Pimpad radio

Har ni sett vilken tjusig radio jag har? – Jag har fixat den själv! Själva radion är den här som kommer från Clas Ohlsson. Men eftersom jag hellre ville ha en färgglad pjäs så pimpade jag den med färg och röda stjärnor. Jag blev himla glad när jag fann radion på classes eftersom jag suktat efter en liknande radio från Roberts radio. (De kostar dock några tusenlappar för mycket för min plånbok – och inbjuder inte direkt till hemmapyssel).

Jag använde en gul vattenbaserad väggfärg och målade direkt på radion med en liten pensel. Det är ett precisionsarbete och man måste måla två varv. Jag använde ingen tejp för att täcka listerna utan tog bort färg som hamnat fel med en tops. När hela radion torkat skrapade jag listerna rena från ytterligare färgspill med hjälp av en liten kniv.

Stjärnorna gjorde jag genom att stansa ut dem ur röd självhäftande plastfilm. Till min hjälp hade jag en utstansare från Panduro. Man kan förstås också dekorera den med klistermärken.

Sedan klistrade jag fast sjärnorna runtom på radion. För att radio ska ge ett klätt intryck delade jag vissa av stjärnorna i hälften och fästade bredvid listerna så att de “försvann” under dem. Blir fint som snus! Tröttnar man på radion kan man plocka bort stjärnorna och måla om den i någon annan färg igen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

110 kommentarer på “Pimpad radio”

 1. Vad glad jag är att jag hittat hit! Pyssel, mat, färg och form! Nu står både dekorerade skor och en pimpad radio på min vill-göra-lista! Förutom en gammal pall som jag hittade i bråten i vår lada och som skall bli ett sängbord, är det tänkt.

  Ser fram emot att läsa om dina planer för köksträdgården. Insåg när jag läste här att jag inte alls behöver skala av gräset innan jag gör mina odlingsland. Jag gör dem upphöjda förstås!

  1. Det där var pyssligt och fint gjort. Bra initiativ istället för att kassera och köpa nytt.
   Läs gärna mitt inlägg om barnarbete och hur vi i västvärlden faktiskt bidrar till att barnarbete existerar genom vår hets efter billiga prylar. Jag vill gärna höra DIN åsikt.

   http://wp.me/p1uIV8-2Li

   Kram Mrs g

 2. Fint blev det! Gillar verkligen tipset om att låta vissa stjärnor försvinna lite i listerna, du har så rätt i att det ger ett mer klätt och proffsigt intryck 🙂

 3. Så vansinnigt snygg! Hundra gånger snyggare än opimpad. Åh, vad inspirerad jag blev nu. En ljusblå radio med fåglar på kanske? Längesen jag fastnade så mycket för ett pysselprojekt som inte var en stickning. Det känns liksom så oväntat att måla en radio.

 4. Vilket underbart pysseltips! Blev helt förälskad. Jag lånade din bilder och skrev ett inlägg om ditt pysseltips, självklart med länkar. Hoppas detta är okej, om inte säg gärna till så tar jag självklart bort bilderna.

  Du är så bra!

 5. Cute^^

  Men jag undrar vad det är för burkar som står bakom radion? jag kan utläsa Heinz och att dte är som söta djur men mer vet jag inte

 6. Åååå, så fin den ble!:) Jeg har savnet “Claras pyssel och DIY”! Jeg åper det kommer mer fremover:)

 7. Hej underbara du!
  Fick ett tips om din blogg och vad glad jag blev att jag kikade in:)
  Så kreativ du är!! Radion blev jättefin och så mycket mer personlig.
  Ha en bra onsdag -på återseende!
  Kram Susanne

 8. Helt underbar! Vill ge ett litet tips! Var på stan idag på lunch (Umeå). gick in på Indiska som har fått in en helt underbar kollektion kläder i glada färger, 50-talsinspirerat! Skitfint! Tänkte faktiskt på dig Clara! Direkt till vänster om entrén på Indiska. Bra priser dessutom. 🙂

 9. Jättefin, lyser verkligen upp! 🙂 Jag vill ha MER bilder från ditt härliga hus, kök, vardagsrum osv.!! Är så inspirerande, jag blir så glad av att se bilder från ditt kök! Själv är jag lite “försiktig” vad gäller mönster och färger (utöver på kökshanddukar typ) men börjar plocka in mer och mer…primulor t.ex. Tidigare köpte jag dem bara till mor&mormor, tänkte att det är snyggare med vita orkideer/vita pelargoner/gröna växter i mitt kök men nu vill jag också ha blommande blommor i olika färger!! 🙂

 10. Mycket snyggt blev det, och sjukt smart det där med att klistra halva stjärnor vid listerna, det var pricken över i.

 11. Clara
  Du är då för härlig, tur jag hittade din blogg. Tack vare sommarpratarna. Man blir ju bara så glad av dej. Nu ska jag grädda choklad scones och ta en stor kopp med apotekets roibos te. /anneli.

