitta den ultimata färgen som funkar på grått hår…

 8. Jag som hade hoppats på dig i jätte blont hår som du är så fin i! Detta var lite för mörkt..

 9. Verkligen jättesnyggt! Vad fort ditt hår verkar växa, har för mig att du nyss hade lugg…

  Kram

 10. Så fint Clara! Nu blev jag sugen på att sticka iväg och färga mitt tråkblonda hår likadant. Plånboken säger dock vänligen men bestämt nej. Men nästa månad kanske!

 11. Nej då det ser inte svart ut, det ser ut att vara en jättefin brun färg! Verkligen snövit 🙂 Fint! Trevlig helg! Linda

 12. Hej Clara!! Vilket bra inlägg du skrev om alkohol. Jag dricker heller ingen alkohol och folk blir nästan förnärmade när man säger att man inte dricker alkohol. Ungefär som att man måste dricka vin till maten annars är man oartig…….Vad snygg i håret du blev förresten!!!!!! Kram Ingela

  1. Håller med dig Ingela! Känner också igen det där att folk blir förnärmade eller sura bara för att man inte vill ha ett glas vin eller en fördrink te.x. Konstigt egentligen, det är ju som om en person som inte dricker skulle bli sur på någon annan som vill ta ett glas vin till maten…

   & ja Clara det var, som alltid, bra skrivet! & jättesnyggt hår och frisyr! kraaam

   1. Dricker ibland, men oftast inte. Har faktiskt aldrig upplevt att någon blir förnärmad. Men jag inser att jag kanske har tur.

    1. Jag dricker heller (nästan) aldrig nåt. Tycker inte det varit nåt “problem” förrän nu när jag är över 30 och jag inbillar mig att de som inte känner mig så bra tror att jag är gravid…!

 13. Jag tycker hårfärg är roligt och snyggt på andra men avstår personligen från detta. De kemikalier som finns i bla. hårfärg lagras i kroppen och övergår till foster/spädbarn vid graviditet och amning. Ännu mer kemikalier hamnar i naturen när det spolas ut med duschvattnet. Jag har tyvärr inte hittat något alternativ som kännts OK och avstår därför. Åtminstone tills jag inte har för avsikt att skaffa fler barn.

  Tycker var och en får tänka efter och avgöra själv vad som känns rätt, men vill gärna sprida informationen då jag inte tror alla tänker på detta (jag vet tom. folk som köper kravmärkt för att undvika kemikalier men samtidigt färgar håret…de har liksom inte reflekterat över att det är samma sak).

  http://www.tv4.se/1.2136972/2011/05/13/hoga_kemikaliehalter_efter_harfargning

  http://svtplay.se/v/2669420/dokumentarfilm/underkastelsen

  1. Men det finns bättre alternativ. Jag färgar håret med henna. Det finns flera märken med naturliga ingredienser, en av dem är Logona! Men jag håller med dig att det är många som inte känner till det och tyvärr är det många som inte bryr sig eller orkar…

   1. Är man sen blond o färgar mörkbrunt måste man hålla på med kemikalier var fjärde vecka om man inte vill ha ful utväxt. Hellre henna då! Känns skönt o veta man har örter i håret!

  2. Men Clara kanske går till en ekofrisör? Vet att t.ex Ekonördarna på Lyckobacken går till en. 🙂

   1. Jag och “ekonördarna på lyckobacken” har inte alltid samma uppfattning om vad som är ekologiskt. Det finns gott om hårfärger som kallar sig naturliag och miljövänliga men som ändå innehåller många av de värsta kemikalierna (tex tints of nature och goldwells fuskekoserie). Det är väl helt enkelt svårt att få färg som att sitta kvar på naturlig väg, kan jag tro. Det räcker ju inte med att man petar in lite ekologisk olivolja i en konventionell produkt och kallar den ekologisk för att mitt ofödda barn eller framtida barn ska ta mindre skada. Hade det handlat om någon livsnödvändig medicin hade jag gärna chansat men hårfärg är ju långt ifrån nödvändigt.

    Tar gärna emot tips på helt kemikaliefria hårfärger men har inte hittat något bra alternativ (utom ren henna) som man kan använda för hemmabruk. Hos frisörer finns det några få ok alternativ (grön salong-godkända) men har inte hittat någon frisör i min stad som har dessa.

    Det kan hända att Clara har hittat kemikaliefria alternativ men det är ju inte henne jag riktar mig till utan kommentarsläsarna: Eftersom hon inte lyfter frågan tror jag det folk inspireras till inte riktigt är att färga miljövänligt utan att färga öht. och då är det ju bra med en liten påminnare till läsarna här i kommentarsfältet:

    Den första gåva du ger ditt ofödda barn är de gifter du samlat på dig genom livet. Det valet gör du redan nu och det är ett långt större val än mellan röd eller brun kaluffs. Välj (eller välj bort) hårfärg med omsorg!

   2. Hrm…insåg att jag lät väl rigid där. Självklart är det bättre med halvmiljövänliga produkter än omiljövänliga…alla steg i rätt riktning är POSITIVA. Men det finns många produkter som luras med sin image…jag kom själv nyligen hem med ett “ekologiskt” shampoo vars huvudingrediens var SLS…

    Och JA jag är EXTREMT petig med kemikalier då jag själv är astmatiker, alergiker (mot ungefär allt) har atopiskt exem osvosv… och vill gärna ha en bättre situation för mina barn.

