Kaka med chokladtäcke och jordgubbar.

Schweizerkaka går hem i alla läger!

Vad kan gå fel när man blanda god choklad med finfin nötbotten liksom?

Så här gör jag min botten:

100 gram mandel

100 gram smör

2 ägg

2 1/2 dl strösocker

1 2/3 dl vetemjöl

Topping:

300 gram schweizernötschoklad

10 msk grädde

1 msk smör

Så här bakar du kakan:

Sätt ugnen på 175 grader. Mal mandeln i en kvarn eller mixa den i en matberedare. Smält smöret i en kastrull och vispa ägg och socker riktigt pösigt och vitt

Blanda ihop alla ingredienser till smeten och häll i en smörad form med löstagbar kant.  Grädda i ca 30 minuter. Den ska bli gyllenbrun. Låt svalna

Smält chokladen över ett vattenbad och blanda i grädden och smöret. Bred över tårtbotten och låt stelna i kylen.

Klicka här om du vill ha inspiration till fler recept på fikabröd.