 12. Oj, vad fin den blev! Jag har själv en annan modell från Clas Ohlson, har tänkt täcka över den med washitejp, men det där är ju hur ursnyggt det också! Gillar färgkombinationen och stjärnorna

 13. Vad kul! Har sett den där radion många gånger på Clas Ohlson och har tänkt att jag ska köpa den, bara det att den ser lite tråkig ut. Tack för lösningen på det problemet!

 14. Du är så jädra kreativ! Tänk om jag kunde vara hälften så påhittig som du verkar va! Superfin blev radion, såklart! 🙂

 15. Hej Clara. Du är så klok på många sätt och jag håller med dig i det mesta. Men jag reagerar på att du liksom många andra använder just ordet pimpa. Hur ser du på att det har blivit ett så poulärt uttryck med tanke på vad ordet pimp egentligen står för?

  1. Jag tycker att det är bra! Om man tar ett fult ord och använder i ett fint sammanhang kanske man med tiden förändrar dess negativa klang!

   1. Jag håller med Hanna. Visst är det väl onödigt att använda ett kvinnoförnedrande yrke i positiv bemärkelse, och bidra till att förstärka den skeva bilden av vad som är positivt och negativt i samhället. Om du tycker att det är något bra att adjektivisera hallick, Clara, prova då att adjektivisera hora i positiv bemärkelse. Där har du dig en utmaning som i mitt tycke är betydligt mer utmanande. Tack för en jättefin blogg och för ögongodiset i form av den söta radion. Vänliga hälsningar Lina

    1. Appropå hora så så har jag läst en avhandling om just hur tonårstjejer på många ställen tagit över ordet hora för att killarna ska förlora sin makt när de säger det till tjejer! Genialiskt! Om än lite okonventionellt…

 16. Sen måste jag passa på o fråga en sak, ni verkar ju ha det så himla fint och mysigt hemma, väldigt personligt med många synliga detaljer, MEN, hur är det att städa? Jag frågar eftersom att jag nyss städat här hemma och vi har inte riktigt kommit på plats efter flytten, alltså inte så mycket smågrejer framme, men jag tycker att det tar evigheter(!) att städa, framför allt att damma av! Ljus, böcker, småprylar, ja, allt blir ju dammigt, så jag skjuter gärna upp på städningen tills den är absolut nödvändig, dammsuger gör jag däremot ofta, men det tar ju inte lika mycket tid iom att vi bara bor på 80kvm.

 17. Åh vad fint! Pyssel och DIY är min favoritkategori på din blogg, det blir alltid så fint. Sen orkar jag aldrig göra nåt själv, men jag tror alltid att jag snart kommer sätta igång… Jag blir inspirerad i teorin/fantasin i alla fall!

 18. Åh vad fin den blev clara! 🙂 jag har också köpt den radion, men tycker att det är lite väl dålig mottagning med den. Bytte den till en likadan som funkade bättre, men ändå inte helt okej. Hur funkar din? 🙂 kankse är vi som har kass mottagning i huset också haha. Tack för en uuuuunderbar blogg!

 19. Vad fin den blev.. och vilken rolig idè..
  Ska kanske se över mina egna grejer här hemma å se om man kan göra någon “ansiktsupplyftning” på nånting..
  Kul… Ha en fortsatt bra dag. KRAM

 20. Kanonsnygg! Nu kommer nog CO att sälja slut på dessa… hihi!
  Tack för finfina tipset och en rolig blogg!
  Må så gott! /åsa

 21. Riktigt bra tips! Jag blev med superinspirerad och vill göra själv MEN jag undrar över ljudkvalitén i radion, är den bra? Vi köpte nåt skrot på rusta som bara brusade. Det var värdelöst, ljudet vara bara halvbra om min sambo stod halvlutad över den med ena benet lyft snett bakåt…(you get the picture!). Men du har min som knäckt antennen så jag behöver inte längre ha den framme och reta mig på det dåliga köpet. Dock vill jag inte göra om min tabbe. Nån som vet nåt?

 22. Å fin fint, jag har en tanke på att köpa en och måla den mintgrön med körsbärsblommor på. Men än är det bara en tanke.

 23. Jag har sett originalet hos ClasO och skakat på huvudet. Sen tänker jag på pappas gamla radio som står i mitt förråd i barndomshemmet. En äkta model från tiden då de kom. Stålgrå och benvit med kromade detaljer.

  Medger att din gula ser betydligt fräckare ut än originalet.

 24. Du är en inspiration! Folk som håller på och orkar vara nedlåtande och tråkiga vet ingenting om livskvalitet, utan gömmer sig bakom en skärm någonstans i långa landet. Fortsätt vara du och ta ingen skit!

