Milkshake – mjölkskak med vaniljsmak

Högt kraftigt glas med milkshake och sommarrandigt sugrör.

Kall njutning med smak av frukt. Jag är uppvuxen med en väldigt hälsosamma föräldrar och vi åt nästan aldrig godis under vår uppväxt. Men något mamma brukade göra till oss ibland var mjölkskak.

Mjölk, lite kakao, banan och så någon liten skopa glass som kördes hastigt i mixern.

Jag brukar göra min egen variant till frukost ibland. Kakao, mjölk, banan, vaniljpulver och så lite is. Smakar namnamnam!!!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

38 kommentarer på “Milkshake – mjölkskak med vaniljsmak”

 1. Efter ditt förra inlägg så har jag bestämt mig för att lägga kommentarer i de få bloggar som jag följer. Därför…
  Ville bara tala om att man blir så himla glad när man går hem till dig!

  1. Bra uttryckt, “när man går hem till dig”. Nu vet jag inte om du faktiskt fysiskt går hem till Clara, men det känns som att när man går in på bloggen så står man och knackar på köksdörren och blir insläppt, tex på en god mjölkskak 🙂 Hemma gjorde vi mjölkdrink: mjölk och oboy, toppa med glass.

 2. Mumsig, men det är ändå inte min grej. För mycket ingredienser och för mycket disk. De få gånger jag gör sånt brukar det sluta med att jag äter upp hälften av ingrediienserna innan jag blandar ihop. Då kan man ju lika gärna äta upp resten också!

 3. Åh nu minns jag att jag typ levde på “banana-shake” när jag var liten. Hade problem med maten och det enda mamma kunde få i mig om morgnarna var banan mixat med mjölk och vaniljsocker. På helgerna med lite kakao också. Kan minnas precis hur det smakade nu.

 4. Väldans gott! Har ett till litet tips på vad man kan göra med bananer som blivit lite för bruna. Jag lägger dem i frysen och när vi är sugna på glass så mixar jag dem (lite tinade måste de vara) med lite honung, vaniljsocker och kakao (ev späd med lite vatten). Det är en perfekt vardagsefterrätt!

  1. Bra tips! Vi brukar också ta bananer som är på gränsen, dela dom i hälften, sticka in en grillpinne och stoppa i frysen. Blir “bananglass” på pinne och är jättepoppis som mellanmålsfrukt hemma. Simple as that! 🙂

 5. Det ser riktigt smarrigt ut! Smoothie är vanligt här i hushållet men en dag tänkte jag lyxa till det lite för pojkarna och blandade i glass, då jag mindes det som fest även från min barndom, men det ratades abrupt. Alldeles för sött och smakade inte alls som det skulle. Bra men lite snopet. 🙂
  Du har så vackra glas att servera i!

 6. Oj, jag hade aldrig gått med på att byta bort lördagsgodis mot en banandrink när jag var liten…hade nog inte så hälsosamma föräldrar som du=) Men jag gillar att du alltid delar med dig av dina recept, jag har provat massa grejer från din blogg och det har alltid blivit så himla lyckat! Riktiga skatter alltså. Tack Clara!

 7. Det är ju så bra med smoothies, man kan ju blanda ner nästan vilka frukter eller bär som helst. Sen går det bra att göra på fil i stället för yoghurt också, om man vill ha mindre socker i. Men bananen är svår att utesluta, nästan ett måste för att det ska bli bra!

 8. Vi gör likadant men brukar mixa i nåt digestivekex eller lite havregryn… Blir otroligt mättande och barnen (och jag) står oss länge på det som frukost, mellanmål eller kvällsfika….

 9. Ha ha, jag har aldrig funderat närmare över vad milkshake blir på svenska, mjölkskak lät mycket roligare! Och det är ju sååå gott! 🙂

 10. första gången jag gjorde slag i saken och tog fasta på ett av dina recept. jag hade allt hemma och det gick ju så fort:) hade i lite snabbkaffe (fairglobe) också när jag ändå höll på, mums!

 11. Jag älskar extra goda grejer, saker som förgyller dagen, särskilt när man är sjuk, som jag :-/ Jag provade att göra skaken, har lagt upp det på bloggen som jag och en kompis delar. Vore kul om du kollade in!
  Ha en fin vecka,
  Kram

 12. Köpte faktiskt ekologiskt Bourbonvanilj-pulver för första gången i förrgår och herregud, det är verkligen något helt annat än “vanillin”-socker!