Melonsallad

Jag gillar verkligen melonsallad. Här har jag gjort den på vatten- och honungsmelon, fetaost, salt, peppar och så lite spansk ölkorv i tunna flisor. Enkelt och så gott! På sommaren vill jag bara äta sallader och kall mat. Och det bästa är förstås att man hittar nästan allt i sin trädgård. Men i år är skörden jättesen. Den här tiden förra året åt jag lite allt möjligt men i år har det knappt tittat upp något ännu. Jag väntar otåligt!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

21 kommentarer på “Melonsallad”

 1. Tänk att du kan få något så enkelt och vardagligt som en sallad att se så vacker ut, jag imponeras ständigt 🙂 Dessutom blev jag grymt sugen på sallad nu så det får det nog bli till lunch här med.

 2. ameh guva gott det ser ut. detta måste jag göra – är också bara sugen på kall mat på sommaren… det där med fetaost och melon introducerade min vän för mig för något år sen eller två. de passar verkligen ihop… supergott juh!

 3. Visst är det lustigt det där att kroppen kräver, att man känner sug, efter helt olika typer av mat beroende av vilken årstid det är?
  Sallader och kall mat i allmänhet är inge som jag skänker en tanke på hösten, men nu är det det enda som man vill ha.
  Dock gillar jag inte alls frukt i vanlig mat och definitivt inte i salladen.

  Odlar ingenting själv men köper grönsaker, rotfrukter och bär som odlats lokalt här på Bjärehalvön.
  Smakar fantastiskt.

  Kram Mrs G (Avundsjuk)

 4. Ser härligt ut. I år är det premiär för mina gröna (eller inte gröna fingrar, vi får se)… Än så länge är det bara några små sallasdblad som vågat sig upp i planteringslådorna. Bättre lycka har jag haft med blommorna som vi planterade tidigt i våras så nu kan jag njuta av mina rosa pioner, nävor, trift m.m=)
  Ha en underbar tisdag, hoppas solen skiner på er=D

 5. Här i södra Spanien är favoritmaten på sommaren den kalla tomatsoppan gazpacho. Jag tycker att konsistensen är för lös så jag föredrar salmorejo, en variant från Córdoba. Till den kan man servera gurka, lufttorkad skinka, lök, paprika och brödtärningar hackade i små bitar, som tillbehör. Jättegott!
  Här har jag skrivit ned receptet som vi fått från min sambos familj:
  http://casaannika.blogspot.com.es/2012/05/recept-pa-salmorejo.html

 6. Kan du växa meloner i växthuset? är lite nyfiken, själv måste jag hålla mig till mina balkonglådor och där har basilikan dränkts av allt regn tyvärr!

 7. Kika gärna in på min blogg jag startade för 1 månad sedan. Den har redan växt till en av de mest lästa och största bloggarna på vimedbarn.se

  / Annika, ung blivande tvåbarnsmamma från Göteborg

 8. Ytterligare ett litet tips är att skära vattenmelon & fetaost i snygga kuber, trä dem på tandpetare med ett mynta-blad…himmelskt gott, enkelt & fräscht som drinktilltugg eller bara som de är…

 9. Gud vad gott det såg ut! Måste jag testa. Håller med; kall mat är gott på sommaren -även om det i skåne just nu känns som typ oktober eller nått!

  Ha en bra dag!
  Kram SOfie

 10. Jag väntar också! Igår skördade jag första salladen och spenaten, det var små, späda blad, men äntligen börjar det komma igång i alla fall. 🙂