    1. Det är full möjligt att få till Claras färg, om än med lite röda reflexer, med örter! Jag var
     själv
     silver-
     blond och
     färgade med olika henna- blandningar tills jag fick till en choklad-mahogny-brun färg. Men visst, mycket jobb att färga och svårt att hitta bra henna. Många är upp-blandade med kemikalier. Idag testar jag Sante’s 100% naturliga bruna färg. Får se om det funkade – vet man aldrig i förväg. Gillar man inte kemikalieroch har hopplös hårkvalite’, tycker jag absolut man ska testa att va henna-nörd!

 14. Jag håller med ovanstående om att jag är överaskad 🙂 På ett bra sätt! Himla snyggt är det med den röda klänningen/toppen, de blå ögonen och uppsättningen. I like very much!
  Du ser ut som en helt ny person. Coolt. Clara i rollen som.. Wait for it.. Clara! The sequal!

 15. Jaaaaaaaaa, vad glad jag blir! =) Den här färgen var exakt det jag rekommenderade när du för ett tag sedan frågade vilken färg vi tyckte du passade i. Du passar förvisso i alla nyanser du har haft (helt olika look, beroende på frisyr) men jag tyckte att chokladbrunt skulle vara en bra nyans. Grymt fin! =)

 16. Hej

  Jag tycker du ser väldigt tjusig ut i håret. 🙂
  Min dotter på 3,5år gjorde mig helt paff nyss när jag gick in på din blogg för hon visste direkt att det var “Claras” blogg jag var in på, sen hälsar hon att du har en väldigt fin klänning på dig! 🙂

  Hoppas du får en härlig helg med familjen nu.

 17. Så vacker du är! Färgen är top notch! Har du gjort förlängning också eller bara plattat ut lockarna?

 18. Jag har också varit blond med typ gröna inslag, så jag tog också beslutet att bli brunett och ångrar mig aldrig. För att motverka det gröna kan man annars blanda en påse askorbinsyra med en hårinpackning, inte för ofta bara för då blir man nästan ginger.

  Ditt hår blev förresten jättelyckat!

 19. Du ser verkligen ut som snövit 🙂 Fint! Ännu en orsak till att jag nog bestämt mig för att inte klippa håret nu på en tid..

 20. Fint!! Har du förlängning i håret? Vilken metod isåfall? Är i valet och kvalet om jag skall göra detta..

  Marie Olsson

 21. Jättefint!! Vad kul att hitta på något nytt. Du är fin i allt! Skulle nog själv vilja hitta på något nytt med mitt hår nu. Ha det så bra!

 22. Jädrar! Vad långt hår du fått. Riktigt fin kulör. Jag som själv bestämt mig för att vara för evigt blond efter alla turer med penseln (av rent praktiska själ), blev nu farligt inspirerad till att göra något irrationellt.

 23. Jag tycker mig se magen din på bilderna lite extra rund och utputande. Kan det vara så att fröken har en bulle i ugnen? Eller så kanske du bara har bakat liiiiiite för mycket gottis att mumsa på den sistone.

  1. “Jag tycker mig se magen din på bilderna lite extra rund och utputande. Kan det vara så att fröken har en bulle i ugnen? Eller så kanske du bara har bakat liiiiiite för mycket gottis att mumsa på den sistone.”

   Halloj! Vilket put ?? Wishful thinking och kanske förvirring av modellen på linnet som ofta används föra att “trolla bort” kurvor kanske..
   Du är jättefin Clara!!! HÄRLIGT 😉

 24. Jag har färgat håret halva mitt liv, bara för att jag haft en sådan “tråkig” råttfärg på mitt hår – men efter att jag läst dina inlägg och sett dokumentären “Underkastelsen” som du vurmat så för har jag slutat med detta – ända tills innan jul då jag hittade ekologisk hårfärg!!

  Nu är min stora fråga, när du som vet att hårfärg med alla kemikalier är skadligt för oss – blev det en ekologisk färg eller fick “vanity the better of you”?

 25. Vad härligt att se dina inspirerande hår-/outfit-bilder! Och tänk om man hade varit lika modig som dig att byta hårfärg bara sådär.

 26. Hejsan UnderbaraClara !
  Är det en hårförlängning du har gjort, ser att det är fler som undrar. Om du har det, är det äkta hår? Och vet du var det kommer ifrån?
  Kram,
  Julia

  1. Hej,

   jag är också nyfiken på hur du tänker kring löshår? Ser du några moraliska aspekter kring en skönhetsindustri där många kvinnor i ekonomisk beroendesituation säljer sitt hår till rika västländer?

 27. Så Snyggt det blev Clara! Jag blir så sugen själv på att färga mörkt, har aldrig haft det så mörkt. Hade tänkt spara ut min naturliga hårfärg (ljusbrun/mörkblond/råtta… “Kärt” barn har många namn;) Som jag knappt minns själv hur den ser ut. Men frågan är om jag har tålamod till det. Sen är man alltid rädd att man inte ska passa i något “nytt”. Är det inte svårt att bli av med en så mörk färg om man önskar bli ljusare igen?
  Må gott Clara!