Söndagsoutfit

Det blev prickig klänning i kyrkan, men de vita pumpsen byttes i sista stunden ut mot converse. Var lite väl optimistiskt tänkt av mig. Allt på bilden är i alla fall second hand.

Vi har välsignats med en väldigt tillknäppt pojke med mycket integritet. Jag gör vad jag kan för att lura honom att skratta. Snurra runt fort funkar alltid. Själv log jag nästan inte alls innan ett års ålder. Jag var tvungen att ligga på laddning rätt länge. Men se bara hur glad jag blev! Även om mina föräldrar hann oroa sig både en och två gånger över att jag var så ointresserad av att skratta.

Ser ni hur Melker liksom tränger sig in på bilden? Han bara ska vara med när det vankas fotografering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

44 kommentarer på “Söndagsoutfit”

 1. Vet du va 🙂 Våran äldsta dotter skrattade knappt i början häller men idag är hon skrattokig, busar massor, skrattar massor och är en super glad 3,5 åring. Våran yngsta är nästan lika svårflörtad, det roligaste hon vet är storasyster. Kul att du oxå var sån Clara å att du har en liten skruttis som oxå gärna spar på skratten. Ha en fin måndag! kram

 2. Min tjej var också jättesen med att skratta. Har alltid varit hur go’ och glad som helst, men skrattet höll hon inne med. Hon är lite så fortfarande, 1,5 år nu. Bestämmer minsann själv när hon ska skratta. Men oj så härligt när hon brister ut i sitt allra vackraste kluckande skratt. De där som kommer ända inifrån magen.

 3. Hej Clara! Tack för en fin blogg! Jo jag har en fråga! Har ni haft dop för lillen? Hur resonerar ni kring dopet och den betydelsen dopet har? Tycker ni det är en fin grej, en otroligt viktig grej som kristen familj att göra, eller tycker ni man ska få välja själv senare i livet? Jag är själv inte kristen och vi har heller inte döpt vår dotter, hon får välja själv sen vad hon tror på. Skulle vara intressant att veta hur ni resonerar som är aktiva medlemmar av kyrkan! Kram!

 4. Ni är så förbaskat fina, alla tre! Jag tycker det är fint att Berra är lite svår och mystisk! och lika fint att Melker vet om att han gör sig så ypperligt bra på bild! Smålandskram till er! <3

 5. Clara
  Så söta nu är.
  Alltid fint klädda. Har börjat intressera mej lite mer för kläder nu, har inte haft så mycket intresse av det. Jag måste ha kläder jag trivs i annars känner jag mej inte bekväm. Skall köpa mej en knall grön vår jacka snart..
  Kram.

 6. Blir lite orolig över att ni tar med Bertil till kyrkan. Hjärntvätt i så ung ålder… Är det inte bättre att han får upptäcka kristendomen själv när han själv känner sig redo som du gjorde? Välja själv.

  1. Eller så får han delta i sina föräldrars liv precis som andra ‘hjärntvättar’ barnen med skoterturer, fotbollsmatcher och shoppingturer. Borde barnen inte få välja själva om de ska delta i sådant?

    1. Om han då ger uttryck för att han inte vill vara med i kyrkan slipper han då? Som att slippa fotbollen. Om man sen likställer religionsutövande med sport eller shopping så tror jag man är helt ute och cyklar.

     1. Det är ju det jag menar Jeanette… Han är ett pr! Man kanske skulle vänta med religionen tills han kan uttrycka vad han själv vill.

     2. Hur ska hon kunna fråga honom i den ålder han är? Senare så kanske man kan ta ett sådant beslut att låta barnet vara hemma men personligen tycker att så länge barnet måste ha föräldraöversyn hela tiden och båda föräldrarna vill gå till kyrkan så är det bättre för barnet att det följer med.

      Jag har genomlidigt timmar på skjutbanan, hela dagar med blöta skor vid en fiskesjö och timlånga shoppingturer med mina föräldrar som jag inte ville vara med på men mina föräldrar bedömde att jag inte klarade mig själv och jag därför fick följa med även om det inte var enligt mina önskemål.

      Ingen förälder kan dock tvinga ett barn till att ha en levande tro, det är upp till barnet och inget man kan tvinga på dem.

     3. Får han inte snarare fler möjligheter än någon som aldrig fått inblick i vad tro innebär? Jag är själv uppvuxen i en kyrkligt aktiv familj och tycker att jag har haft ett mycket större val en mina kompisar utanför – det är ett mycket mindre steg att gå ur än att gå med. Själv har jag valt att vara kvar, men det är baserat på min egen tro – inte på att mina föräldrar tog med mig till kyrkan som barn.

     4. Jag håller med Sally. Själv är jag uppvuxen i kyrkan (bildligt talat…) med en pappa som var kyrkvärd och båda föräldrar aktiva i t.ex. ungdomsverksamheten. I vuxen ålder har jag konstaterat att jag inte tror på gud men uppskattar fortfarande gemenskapen inom kyrkan, både vid gudstjänster och andra sammanhang samt kyrkans sociala arbete. Därför är jag fortfarande med i Svenska kyrkan och betalar med glädje kyrkoavgiften.

