Nyttig smoothie med smultron och jordgubbar

Durkslag i metall fullt med jordgubbar.Smothie av jordgubb, smultron och banan i glas.

Förlåt att jag slarvat med uppdateringar sista veckan. Jag har helt enkelt haft fullt upp med annat och inte hunnit sitta vid datorn, ens en sekund. Renoveringen av arbetsrummet har tagit så mycket kraft och energi, men snart är det färdigt. Visar lite bilder i morgon tror jag. Ska fota när det är ljust ute.

Här är i alla fall min bästa frukostsmoothie just nu. Jordgubbar och smultron från trädgården som mixas med en övermogen banan, lite iskall mjölk och några blad från min stora pepparmynta som växer vid bron. Sjukt gott och uppfriskande!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

24 kommentarer på “Nyttig smoothie med smultron och jordgubbar”

 1. Har i sommar börjat med smoothies och det är ju så förbaskat gott. MEN mina barn (2 och 4 år) tokvägrar att smaka! Jaja desto mer till mig 🙂

  Trevlig helg!

 2. Det verkar så gott och uppfriskande med smoothie. Man kanske skulle skaffa en ordentlig mixer. Ser fram emot bilder på arbetsrummet…

 3. Seriöst? Har ni åsens mjölk där uppe? Eller har du varit söderut? Jättenyfiken… kram

 4. Inget går upp mot att starta dagen med en fräsch och frisk smoothie! Om någon satt fram en sådan smaskig en och kanske lite fint uppskuren frukt om morgonen, då skulle jag också vara lika vitaminfrisk och pigg. Istället för att sitta med den där tekoppen som enda alternativ. Härligt Clara! Tänk om det fanns frukostkassen eller frukostbud som kommer och dukar fram en dejlig frukost varje morgon!

 5. Åh så gott det ser ut! Älskar din mixer, så härligt ljusgul och med gammal design <3 Ska ta mig och göra en sån där smoothie, jag som just funderade på vad man ska göra med alla jordgubbar och smultron ^ ^

 6. Åh, vad gott det såg ut.
  Hade helt glömt bort smothies, det får nog bli en som mellanmål idag. Blir så sugen när jag ser din.
  Hoppas på bilder på ditt arbetsrum, behöver lite inspiration.

 7. Åh, allt blir bättre med färska bär. Jag har undrat lite varför de ändrar smak så mycket när man fryser dem.

  1. Du, Elin det är så att själva aromen i smultronen sitter i de små “knottrorna” utanpå bären. När man fryser smultronen trillar ofta dessa små aromknottror bort. Prova att göra en rårörd sylt med litet socker i om du vill frysa in smultron!

 8. Pepparmyntan är så fantastiskt god! Jag brukar göra te och iste på bladen, supergott och uppfriskande. Eller köra i mixer med juice och is. Enda nackdelen är väl att den håller på att ta över hela trädgården, livskraftig liten sak.

 9. Åh, en kitchen aid mixer! Har en artisan som jag är supernöjd med men undrar hur mixern är. Har gått och suktat efter en sådan i ett år men har inte sett någon som har en om den är bra eller inte. Tacksam för svar. Vänliga hälsningar en som följt dig i tre år.

 10. Ser väldigt gott ut 🙂 Men var är den lokala mjölken, som håller det fina landskapet öppet?

  1. Den köper jag alltid. Men ibladn vill jag ha ohomogeniserad mjölk. Men det tillverkar tyvärr inte norrmejerier

   1. Arla har en ohomogeniserad mjölk som är ekologisk, den finns nog inte iVästerbotten? Synd att köpa oekologisk ju…