Just nu håller jag som bäst på att planera sommarens odlingar. De ska utökas betydligt från förra året. Morötter och rädisor. Flera sorters sallat. Enorma mängder sockerärtor. Egen lök förstås, flera sorter. Frilandsgurka, squash och så kryddor. Stevia, oregano, basilika, pepparmynta, salvia, rosmarin, timjan. Tomater förstås, och jordärtskockor. Ruccola och rödbetor. Kanske lite mangold, bara för att man ska få lite självförtroende. Bönor vill jag ha också, även om det brukar misslyckas för mig.

Å om jag bara hade pengar att lägga på ett växthus – då skulle jag odla betydligt mer. Men får jag några slantar över är första prioritet faktiskt hönor. Komplett med tupp och allt! Det är ingen i Umeå med omnejd som har ett gammalt skjul, en lekstuga eller en liten barack som de vill bli av med förresten? Bara hojta i så fall. Jag letar efter något att husera hönsen i.