Vardagsmiddagen

En hastigt framslängd middag. Gårdagens grönsakssoppa med klimp och så mjukbröd till. Duken skrynklig och lite på sniskan, omatchande porslin. Men ändå, väldigt mysigt att sitta alla tre tillsammans och äta och prata och ta det lugnt.

Det är så lite som krävs. Dämpad belysning, några tända ljus. Att man verkligen sätter sig ner och kommer till ro en stund. Så fort jag har ätit kastar jag mig tillbaks på kökssoffan och sträcker ut mig. Det sitter i sedan jag var liten: efter jag ätit vill jag lägga mig ner, annars börjar det krypa i hela kroppen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

30 kommentarer på “Vardagsmiddagen”

 1. Släng upp en “How to Klimp”! Jag vill testa, men är inte ens säker på att jag vet vad det är =P

 2. Vardagsmiddag är nästan det bästa, om alla är hemma och äter tillsammans.
  Ofta går maten snabbt att laga (typ värma rester eller koka pasta) och så är iaf jag oftast väldigt hungrig, så det mesta smakar gott. Hehe.

  Måste göra klimp, känner jag nu. Har inte ätit det sedan jag flyttade från Västebotten.

 3. Ja, det är liksom när det matchar som sämst som det blir bäst på något vis 🙂 Och ligga i kökssoffan är ju alltid toppen efter maten, vi brukar ligga skavfötters och dricka te eller kaffe när alla ätit klart 🙂

 4. Vi hade en kökssoffa när jag var liten, kanske är det därför jag alltid lägger mig på golvet efter maten. Fantastiskt skönt!

 5. Vad jag känner igen det där! När jag var liten låg jag alltid också på kökssoffan en stund. Surrade med pappa medans han tog tag i disken, eller bara njöt av tystnaden. Ibland kunde köksradion vara på lite svag så där i bakgrunden. Vad jag saknar det… Nu för tiden är det jag som stökar undan efter maten och gör en massa annat. Sällan lugn och ro. Men dämpad belysning och tända ljus är det ofta! 🙂

 6. Vardagsmiddag är liksom livet. Fast hos oss har vi inte tända ljus, ingen duk och högarna med papper ligger kvar, lite undanknuffade bara till andra sidan bordet. Ibland skrattar vi så vi kiknar, jag och min familj. Då brukar jag o min kärlek titta på varandra och säga “det blir inte bättre än så här”. Ibland mynnar middagen ut i bråk, som idag. Det är förstås inte lika gott, men det är ju livet det också.
  Helg är allt bra härligt, men vardagen är inte så dum den heller…

 7. Det ser gott ut. Har du Kardemumma i klimpen?
  Är inte klimp det typ äckligaste ordet. Min mamma säger det alltid med rullande L. Huga.

 8. Vi hade också precis en sådan middag i kväll. För en gångs skull var vi hemma alla tre, vakna och vid samma bord till middagen. Och så vardagsmat och tända ljus. Då tänkte jag att det är svårt att slå måndagskvällar som denna!

 9. Så koselig! Det er viktig å sette litt guldkant på hverdagen med tente lys og dempet belysning 🙂 Jeg kom i skikkelig god, avslappet stemning etter å ha lest innlegget. Godt å ha deg tilbake!

 10. Åhh va hærligt! 🙂 Hade varit jætteroligt om du ville dela receptet?! Ha en fin dag! 😀

 11. Hej Clara!
  Jag älskar klimpsoppa! Skulle gärna få recept på klimp, min farmor som alltid gjorde den kan inte längre tala om hur man gör..

  /Carola

 12. OOh that looks so cosy!! I miss autumn evenings back when i lived in sweden and would bake a veggie soup and eat it with varma mackor, this post just made my day, thank you 🙂