Helglyx

Det var ruggigt väder ute hela helgen. Ingen lust att stiga upp. Så i morse när jag vaknade kokade jag en stor kopp varm choklad med kardemumma och grädde. Vräkte på marschmallows och bar upp till sovrummet. Kröp ner i sängen igen med en bra bok och den varma drycken, medan Bertil lekte med lego i sängen en hel timme. Den bäst spenderade timmen den här veckan!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

39 kommentarer på “Helglyx”

 1. WOW! Uttrycket “man äter med ögat” tar verkligen ut sin rätt på det här fotot! *mums*

  Receptet ska testas i höst! Tack!

 2. Vi hann inte till din föreläsning i lördags, men det är otroligt kul att ha din bok hemma! Fin och ger hopp. Allt är faktiskt enkelt. Du hjälper en att känna så i alla fall. Tack.

 3. Du kan lyxa till det när du känner för det. Bra Clara att du ger dig själv något som muntrar upp. The koppen ser frestande god ut toppad med mumsig godis.

 4. Varm choklad är underskattat. Dock gillar jag inte marshmallows i, jag vill bara ha massor av grädde och stark chokladsmak. Jag gör den ibland genom att smälta ned mörk choklad istället för kakao, då blir det starkt och krämigt och man blir dessutom mätt och kan skippa kakor och annat elände till.

  1. Vad känner du att du vinner på det där? alla förstod ju uppenbarligen vad inlägget handlade om.

 5. Åhåhå! Gott, det är fördelen med ruggigt väder, att det passar att ta en kopp varm choklad. Det där såg riktigt fint ut!

 6. Men himlar vad gott det ser ut! Finns det något mysigare än när det är ruskigt väder ute och att få krypa ner i sängen igen? nästa gång ska jag göra det med en sån god kopp choklad!
  Kram
  Helena

 7. Men hur gör du för att hindra Bertil att äta/dricka upp denna härlighet? Nöjer han sig med legobitar?

 8. Ser gott ut! Men du, nu undrar jag lite som en småbarns förälder till en annan: är det verkligen sant att Bertil sitter och leker med lego i en hel timme medan du sörplar choklad och hur bär du dig isåfall åt för att han ska göra det? Tänkte detsamma när jag läste att han leker själv i sängen i ett par timmar varje morgon. Min dotter i samma ålder har oftast hunnit möblera om hela huset, täcka köket i frukostgröt och övertalat mig att läsa minst tio böcker innan klockan åtta.

  1. Dessutom skulle min dotter ha blivit galen om inte hon fått smaka det jag åt, aven om hon inte visste vad det var.

  2. Ja det är faktiskt sant! Han leker i sitt eget rum i sin säng 1-2 timmar varje morgon. Ensamlek kallar vi det. Googla på bloggen så finns inlägg om hur vi har lärt honom det

   1. Tack för ditt svar. Det verkar ju som ni har tränat med honom tidigt så det har säkert hjälpt. Så är väl alla barn olika och det kanske inte är något för just min dotter. Spännande att läsa om hur du gör i alla fall!