  Din pojk kan vara stolt över mamma! 🙂

 25. Vad fin den blev. Jag har en crèmevit och gillar den som den är förutom att mottagningen är kass!

 26. Hej Clara!
  Äntligen tar jag steget och lämnar ett litet avtryck på din mycket fina blogg. Jag läser det mesta med stort intresse och den “pimpade” radion var minst sagt inspirerande. Men det som fångar mitt intresse allra mest är dina reflektioner kring livet utanför storstaden. Jag ägnar mig nämligen åt forskning om landsbygdsutveckling och funderar dessutom själv mycket på min relation till mitt eget “glesbygdsarv”. Tack för mycket inspirerande läsning!
  Hälsar
  Lisa

 27. Ojojoj… tänk om man hade tid för sånt! Finns tyvärr inte på kartan. Men det är kul att se ditt pyssel. Fortsätt så.

 28. Superfint pyssel! Och för mig som länge suktat efter “originalet” men aldrig haft råd så får det nog bli ett besök till Clas Ohlson och färgaffären snart. 🙂

 29. Som du säger Roberts Radio är sjukt fina men lite väl dyra.
  Tänkt flera gånger ta en runda till Claes och invistera i denna radio, behöver en till köket
  Tack för insprationen

  Kram Marina

 30. Härligt! Jag slog faktiskt till på en roberts radio för nåt år sedan, självklart en ljusrosa, älskar den innerligt, men vilket bra budgetköp! Och den blev väldigt fin!

 31. Wow sikke fin den blev! Mega godt tip med Clas Ohlsson – jeg har også kigget på Roberts radio, og ikke købt en pga. prisen, men jeg kan da godt blive fristet til at købe Ohlsson’s radio 🙂

 32. Åh va fin! En sån tror jag faktiskt jag ska ge mig på att göra!

  Förresten så försöker jag ofta att läsa din blogg i min android mobil men det går inte så bra, går liksom inte att scrolla på sidan, ser bara översta vänstra hörnet 🙁 Lite trist för jag tycker att din blogg är så himla bra!

 33. Love your style honey!

  Verkligen en sån stil jag själv skulle vilja ha om jag hade förmåga att kunna klä mig snyggt!

 34. Jäklar vad snyggt! Och inte speciellt svårt (kanske så att en opysslig stackare som jag kan få till det 🙂 ). Ska prova fingerfärgen du skrev om häromdagen. Barnen blev eld och lågor när jag berättade om det. Tack för en mysig blogg!

 35. Åååå så läckert. Har en likadan radio, fast mörkröd/vinröd. Lite trist den också. Men man kanske ska pimpa den lite. Har precis hittat hit till din blogg, och med såna här roliga tips blir jag helt klart kvar. 🙂

 36. Hej Clara,
  Jag kommenterade för någon dag sedan att jag “snott” din stringhylla i köket och gjort liknande i mitt eget. När jag ser din radio så får stor lust att sno även den, attans så snyggt! Har en fin gammelrosa färg hemma som behöver målas upp.
  Tack för att du inspirerar så bra!

  Kram Anna S (Som i valiga fall inte är vare sig stalker eller härmapa!)

 37. ååhhh va snyggt!!! Jisses va kreativ & duktig du är!!

  Första gången jag halkar in här, men definitivt inte sista!! Blev sååå inspirerad av din blogg!! 🙂

 38. Vilken fin ide till pyssel, tack så mycket.
  Den radion får mig att tänka på min fars
  gamla rödblåa diamantradion i plast jag satt
  och lekte med som liten.

  Många tack för en fin och finurlig blogg.
  Lilla tant Evi

 39. Mycket snyggt måste jag säga och härlig inspiration.
  Det börjar bubbla i huvudet direkt.

  En anna sak… snälla snälla snälla Clara, vad är det för fin grårutig tapet du har??
  Pleace

 40. Visst blev den fin, men jag tycker att originalet är nog så häftigt. Har sett den i en mängd andra bloggar “opimpad”.

 41. Blev ju hur fin som helst! Jag gillar inte heller mönstret på den på Classes, men hade nog inte kommit på tanken att fixa den till min “egen”. Mycket bra idé!
  Hade förresten ingen aning om att pimpa kunde syfta på något annat, har inte ingått i min engelska vokabulär…tänk vad jag fick lära mig nu =) Så jag läser bara in den positiva meningen, att fixa till något till det bättre.

 42. Hejsan! Nu har även jag gått och köpt en radio på classes.
  Men tänkte fråga dig om du slipade lite på ytan innan du målade, för att färgen skulle få fäste lixom?..
  Jättehärliga tips får man av dig 🙂

 43. Idag tipsade vi om din blogg hos oss
  Lånade en bild från detta inlägget och länkade hit.
  Hoppas det var okej, annars säg till!
  Tack för en fin blogg!

  /Sandra

 44. Pingback: Fyndad radio |
 45. Åh vilken snygg! och vilken toppen ide att göra om något istället för att köpa dyraste varianten 😀 Jag har också tänkt att göra om min radio, den jag har är vintervarianten, ser ut som en lusekofta ungefär och den passade jag på att köpa på rea nu när de sålde ut dem. men min fråga till dig är, hur gjorde du med handtaget? lyckades du pilla loss plast pluttarna på sidorna eller hur gjorde du? Hoppas verkligen på svar 🙂