Tårtbak i köket med jordbubbar på köksbordet.

En kraschad sockerkaka kan räddas och återuppstå som smarrig jordgubbstårta!

Någon frågade mig om jag aldrig misslyckas när jag bakar, det verkar ju alltid bli så bra och gott på bloggen.

Men det gör jag så klart.

Både när jag bakar andras recept och när jag kreerar mina egna. Ibland slutar det i katastrof och kakorna åker i komposten – men ibland blir det riktigt gott ändå!

Tårtsmet med jordgubbsbitar i sockerkaksform.

Som när jag för några dagar sedan skulle baka en kardemummakaka med jordgubbar och rabarber.

Jag återskapade receptet fritt ur minnet och det gick ganska bra till en början.

Men efter gräddningen, när formen skulle vändas upp och ner brakade hela kakan samman och liknade mest en otäck köttfärs. Vad göra?

Jordguddsspäckad tårta av kardemummabotten och grädde och jordgubbar på tårtfat av glas.

Så räddade jag min kraschade kardemummakaka:

Eftersom det faktiskt inte var något fel på kakan i sig själv så mosade jag den lätt med en gaffel.

Sen bredde ut den på ett tårtfat och lät den svalna.

När den svalnat klickade jag bara över grädde och dekorerade med jordgubbar och pepparmynta.

Det blev riktigt bra!

Smaken var lika god i alla fall.

Ett annat alternativ hade varit att göra någon slags version av cake pops eller arraksbollar, som båda görs på kaksmulor.

Har man inte ingredienser till det hemma just när kakan misslyckats, kan man smula sönder kakan och frysa in och ta fram och göra färdigt en annan dag.