Frukostkick av smoothie med ananas

Högt kraftigt glas med gräddig ananssmothie och annans på min skärbräda.

Kall kick efter skön sovmorgon. Jakob stannade hemma från skolan idag och tog lillen på morgonen så att jag skulle få sova. Jag sov som en stock i tio timmar.

När jag klev upp hade Jakob storstädat huset! Nu känner jag mig lite mer som mig själv igen och för att verkligen bli kurerad häller jag i mig fruktdrinkar till frukost.

Den här ananassmoothien med ananas, mjölk, grädde, proteinpulver, och lite stevia smakade gudomligt gott på morgonkvisten (flera har frågat var de fina glasen kommer ifrån. De är köpa på loppis och jag har sett liknande på massor av ställen, brukar slumpas bort).

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

56 kommentarer på “Frukostkick av smoothie med ananas”

  1. Åh har nog missat att du varit sjuk, kanske för att jag själv är inne på tredje veckan med den här apsega förkylningen.
   Tror det satt sig ordentligt i bihålorna 🙁
   Morgondrinken såg inte helt fel ut och nystädat hem är toppen-speciellt när man själv slipper görat 🙂
   Heja städerskan säger jag 🙂

   Kram Mrs G

 1. Så fantastiskt att få sova ut någon gång ibland, det kan verkligen behövas. Och livet tenderar att bli så mycket bättre för alla inblandade med en utvilad mor i huset.

 2. Ser ljuvligt ut men jag tror verkligen inte på proteinpulver. Såg att en hel del som säljs i Sverige är förbjudna i Danmark. Mitt förslag: Ät en rågmacka med skinka och gurka eller något liknande. Dels bör man ha tuggandet för hjärnans skull och dessutom är proteinpulver just shit.
  självklart äter du vad du vill men jag bara stör mig så på proteinpulvret. men obs obs detta är inte ett elakt påhopp eller ondskefullt menad kommentar.
  Och bra att du fick en egen morgon med sömn. Sömn är ju faktiskt själva grunden för att man ska fungera.

  1. Jag tror inte heller riktigt på proteinpulver.. Nu vet jag ingenting om det egentligen med det känns så konstgjort på något sätt. Men grädde är suveränt om man vill stå sig länge! 😀

 3. Jag hör fler och fler som börjat med proteinpulver men jag förstår det inte riktigt. Varför behöver man det när man varken är kroppsbyggare eller äter särskilt dåligt? Kan man inte lika gärna hälla i lite rågflingor eller bovete, spetsa sin smoothie med kesella eller äta mer bönor i vardagsmaten?

  Nyfiken_tjej_89

  1. Fast det behöver väl inte vara så stor skillnad? Köper man ett bra proteinpulver så består det av vasslen från ekologiska svenska kossor. Det måste vä ändå vara rätt så jämförbart med kesella?

   Sedan är väl ändå sanningen den att merparterna av produkterna i proteinpulverutbudet är skit med massor av tillsatser och gojjs men dem kan man ju låta bli att köpa precis som man låter bli att köpa annan mat med skum innehållsförteckning.

   Använder inte proterinpulver till vardags men förr när jag tränade mycket brukade jag använda det till att baka mellanmålsbars som man kunde klämma i sig mellan jobbet och gymmet. Även där är färdigutbudet av usel kvalitet så det är ju bra att man kan baka själv.

  2. Nej “Lite mera”, de allra allra flesta behöver då rakt inget proteinpulver! Det är snarare så att vi generellt äter onödigt mycket protein i den här delen av världen. För mycket protein ger bland annat en onödigt stor kvävebelastning på njurarna.

  3. Vad jag förstått sänker det GI-värdet så blodsockret inte rusar i höjden och man blir mätt längre, men jag kan ha fattat fel. Använder aldrig proteinpulver.

   1. Är det så? Jag har inte förstått det som att proteinet sänker nivån, utan att fett och protein inte påverkar blodsockret eftersom inte något insulin behöver utsödras i kroppen (som utsöndras när man äter kolhydrater). Typ.. Men jag har inte superkoll 😛

    Men en sak vet jag i alla fall och det är att om man äter för mycket protein omvandlas det faktiskt till socker i kroppen….

 4. Jag kan tipsa om att jag har lyckats övervintra mina stevia med gott resultat. Det var inte alls svårt, den verkar trivas hyffsat med livet som krukväxt också även om den inte har samma fart som i växthuset sommartid.

 5. Här var det samma gråbruna frukost som alltid. Men igår fick jag minsann ett brödhjärta med falukorv, leverpastej och ett geléhjärta på toppen. Så ska alla hjärtans dag firas!

 6. Åh fy f-n vad härligt det lät!! Det är nog det jag behöver för att bli helt frisk. 10 timmars sömn och en ren lägenhet 🙂

 7. Hej Clara, jag gillar din blogg den har en så mysig atmosfär och är verkligen en glad färglick här i internetvärlden. Jag undrar; det har ju vart en sån debatt om LCHF på sistone och jag har märkt att du verkar äta mindra socker och övriga kolhydrater samt mer fett än “normalsvensken”. Följer du ngn diet typ LCHF eller hur tänker du? Kram

  1. Det gör hon garanterat inte. Ananas innehåller hiskeliga mängder socker! 🙂

   Jag tycker Clara verkar äta som “normalsvensken”, och drar ner på socker? Det är ganska mycket kak-och bullbakande här på bloggen tycker jag 😛 hihi

 8. Hej,

  Undrar lite om Stevia och hoppas att du kan svara. Vilket märke använder du? Är så sanslöst pigg på att testa, jag har läst mycket gott om det, men vet inte alls vilken av uppsjön av produkter jag ska testa. Förslag?

