Sjön gör sig bäst på avstånd

Igår hade både jag och lillen våra kompisar på besök. 

Vi gick till sjön och den vilda bebin tog sats för att göra magplask från bryggan i det djupa vattnet. I sista sekund fångade jag honom i tjocktröjan. Gruvlig besvikelse och mycken klagan blev resultatet av min insats.

Vi bestämde oss för att knata hem till tryggheten istället och bara betrakta sjön lite grann på avstånd. Mycket mindre dramatisk. I all stillhet, men mycket målmedvetet, ägnade han sig sedan åt att gräva upp alla frön jag precis grävt ner och vräka iväg dem över axeln. Jag kommer skörda rödbetor i gräsmattan hela sommaren. Lyllos mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

36 kommentarer på “Sjön gör sig bäst på avstånd”

 1. Det är så roligt med barn. De har sin egen vilja, om än inte alltid så genomtänkt, men det är ju charmen. Tur att du hann få tag i tröjan, jag tror inte han blivit så nöjd om han hamnat i vattnet!
  Ha en bra söndag!
  Kram Malin

  1. Ohh vilken tur! Undrar om det där att slänga sig ut i vattnet (att barn saknar lite respekt för vatten) har att göra med att de flesta barn idag går på babysim?
   Bara en fundeing?
   Jag tycker inte att barn ska vara rädda för att bada eller ara på havet, men en viss respekt och förståelse för att det kan vara farligt med vatten, havet, sjöar etc är nog nyttigt att lära de små tidigt.
   Flytväst kanske när man vistas även på bryggor?

   Kram Mrs G

   1. Det beror nog på hur man gör på babysimmet. Vi har inte gått på “riktigt” babysim i grupp men läste lite om babysim i böcker och har spenderat mycket tid i simhallen med vår tjej som nu är ett år. Om man ska utgå från det vi läste så handlade det dels om att bli trygg i vattnet men framför allt om att lära sig just respekten för vatten. När vi har lekt i simhallen så har vi “övat” mycket på att man kravla sig upp någon om man hamnar under vattnet, att man ska gå försiktigt från kanten, kunna slappna av och flyta istället för att paniksprattla osv… Så om babysim utförs på “rätt sätt” så är nog meningen att öka respekten för vatten och ge även små barn verktyg att klara sig så bra som möjligt om olyckan är framme.

   2. Vi har gått på babysim med våra barn och simmar fortfarande 5 år senare – Det första vi lär våra barn på vår simskola är att man får ALDRIG hoppa i vattnet utan att mamma eller pappa säger att det är ok.

  2. Han ler ju aldrig. Är du inte rädd för att han är ett olyckligt barn? Vad har du gjort för fel lixom? SKÄMTA!

   Det var inte så smart av honom att slänga ut alla frön. Inte heller så smart av dig att låta honom slänga ut alla. SKÄMTA IGEN!

   Skämt å sido, barn e inte kloka!

 2. Drunknar gör man ju bara en gång så det är nog en smart idé att hålla sjön på avstånd.
  jag har en hund som gräver upp allt jag planterar.

 3. Hahaha! Jag gjorde samma sak när jag var i den åldern tydligen, fast jag lyckades få till ett magplask innan någon hann ifatt! Lyckligtvis var jag lätt att fiska upp och väldigt tillfreds med hoppet, så varken gråt eller tandagnisslan följde. Skönt att ha den inställningen till livet – trots magplask glad över att ha hoppat!

 4. Jösses ja, de är snabba de där små liven! 🙂 Vår yngsta stod på näsan i vattnet i går – plöjde ut (ja, här går det att bada redan!) från stranden innan vi hann reagera och stöp framåt, så mannen fick plocka upp en gallskrikande tjej. Men det gick bra. För bryggor kör vi med flytväst, men jag vet inte hur små sådana man kan få tag i? Borde ju finnas till de som är så små som B.

  Charlotta
  http://blogg.familyliving.se/tillbakadaralltborjade/

 5. Vilken bild på den trumpna Bertil! Och grattis på mors dag Clara! Kanske är det mer kutym att bara säga grattis till sin egna mamma, men äsch – det blir ju så tråkigt, så grattis ändå!

 6. Ja de är härliga de små, men även krävande! Vi bor vid vattnet och präntar in att man inte får gå ner dit själv. Det funkar, men litar på dem det gör jag inte helt.

 7. Det spelar liksom ingen roll att barnen har hinkar, spadar, sandlåda och en massa annat roligt, de vill ändå bara ta mina trädgårdsredskap och gräva i mina land. Jag använder fiberduk och det hjälper liiiite mot krafsande barnahänder. Har du redan sått rödbetor? Då kanske jag som bor lite längre söderut också törs så mina idag.

  Lycka till med busfrön och andra frön!!

 8. Jag älskar oxå sjön, men jag får bara sova och sova den här helgen. En gåva – att kunna det. (Sova bort en hel PingstSol alltså.)
  ZZzzzzzzZzz lite till – kul med lite bloggpauz bara, du Underbara.

 9. Gu va söt! Min lilla Ebba är precis likadan, gallskriker och “förstör”, och sur när man avbryter eller säger till, men precis lika underbar och go och fantastisk och nyfiken, de är för roliga helt enkelt, och puh vilket kämp att hålla reda på, älskart!

 10. Känner igen det där med fröna. Man får bara hoppas att det blir kkvar något i odlingsbädden när dottern varit framme! Det blir ju bara än mer intressant att gräva där när mamma och pappa säger “NEJ!”, då måste där ju vara något spännande.

 11. Vi satt på våra barn flytväst redan från början, så var de vana sen = inga diskussioner. Tyvärr sjunker små barn som stenar så flytväst är ett måste.

 12. Brr, har ni så kallt däruppeatt B är klädd sådär – och så outslaget ännu? Sverige är verkligen avlångt… Här i Sthlm har vi kokat bort idag, barnen har badat plaskpool och alla varma kläder för längesedan nerburna i källaren. Tack och lov.
  Men fin är han, om än trumpen. Ja, hjälp, den där åldern då man inte hann nästan någonting för alla små eller stora olyckor och äventyr som de hann med. Lycka till!

  1. Nej det är jättevarnt här också! Idag bar jag bara bikini. Men det blåste så mycket så bebisen fick ha luvan på igår!

   1. aha! Ja, där ser man. Vinden är kall fortfarande och idag är det bara 10 grader i huvudstan. Brr!