      Jag har mycket medvetet valt att döpa min dotter och deltagit i kyrkans barnaktiviteter och gudstjänster med henne. På så vis vet hon vad kyrkan är och vad kristendomen handlar om och kan sedan ta ett eget beslut utifrån det.

      Nu är hon åtta år och bär en barnatro som många nog har. Både jag och min man är icketroende och berättar det men tycker att hon har rätt till sin egen uppfattning.

 7. Det är så vackert o fascinerande med personligheter. Han ser väldigt medveten o klok ut. Så fina är ni båda två!

 8. Fina ni är! Min äldsta dotter skrattade/skrattar jättemycket, medans lillasyster är väldigt svårflirtad av sig. Jag blir nästan lite orolig ibland, men sen tänker jag att hon är lite mer filosofisk och djup av sig, och alla slags människor behövs ju här i världen.

 9. Så fina ni är och va sugen jag blir på nåt prickigt. Har ingen prickig klänning men an gammal kjol. Får nog bli den idag 🙂

 10. Hej och god morgon
  En sån fantastiskt vacker klänning som fick hjärtat att svämma över av glädje. Tänk att få vandra omkring i en flugsvampsmönstrad klänning. Det skulle jag gärna göra kan jag meddela. Inspiration
  Ha en fin måndag
  Vårhälsningar
  Emma

 11. Han är alldeles underbar!
  Min son är lite lik, mkt integritet. Släpper lös hemma m oss men hos andra iakttar han mest.
  Befriande att du skriver om detta. Omgivningen förväntar sig på ngt sätt att barn alltid ska vara glada och öppna. Har fått en del frågor och oro fr dagis. Nu när han kommit in där ordentligt skrattar han och busar massor.

 12. Åh, vilken fin klänning! Har letat länge efter nåt prickigt, gärna skor, men inte hittat nått “rätt”. Tack för inspirationen!

 13. Vår son var likadan när han var mindre, det var inte mycket som fick honom att vare sig skratta eller le. Så här i efterhand känns det som att han fokuserade på att ta in alla intryck, för nu när han är 1,5 pratar han i flerordsmeningar och har blivit en riktigt förståndig liten kille med massor av nyfikenhet och finfina lösningar på de hinder han stöter på. Han är nästan alltid glad också, så det tar han väl igen för de där månaderna när man verkligen fick anstränga sig för att få honom att dra på smilbanden.

 14. Är det ditt pysselrum där borta i bilden? Kan man inte få en liten sneak peak på hur det ser ut där inne? Var du ha på hyllorna/i lådorna, vad du inte klarar dig utan i pysselrummet…

  Förresten skulle det vara underbart trevligt med mer pyssel över lag tycker jag. Tex inlägget om radion inspirerade mig till att göra något liknande, mer sånt skulle vara kul tycker jag!

  Ha det bra.

 15. Hej!

  Vill börja med att tacka för en fantastisk blogg som jag läser ofta även om jag aldrig tidigare kommenterat. Idag är det dock dags, då jag känner igen mig så mkt i det du skriver! Har en underbart härlig, viljestark, charmig och cool tjej på 9 månader här hemma. Även hon är, såsom din son, väldigt sparsam med skratten -även om de kommer allt oftare nu för tiden. Och när de väl kommer sen, gärna vid lite otippade tilfällen, är det ju helt LJUVLIGT! Jag menar, finns det något som ger kärleksilningar i maggropen på samma sätt som ens barns skratt?! Tror inte det. 🙂

  Ha det fint!

  Mvh/ Ida

 16. Åh. Ja visst är det lätt att speciellt andra oroar sig över barn med starkt integritet. Min pojke är idag en mycket social och utåtriktad sexåring. Han tittade knappt på andra innan han var tre och uttryckte tydligt högt upp i ålder att de utanför familjekretsen inte fick röra vid honom, helst inte tala till honom heller. Jag tänkte precis som dig – att han är en pojke med ovanligt starkt integritet som behöver tid att betrakta världen innan han liksom deltar fullt ut. Jag är mycket stolt över den styra han besitter i det valet.

 17. Vet du vad? Jag är en av dom som tillhör den gruppen som har “stört” mig på dig trots att jag har läst din blogg under så många år.
  Som tur är så är jag vuxen nu och kan se tillbaka och inse att jag bara var avundsjuk.

  Du är enormt vacker och en så sjukt driftig ung kvinna.

  ///Ida

 18. Så rart! Jeg har akkurat samme kjole. Brukte den på min egen bursdagsfest for fire uker siden. Jeg kjøpte min prikkete kjole i Barcelona, på et rockabillyaktig vintage-sted. Hvor kjøpte du din? Underlig. Jeg lurer på hvor kjolen er fra og når den ble laget. Jeg kan sende deg et bilde av meg i kjolen! Jeg har et kjempefint belte til også:)

 19. CLARA DU ÄR SÅ SNYGG! Omg osv! Klänningen är jättenice och du är jävligt snygg i frisyren och hårfärgen!!

 20. Åh, vilken underbar klänning! Och vad fint hår du har! Och vad fin hela du är. (Lika bra att smöra på rejält när man ändå håller på, men alldeles omöjligt att låta bli när någon är så fin.)