  Malin

  1. Jag vill varna lite för alla steviaprodukter som säljs i hälsokostbutiker och på nätet. Det är för det mesta rena lurendrejeriet: ockerpriser *1000.

   Stevia (sötflockel) är en kryddväxt ungefär som dill eller persilja, fast enklare att odla och växer supersnabbt. De galna överpriserna beror alltås inte på varan utan på att det är lite nytt och ovanligt. Stevia är definitivt inte dyrare att producera än socker, du får inte vad du betalar för helt enkelt.

   Klart man kan köpa i butik för att testa men vill du använda det i någon större utsträckning så odla den själv. Det enda problem jag någonsin haft med stevia är att man får aldeles för många plantor…men det är en hemst rolig ge-bort-present när man blir bortbjuden så då får man avsättning för överskottet.

   1. Det finns ju andra naturliga sötningsmedel som varken påverkar blodsockernivån eller GI-nivån, precis som stevia. Jag har sett att de faktiskt börjar ta in och sälja det i vanliga mataffärer (i alla fall i umeå). Sukrin har jag för mig att det heter. Det är helt ekologiskt och naturligt (alltså inga konstiga kemiska grejer). Fast stevia är nog billigare, om man kan odla det själv som personen ovan sa.

   2. Bra idé. Man kan köpa Stevia per internet i Frankrike ocksâ. Gissar att en smoothie med ananas, stevia och mjölk mâste smaka himmelskt 🙂 Kul att ge bort.

 9. Jag har ingen aning om vad stevia är? Är det någon slags tillsats som proteinpulver eller? 🙂 /Malin

  1. det är en ört som är många många gånger sötare än socker, som är BRA för tänderna och som stabiliserar blodsockret. Den går att odla i sverige dessutom =)

   1. Kan man köpa den i affären eller måsta man gå till en växtaffär och köpa frön och odla själv? låter spännande…

 10. Bra start på dagen! Det är fint när det finns människor omkring en som tar hand om en när man behöver lite extra ompyssling:)

 11. Sova tio timmar. Låter som en dröm!! Jag har inte sovit tio timmar på raken på över tre år… Men när mina barn börjar sova hela nätter ska jag ta igen det med råge!

 12. Hej Clara! Som du säkert fått höra förr: vilken fantastiskt vacker blogg!

  Vad är det för proteinpulver du äter?

  Kram /Ebba

 13. Hej finaste Clara!

  Jag måste skriva en fin kommentar till dig. Jag mår psykiskt dåligt av en rad anledningar. När jag tittar in på din fräscha blogg, med härlig header, ljusa fina färger, kloka texter och alldeles underbara bilder så blir jag verkligen gladare. Du får mig att bli gladare och se det fina med livet. Vad jag ville var väl egentligen att tacka för att du är du och tacka för det du gör.

  Jag hoppas du mår bra och att du fortsätter blogga. Du är underbara Clara och det ligger en sanning i det. Stor kram till dig från mig.

  1. Vad underbart för mig att höra! Stor kram till dg, hoppas att det snart får vända och att du får må bättre igen

 14. Mums, så gott det ser ut!

  Jag har länge varit sugen på att odla stevia. Nu har jag beställt frön, så jag ser fram mot att snart få söta min mat med den.
  Så gott det är med smoothies. Mitt mål med sommarens bärplockning varje år är att bären ska räcka till smoothies varje dag resten av året. Det kanske bara är jag som måste ha mål för att ta mig tid att plocka bär.

  Hoppas dagen blev bra efter den fina morgonen!

 15. Kan ju tipsa om att liknande glas finns bla på ÖB, min svärmor köpte i princip likadana där nyss för typ 15kr/st!

 16. Hej Clara!
  Först vill jag bara säga du är den första blogg som jag läser på morgonen och även nu den sista innan jag går och lägger mig. Jag älskar dina inslag i Go kväll och du har alltid så många härliga recept, bra tankar och ett lagom stort ego. Jag hoppas att allt går bra för dig, Jakob, Melker och Bertil! <3 <3

  Egoboostkram från Matilda! <3 <3

 17. Jag blir lika glad varje gång jag hör att du och Jacob verkar ha sån omtanke och sånt samspel med varandras behov. Det är fint och fler borde ha det. Ni är ett väldigt inspirerande par!

 18. Hejsan! Clara, skulle du inte kunna skriva ett inlägg kring proteinpulvret du använder? Vilken sort det är och hur du använder det? Det är ju en djungel där ute för en som träna och vill få ett extra tillskott med proteiner? Hur gör du ? 🙂

 19. Hej Clara! Vilken god smoothie. Jag undrar vart du köper stevia någonstans? Har letar länge efter det men bara hittat opålitliga internetbutiker.

  Tack på förhand!

  🙂

  /Hanna

 20. Underbart gott med ananassmoothie, det ska jag ta o göra någon dag! Och helt fantastiskt att vakna utvilad o att din kärlek storstädat o underlättat vardagen!