Puderrosa

Jag försvinner i ljusa varma pasteller. Jag har aldrig passat i blekrosa, beige, ljusgult eller sandfärgat.  Mina bästa färger är bjärta. Plommon är fantastiskt fint till mina ögon, blått passar också bra. Grönt, rött, knallcerise funkar alldeles strålande. Men när jag hittade den här puderrosa godbiten på loppis för en tia kunde jag inte låta bli. Den är superskön och med lite färg kring ögonen och en aning solkyssta kinder funkar den rätt bra ändå. I januari däremot – not so much. Bäst att passa på.

Kolla gärna in mitt inlägg om sommarsminkningar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

56 kommentarer på “Puderrosa”

  1. Det kanske bara är jag, men jag ser det inte som en komplimang att vara “knullbar” (av någon annan än min partner åtminstone). För övrigt är Clara väl lite ung för att vara en milf?

    1. Även om man det självklart inte är “något fel” att vara knullbar (utan tvärt om trevligt) kan man diskutera hur bra/ trevligt det är att vi påpekar det om varandra?

     SNYGG DU ÄR! fokuserar på hur personen ser ut, MILF på hur gärna någon annan vill ha sex med en.

     1. alla har olika associationer på ordet milf. För mig är det något en säger på skämt med glimten i ögat. En milf är en snygg mamma för mig det behöver inte handla om att en vill ligga med mamman ifråga, inte som ordet har bytt innebörd idag.

    2. Har Clara sagt att hon vill vara åtråvärd (för bloggläsarna) då? Har hon bett om utvärderande kommentarer kring sitt utseende?

   1. ung för att vara milf?? en milf kan vara fast 15 år. betyder ‘mother i’d like to fuck’. är hon inte tillräckligt mamma menar du? 😉

    milf betyder ju att man är attraktiv. det är ju lite modernt och roligt ord istället för att säga snygg osv. jag skulle inte se det som negativt, även om jag bara vill bli -det- av min man i framtiden. 🙂

    1. MILF syftar på någon som är gammal nog att vara _ens egen_ mamma.

     Även om båda handlar om att bedöma utseende tycker jag att det är milsvid skillnad på att säga att någon är snygg och att man vill knulla någon, vilket är vad man säger med uttrycket MILF.

  2. Riktigt konstig kommentar! Uttrycket milf kan kopplas till porrindustrin och det är mycket nedvärderande att kalla en kvinna det. Jag antar att du är rätt så ung och jag måste säga att det oroar mig lite hur vissa tjejer har en alldeles för nedsättande atatityd mot kvinnlighet. Att värdera sig själv eller andra via hur ‘knullbara’ man är, är att återigen se kvinnan, alltså sig själv, som objekt. Jag skulle bli riktigt illa berörd av en sådan kommentar, även om den kom från min man.

   Ps. Jag är själv en ung mamma, snygg och gillar få beröm och att känna mig fin. Jag är alltså inte bitter. Men ett objekt, det vill inte vara!

   Och Clara, fin bild, vacker tjej och snygg tröja!

   1. asså, jag tror, som någon sa, att alla har olika accosiationer till ordet milf. om jag säger milf till någon så menar inte jag det som ett objekt. jag menar att det är en snygg, attraktiv människa. speciellt eftersom jag är tjej så har jag ingen milf. men jag kan ändå säga milf till någon, då menas liksom att det är en snygg, fräsch mamma. tänker inte just på det med knullet utan allmänt sådär. tänker att det har blivit mer ett uttryck i folkmun (ungdomar mest), och att folk inte alltid menar att man själv personligen skulle vilja knulla den man säger det om. alltså inte bokstavligt att man vill knulla den personen utan mer att det är en snygg å fräsch människa, som sagt. positivt alltså!

    1. Det är väl det som är problemet. Att man inte säger det man verkligen menar (snygg och attraktiv, till exempel) utan använder sig av begrepp som faktiskt betyder något annat (en person jag skulle vilja knulla, till exempel). Nog för att språket utvecklas och ord får nya betydelser, men så lång upplever jag inte att förkortningen M.I.L.F. har kommit, att det blivit ett eget ord som betyder något helt annat än Mother/Mature I’d Like to Fuck.

 1. Håller med! Jättefin till ditt hår och dina grå/blå ögon! Om du har tid/lust någon gång hade det varit kul om du ville berätta hur du stylar dina tjusiga lockar. Dom ser så naturliga o fina ut.

  1. Har för mig att hon gjorde det för ett tag sedan, kika tillbaka i arkivet så hittar du det säkert 🙂

 2. Men snyggo! Går själv ofta och tittar på ljusa rosa och beigea plagg när jag ska shoppa men vet att jag inte passar i det alls, även om det kan vara himla snyggt på andra. Undrar också om du kan bjuda på nåt knep för att få till dina fina lockar, very stylish.

 3. Du ser helt fantastisk ut i rosa! Pasteller är min absoluta favoritfärger på kläder och i synnerhet rosa. Vill allt se dig i fler pastellfärger innan sommaren är slut!! 🙂

 4. Min första tanke var: Men jösses, så vackert! Och så läste jag att du inte tycker du passar i det och tänkte “men det är ju jättesnyggt”, läste vidare och såg att du gjort ett undantag så här på sommarn. Helt rätt tycker jag 🙂 Och så fick jag tips på hur man som ganska mörk faktiskt KAN se bra ut i pastell. Supersnyggt!

 5. Den klär dig verkligen! Även om du nu har mörkt hår som “bjärtar” eller livar upp så har jag en stark misstanke om att denna tröja också skulle sett kanonbra ut på dig om du var blond eller rödhårig också. Och blir jättefint i vinter med snövit hy och mörkt hår, om du har kvar det då 😀

 6. Blir också sugen på pudriga färger så här års fast jag som dig inte passar så bra i dem. men du ser supersnygg ut i tröjan tycker jag! och de där med att du måste vara mycket ensam. Är exakt samma för mig. Och mer påtagligt blev det efter man skaffat barn 🙂

 7. Du. Är. Så. Vacker. Oavsett om du klär dig i cerise eller puderrosa, vilket du dock kan bära med stolthet! Kram!

 8. O du är vacker! Man behöver ju inte bara ha färger man passar i förresten=) jag tänker nästan aldrig på det.

  Men den där svartvinbärsglasstårtan som din pappa bjöd på…hur gör man den?

 9. Du ser helt ljuvlig ut! Och att vi lite bleka brunetter inte kan ha pastell är definitivt en myt! 🙂

 10. Jättefin är du! Vill gärna få tips om hur du gör lockarna! Hur länge har du sparat på håret? Mitt vill liksom aldrig växa och bli riktigt långt….

 11. Min första tanke var “oj vad fin hon är i den färgen” 😀 jag passar allra bäst i pastellfärger, jag är väl motsatsen till dig, min hy och mina ögon ser bara glåmiga och tråkiga ut i starka färger. Pasteller, vitt, beige, grått etc däremot, då lyser alla mina naturliga färger. Jag är väldigt blek, fräknig, har rödblont hår och mörkblå ögon 🙂