Magiska klockslag

När klockan slår fem på eftermiddagen går jag bara och längtar till att klockan ska bli sju då lillen somnar. Jag är nämligen som tröttast mellan dessa klockslag och vill mest själv krypa ner under täcket och slockna. I vintras hände det att jag gjorde det också, av ren och skär utmattning. Då hade det ju redan varit mörkt i flera timmar. Nu däremot – nu skiner solen till elva på kvällen och nätterna är ljusa. Nu finns tid för att skriva, pyssla, sy en kjol, påta i trädgården, blogga, ringa en kompis. Gå en långpromenad runt byn. Så skönt att tänka på att det nu följer månader av sådant här. Jag tror faktiskt inte att jag hade stått ut med en enda dag till av vinter.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

29 kommentarer på “Magiska klockslag”

 1. Skönt att höra att det är fler än jag som väntar på de där två timmarna mellan middag och kvällsläggningen… Vintertid kan de där timmarna kännas extra långa då det är mörkt och tråkigt ute, men nu kan man ju faktiskt hitta på något tillsammans med barnen och då känns det både lättare och roligare för alla parter. För oftast är det ju inte bara vi mammor som är trötta efter middagen… kan vara tuffa timmar även för de små.

 2. åh, vad fint och mysigt det låter. själv går jag halv fem på eftermiddan och väntar på att de där 45 min kvar av jobbdagen ska rusa iväg så jag kan hem och vara med mig själv.

 3. Jag är också som tröttast mellan fem och sju, men så fort det blir tyst på barnen får man lite energi till att bara sitta och koppla av och njuta dem sista timmarna på kvällen 🙂

 4. Visst är det härligt! Du skriver så bra också så man blir riktigt sugen på att dra igång med någonting. 🙂

 5. Känner igen känslan precis. Den där förlamande tröttheten. Sen…när lite tid för återhämtning finns. Då spirar idéerna igen. Härlig tid!

 6. Själv längtar jag till det blir höst igen. Ska bli så skönt när mörkret faller…står av någon anledning inte ut med allt det här ljuset. Tråkigt när alla andra spritter av sommarglädje men alla är vi olika…:)

  1. Jag är precis som du. Älskar hösten, mörkret, regnet och den kalla, klara luften. Visst är vi få som skyr sommaren, men jag tror ändå att vi är fler än man kanske tror. Det är bara att vi “talar tyst” om det. Man FÅR ju inte säga “usch, vilket jobbigt väder” när det är en varm, solig majdag eller “åh, vilket underbart väder” när regnet öser ner. Det anses asocialt och man är helt enkelt lite knäpp…så jag brukar hålla tyst om mina preferenser och säga “vad härligt med sol” fast jag egentligen inte tycker det, för att småprata och verka normal…

   Värmen och ljuset är det jag tycker sämst om med sommaren. Att alltid vara klibbig och håret blir risigt och mitt humör påverkas verkligen av allt ljus. Jag blir trött, deppig och får ångest. Alla krav på att man “ska vara lycklig nu på sommaren” gör det inte lättare.

 7. En espressobryggare av något slag. Jag dricker inte kaffe själv men min underbara sambo gör det – och en vecka efter hans födelsedag har jag fortfarande inte gett honom någon annan present än en färdigmiddag på bemärkelsedagen. Skulle kännas bra att ha gett karl’n nåt!

 8. Hej! Jag och min man pratade precis om det. Så mycket ljus och så mycket tid att göra sådant man inte vill göra kalla mörka vinterkvällar. Nu gäller det att passa på. Kram

 9. Känner igen fem till sju-tröttheten. Min sambo jobbar till sju och ibland går jag bara och längtar. Ibland leker barnen jättebra, men inte alltid och då är de där timmarna så lååånga. När även jag börjar jobba blir väl de där timmarna de mest intensiva på dagen. Tack för fina inlägg! Nu drar jag till Baku och tar en paus i bloggläsande och skrivande.

 10. Jag kan inte heller annat än att instämma… Härlig tid som vi är precis i början utav nu! Såå härligt också med alla inlägg du skriver nu, och dina bilder är sååå vackra..underbart!!! Ha en fin dag i solen!!! 🙂

 11. Åh jag kan bara hålla med, Är själv Norrbottning och går som en zombie från Oktober – April pga mörkret men NU, Nu äntligen får man all energi tillbaka och plötsligt kan man inte somna på kvällarna den tiden man förr häll på att dö av trötthet. Länge leve midnatssolen 🙂

 12. Håller fullständigt med – vintern var alldeles för lång i år! Men det absolut bästa med att bo här uppe i norr är ljuset på sommaren!! Underbart, man blir pigg bara av att tänka på det 🙂 Ha en fin dag!

 13. Älskar våren. Njuter av ljuset. Kan inte se mig mätt på allt vårgrönt. Hade inte heller klarat en dag vinter till……..nu vill jag ha värme….så jag kan njuta varma, ljusa kvällar framöver!

 14. Jag har bestämt mig för att njuta av var vår timme, var försommar timme, var sommar timme, var dag bara njuta och INTE lyssna på de som redan nu börjar säga – ja men nu är det snart förbi – MEN det har ju knappt börjat!