Mest efterlängtad

För någon vecka sedan låg meterhöga drivor kring husväggen. Nu har snödroppar tittat upp i rabatterna.

Det spirar överallt och löjtnantshjärtat börjar vakna.

Jag tar gummistövlar istället för näbbskinnsstövlar på hundpromenaden. Och bär kjol istället för täckbyxor. Sparken är undanställd i ett förråd. Adjöss me’rej.

Hej vår! Du har aldrig varit mer efterlängtad.

Vårtecken i vårt kök

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

41 kommentarer på “Mest efterlängtad”

  1. Nämen…… precis de här orden tänkte ju jag skriva! Jaha, så var det redan gjort!
   Ja nu är det våååååår! Sjung hopp fallerallan lej!

 1. Det sägs att det gör ont när knoppar brister.. Men jag tror inte att det stämmer 🙂 Här nere på västkusten är det ljuvligt just nu.. Man väntar liksom på att det bara ska explodera! Som tiden innan julafton.. Det är nästan härligast innan..

 2. Ja, det är fullkomligt underbart att våren är här! Solen värmer så gott, krokusar blommar för fullt och fåglarna kvittrar. Varje år glömmer jag bort hur fantastiskt det är och blir lika förvånad varje år när våren kommer. 🙂

 3. Åh, du har oxå hittat den fina retrokjolen! Är det Lindex?
  Jag svischade runt i min igår och kände mig lätt i sinnet!

 4. Underbart när jorden vaknar. De är så söta, det allra första, snödropparna och allt vad man kan heta. En bonnmora i stövlar är inte helt fel heller. Som pricken över IT.

 5. Vad härligt att våren nått er! Våra snödroppar slokar och istället plirar vitsippor och påskliljor upp mot vårhimlen. Underbart!

 6. Äntligen är det vååår! Det är fortfarande bra grått och trist och hästarna ser fortfarande ut som lermonster i hagen, men nu är våren på gång i allafall! Hejja hejja!

  /Sandra – Stolpås Gård

 7. Vår i all ära! En stilla undran bara.. Clara, hur känns det egentligen, innerst inne, när södra Sverige badar i sol, vårblommor och en massa plusgrader redan i slutet av februari när norra Sverige fortfarande har en sjuhelvetes massa kyla och snö kvar innan det börjar tina upp? Ärligt? Ni måste verkligen hata oss in the south..

   1. Midnattssol finns bara ovanför polcirkeln. Ni har rätt ljusa sommarnätter men det är långt ifrån midnattssol då solen skiner precis som på ljusan dag.

  1. Men jösses amalia…man kan väl inte vara avis eller hata nån för sånt? Ha..ha..Norrland är så vackert…

  2. Jag är inte ett dugg avis. Älskar norrland och framför allt höst och vinter, älskar kyla och mörker och knarrande snö och skulle inte vilja bo i söder (ja jag har provat) där det (oftast) inte är någon riktig vinter utan slask och regn och grått. Uppskattar knappt våren alls och inte sommar heller men nog tusan är det något magiskt när sommarnätterna är ljusa rakt igenom (nej det är klart att det inte skiner som på ljusan dag men det är aldrig mörkt, även en bra bit under polcirkeln…)

  3. Södra Sverige i all ära. Känns som det där inlägget mest skrevs för att provocera. Det är ändå lite lustigt då jag får höra så många från människor i södra Sverige att de är avundsjuka på oss i norr som har fyra riktiga årstider *om jag nu får provocera tillbaka lite ;)*
   En vacker och färgsprakande höst med bär- och svampplockning i den norrländska, tysta och oändliga skogen.
   En mörk och gnistrande kall vinter med mycket snö utan slask och grårusk. Man kan ta sparken till affären, ha snöbollskrig, åka pulka och bygga snölyktor.
   En vår som man först kan spendera ute på isen i vårvintersolen. Solen värmer trots att snön ligger kvar. Det är bara att gräva ner sig i en snödriva och sola 🙂 Sedan exploderar våren och allt frodas på nytt!
   Efter en magisk vår kommer den efterlängtade sommaren då solen aldrig går ner. Det här med ljuset skiljer sig mycket från norr till söder. De flesta sörbor blir chockade över hur ljust det faktiskt är.
   Det finns många fördelar med att bo i södra Sverige men jag skulle inte vilja ha en tidig sommar om det också innefattade en nästan obefintlig vinter (där det blir trafikkaos så fort lite snö faller från himlen) och en utebliven vårvinter!
   Jag tror det är ganska individuellt vad man vill ha och inte. Därför kan man bara tala för sig själv och inte försöka avgöra vad någon annan borde tycka.
   Underbara bilder Clara! Det är precis som någon annan skrev här, man går och väntar som man väntar på julafton!

   1. Jag har flyttat från västergötland till umeå och håller med om vart enda ord. Vill aldrig byta tillbaka, i alla fall inte ur väder-synpunkt!

 8. Så härligt att ha dessa blommor runt husknuten, nu finns det hopp om våren. Inget går upp mot den norrlänska sommaren med dess ljusa sommar nätter.

 9. Åh så härligt det ser ut! Här är det fortfarande en hel del snö och inte blev det bättre ikväll av att jag tittade ut o såg det snöa… Det kommer en vår! Snart I hope=)

 10. Clara
  Äntligen vår…härligt. jag var ut och fotografera mina snödroppar.
  Skönt när ljuset återvänt. Men jag är inte så förtjust i sommartid, så himla trött på morgonen och kvällen kommer snabbare.
  Kram

 11. ÅÅÅH VAD ROLIGT för B att upptäcka världen ordentligt utomhus i vår <3 Jag har världens bästa barndomsminnen från just flytta-ut-vår-sakerna och det rått fuktiga blöta sandlådorna osv… Kuuul!

 12. Och i göteborg har scillorna just börjat blomma i parkerna! Känns nästan som att det för tidigt?!

 13. Mnååååh, här snöar det och blåser svinkallt. Jag vill bara gråta, du bor ju längre norrut men det här får härmed kallas fjället! Renar överallt och is och snö, behuuu! : (

 14. Tack Clara för den fina bilden på snödropparna. En bra start på dagen då mitt jobb idag bara berör mänsklig tragik och missär 🙁
  Din blogg gör världen vackrare för mig. Tack

 15. Hejsan! Jag bor också i Västerbottens inland och känner samma glädje som dig över att växterna börjar titta fram ur snön! Titta gärna in på min blogg där jag visar hur jag renoverar och inreder det hus jag flyttat till. Det är min farmor och farfars hus från början och just nu är jag klar med vardagsrummet. Kika gärna in kategorin “Huset” för före-ochefterbilder! 🙂

  http://carpia.blogg.se/2012/march/vardagsrummet-fore-och-efter.html

  Ha en fin dag! / Carolina

 16. Denna underbara vår! Alltid lika härlig och alltid lika efterlängtad! Jag njuter och ser fram emot allt som ska komma:)
  /Ninni

 17. Jag älskar alla årstider jag bor i södra finland. Det har varit fina vintrar de senaste åren. Men det är något speciellt med våren då allt kommer till liv och det blir ljust.

 18. Jag håller med, just denna vår är så välldans efterlängtad, kan det vara så att när man har trädgård så blir det bara roligare och roligare för varje VÅR som kommer, man har så mycket planer å så är det så kul å se om man lyckades med de senaste projekten från året innan. Jag har massa jag vill se från förra året så som nysatta syrener och fläder i mänger!