Det Àr sÄ lÀtt att sitta och titta pÄ andra och tÀnka att de har det sÄ mycket lÀttare Àn mig. De har bÀttre förutsÀttningar. De har nog mycket mer tid, Àr mycket mer modiga, har mer stöttande förÀldrar. Hon har inga smÄbarn och han har ingen fru. Hon har inget studielÄn och han Àr typ född snygg med silversked i mun.

Jaha? Ok. SÄ kan det vara. SÄ Àr det förmodligen ocksÄ. Livet Àr sjukt orÀttvist. Men hjÀlper det dig att fokusera pÄ det? Du har saker som andra inte har. Saker som folk kan avundas dig. Och de brister som du ser hos dig sjÀlv kan lika gÀrna, samtidigt, vara dina stora styrkor och vad som gör dig speciell. De sidor jag kÀmpar mest med Àr ocksÄ de sidor som varit till störst vÀlsignelse för mig.

GrĂ€v dĂ€r du stĂ„r istĂ€llet för att försöka grĂ€va dĂ€r nĂ„gon annan redan stĂ„r. Det kommer inte att vara lĂ€tt. Jag Ă€r priviligerat medelklassbarn men det har varit skitsvĂ„rt för mig pĂ„ flera plan. Men vad Ă€r alternativet? Jag har gjort mĂ„nga saker i fel ordning. Jag bor i fel del av Sverige för att jobba med media. Gifte mig och fick barn alldeles för tidigt. Min mamma dog nĂ€r jag var 21. Jag kĂ€mpade i mĂ„nga Ă„r med panikĂ„ngestattacker. Jag har ingen utbildning för det jag gör. Jag har startat mitt eget AB utan att ha en enda företagare i familjen till hjĂ€lp. Jag hatar att mingla runt med mĂ€nniskor jag inte kĂ€nner. Jag har blivit lurad att skriva pĂ„ vĂ€rdelösa kontrakt. Jag har varit utfryst pĂ„ arbetsplatser och suttit fast i segdragna konflikter. Allt detta Ă€r ocksĂ„ vad som format mig. HjĂ€lpt mig till mĂ„nga kloka insikter. Inte fan ville jag offra min mamma för att kunna “lĂ€ra mig nĂ„got vĂ€rdefullt”. Men hon dog i alla fall. Och nĂ„got vĂ€rdefullt lĂ€rde jag mig. Det har inte varit lĂ€tt. Det Ă€r fortfarande inte lĂ€tt. Men det Ă€r vĂ€rt det.